Home GÜNCEL CHP’li Mehmet Er aslında ne demek istedi..?

CHP’li Mehmet Er aslında ne demek istedi..?

- Guncellenme Tarihi: 25 Şubat 2021 01:47
17 min read
CHP’li Mehmet Er aslında ne demek istedi..? için yorumlar kapalı
0

 

Milliyetçi Hareket Partisinin Mudanya Meclis Üyesi Bülent Erden’in ciddi bir rahatsızlıkla yıllardır mücadele ettiğini herhalde bilmiyorsunuzdur. Doktor tavsiyesi onun stresten uzak, sakin, sükut içinde bir hayat sürmesi yönünde… Fakat Mudanya sevdalısı Erden hastalığına rağmen dur durak bilmeden Hayri Türkyılmaz’ın korkulu rüyası olmayı sürdürüyor. Açıkça söylemek gerekirse siyaset üstü bir yaklaşımla tüm Mudanyalılar adına Türkyılmaz’ın söz verdiği, ama yapmamak için üstün çaba harcadığı projelerin hesabını bir bir soruyor, halk lehine güzel önerilerde bulunuyor, kıssadan hisse Mudanya için durmaksızın çabalıyor.

Ve bu tavır bazıları için rahatsız edici oluyor zaman zaman, haliyle… Haliyle diyorum, çünkü alışılmışın dışında bir siyasi anlayışı var, tam olarak halkın ona yüklediği görevin, meclis üyeliğinin hakkını veriyor. Mecliste zaman zaman Ak Partinin hayır dediği konulara evet diyebiliyor MHP Grubu. Mesela Başkanın ve meclis üyelerinin eşleriyle birlikte gideceği bir yurt dışı ziyaretine evet oyu kullanıyor ve ardından ekliyor “Gidin görün kaldırımlar, yollar, binalar, parklar, bahçeler nasıl, ufkunuz açılsın biraz…”

Rutin, sıkıcı, sus – pus meclis toplantılarının tümünün rant koktuğuna çokça şahit olmuş biriyim. Bir mecliste hiç karşıt ses çıkmıyorsa veya uydur kaydır konularda muhalefet olunduğu hatırlanıyorsa bilin ki orada ortak çıkarlar söz konusudur.

İşte Bülent Erden, hem meclis toplantılarına, hem de sonrasında yaptığı muhalefetle Mudanya’ya hem hareket getirdi, hem de rant işleri artık öyle kolay olmuyor. Biliyorlar ki bunu sağır sultana duyuracak bir meclis üyesi var artık…

Erden’in hesabını sorduğu konuları maddeler halinde yazımın sonunda bulacaksınız. Ama öncesinde Türkyılmaz’dan tüm bu sorgulamalara çıt çıkmamasına karşın CHP’li Meclis Üyesi Mehmet Er dayanamayıp ses verdi.

Bülent Erden’in “SAYIN CHP MUDANYA BLD.MECLİS ÜYELERİ, Yerinizde olmak istemezdim, olsam da kalmazdım. Yükünüz ağır, bir de ben yüklenmeyeyim.” paylaşımının üzerine Mehmet Er de yine sosyal medya üzerinden “Mudanya’da ana muhalefet görevini tek başına üstlenen küçük ortağın sayın meclis üyesi, bizlere “Sizin yerinizde olmak istemezdim” demiş. Bence bizim yerimizde olmayı isterdiniz. Neden mi? Çünkü bizim yerimizde olsaydınız Mudanya’da iktidar olurdunuz, bunun yanında gelecekte Mudanya siyasetinde “büyük ortağınızın tetikçisi” olarak hatırlanmanın yerine güzel bir iz bırakmanın gururunu yaşardınız.” diyerek ses yükseltti.

Bu paylaşım ilk bakışta bir çıkış, bir veryansın olarak algılansa da derinliğinde ve Mehmet Er’in yorumlarda sorulan bir soruya verdiği cevapta isyanın aslında Bülent Erden’e değil Türkyılmaz’a yapıldığı anlaşılıyor.

Şöyle ki; Er aslında diyor ki biz iktidardayız ama yapamıyoruz siz iktidar olsaydınız yapardınız, güzel izler de bırakırdınız.

Paylaşımın altındaki şakşakçı tayfanın şakşakları dışında en doğru soru şu: “Bülent Erden beyin sorduğu sorulara cevap verebiliyor musunuz? Başkanınızın bunlara cevabı var mı? Eğer sordukları doğru değilse bunların doğrularını söyleyebilir misiniz?”

Ve asıl bomba bu soruya Er’in verdiği cevap: “Benim paylaşımım, Bülent Erden Bey’in “CHP’li Meclis Üyeleri’ne yönelik ‘Sizin yerinizde olmak istemezdim’ konulu paylaşımına yöneliktir. CHP’li bir meclis üyesi olarak ben bu paylaşıma cevap verme gereği duydum. Diğer soruları, kendi muhataplarınızla tartışın lütfen…”

Bu soruların muhatabı elbette ki Hayri Türkyılmaz ve Mehmet Er bunun çok da farkında… Bülent Erden’e ve herkese diyor ki “Biz zaten dardayız, bir de siz yüklenmeyin, meclis üyelerine laf söylemeyin alınıyoruz, yoksa Türkyılmaz’a ne dendiği umurumuzda değil, o soruların cevabını da veremiyoruz.”

Şimdi gel de Mehmet Er’e hak verme… Karşı çıksalar Hayri Efendi daha önce de yaptığı gibi hem meclis üyeliğinden, hem CHP’den atmaya kalkacak, şu projeleri yap deseler, adam buranın başkanı benim diyor. Ne yapsınlar yani? İndir elini, kaldır elini direktiflerine zaten uyuyorlar, bir de Bülent Erden onlara laf ediyor, ilişmeyin… Bırakın tuzluk olmanın; tutuklanma riskini de beraberinde getiren egzistansiyel bir tercih olduğunun kendileri farkına varsınlar.

Ve elbette ki Türkyılmaz’la ilgili ne desek boş aslında… Hiçbir şey yapmadan, hararetle boş boş konuşmayı en iyi beceren, Atatürk istismarı konusunda uzman çavuş olan, bahtsız belediyenin başkanı kalabilen Hayri Efendi Mudanya’dan 7 yıl çaldı, 3 yıl daha çalacak gibi görünüyor.

Bülent Erden’in sosyal medya hesabından Türkyılmaz’ın projelerine dair soruları, okumadan geçmeyin…

  1. YILDIZTEPE PROJESİ

13 milyon TL bedelle 1. etabını ihale ettiğiniz projenin kapsamı nedir? Kaç etap vardır, toplam projenin kapsamı nedir? İlk etap için 13 milyon TL öz kaynaklardan mı krediyle mi karşılanmakta? Projenin toplam maliyeti ve tamamlanma süresi nedir? Proje tamamlandığında!!!  Mudanya’ya ekonomik ve sosyal anlamda hangi süreçte ne katacak? Yıldıztepe’ye gidecekler hangi yolu kullanacak? Takribi 20 milyon yatırım daha elzem birkaç projede kullanılsa daha iyi olmaz mıydı?

  1. KAPALI PAZARYERİ

Yıllarca önce iki pazarcı odasının yetki anlaşmazlığını içeren bir mahkeme kararını referans alarak, söz konusu kararda pazaryerinin kapatılması konusunda bir hüküm bulunmamasına rağmen yenisini yapmadan mevcudu kapattınız. Mudanya halkı ve esnaf her türlü olumsuz şartlarda üçüncü kışı yaşıyor. Bu alanda turizm dışında bir faaliyette bulunulamaz dediniz hurda kağıt plastik deposu yaptınız. Son dönemde iş büyüdü hurda metalde toplamaya başladınız.

  1. FUAR KONGRE MERKEZİ

Hali hazırda resimden başka bir veri yok.

  1. SOĞUK HAVA DEPOSU

Hali hazırda resimden başka bir veri yok.

  1. ÖĞRETMEN EVİ

Tadilatı sürüyor ancak bugüne kadar ne amaçla kullanılacağına dair somut bir bilgi kamuoyuna yansımadı. Birçok konuda olduğu gibi bu konuda da halkımızın beklentileri boşa çıkmaz inşallah.

  1. KAPALI HAVUZ

Pandemi sürecinde kullanıma açılmaması gerekliliği hepimizin malumu. Ancak Büyükşehir den devir alındığı günkü ile mukayese edildiğinde halihazırda fiziksel durumunun iyi olmadığı ortada. Kapalı bir tesisi korumaktaki yetersizlik, açıldığında doğru işletilmesi konusunda güven vermiyor. İnşallah yanılırız.

  1. CEMEVİ

2014 seçim çalışmasında söz verdiniz. Acemilik dedik, samimi söz verdi yapamadı. 2019 seçim çalışmasında inşaat ruhsatı hazır seçimden hemen sonra temel atacağız dediniz. 2020 mecliste konu hakkında verdiğimiz soru önergesine cevabınız ‘Belediyeler cemevi yapamaz’. İlk dönem acemilik demiştik ikinci dönem sözünüzün takdiri kamuoyunun.

  1. ARSA SATIŞLARI

Arsa satarak tahsil edilen paraları bankada vadeli mevduat olarak tutup mudanya ya faiz geliri ile para kazandırdığınız ifadenizi hayretle karşıladım. Bir süre sonra ana para ve faizi birleştirdiğinizde satılan gayrimenkulü yerine koyamayacağınızı bilmiyorsanız, sizi bırakın vah Mudanya’nın haline. Biliyorsanız ve bu söylediğinizi yapmadıysanız yine vah Mudanya’nın haline. 2014 seçim döneminde hiçbir şey satmayacağım hatta satılanları geri alacağım dediğinizi hatırlatma konusu bayatladı, o konuya hiç girmiyorum.

  1. BELEDİYENİN SGK, MUHTASAR, KDV BORÇLARI

6 ay önce 11 milyon civarında Belediyenin ödeyemediği borçlar için Mudanya’nın arsalarını takas etmek veya satmak üzere meclisten yetki almıştınız. Bu borçlar ödendi mi?

Anlaşılan pandemi sürecinde güzel gelir sağladınız. İhtiyaç dışı paraları vadeli banka hesabında tutuyorsunuz.

  1. BELEDİYE ŞİRKETİNDEN ALINAN HUZUR HAKLARI

Bir şirketin yönetim kurulunda görev almak sorumluluk, çalışma gerektirir ve atılan imzaların riskleri vardır. Bu nedenle yönetim kurulu üyelerinin huzur hakkı adında bir maaşları olur. Ama arkadaş yüreğiniz mi yandı? Belediyenin şirket devir aldığı ilk ay henüz bir icraat ortaya koymadan herhangi bir katma değer yaratmadan Belediye Başkanı ve birkaç belediye meclis üyesine 4 bin, 5 biner lira maaş bağlamakta nedir. İnsaf yahu. Bu söylentiyi daha öncede dile getirmeme rağmen bir cevap alamadım. Sükût ikrardan gelir.

  1. SOKAK HAYVANLARI KÖYÜ

2020 Yılında temelini atacağınızı bildirdiğiniz projeden bir gelişme olmadı.

  1. BELEDİYE BİNASININ DURUMU

Bu konuda sizi takdir ediyorum. Riyayı, yapmacık işleri sevmezsiniz! Belediye binası Mudanya’nın genel durumunu yansıtıyor. Bu konuda hemfikiriz.

  1. BADEMLİ KREŞ

Doğru bir iş yaptınız. Onunda yanlış yerde yaptınız. Neyse 1, 0’dan iyidir diyelim.”

 

Load More Related Articles
Load More By Semra NEJLA TEKE
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Seçim Sürecini Damga Vuranlar ve Seçim Tahminlerim…

En güzelinden başlıyorum: 14 – 25 yaş arası gençler… Evet, gençlerin sürece en çok entegre…