Home GÜNCEL MUDANYA’DA ÇÖKEN ÇÖKENE..!

MUDANYA’DA ÇÖKEN ÇÖKENE..!

- Guncellenme Tarihi: 31 Ocak 2021 18:51
3 min read
MUDANYA’DA ÇÖKEN ÇÖKENE..! için yorumlar kapalı
0

Yoğun yağışla birlikte Mudanya Belediyesinin istinat duvarlarına duyarsızlığı ayyuka çıktı. Güzelyalı Burgaz mahallesinde Esenkent sitesinin istinat duvarının çökmesinin hemen ardından, Tirilye’de kamulaştırılan Arka Sokak No.7 11 numaralı müstakil evin de bahçesinin Belediyeye ait olan kısmında çökme meydana geldi.

Bahse konu evin sakinleri konuyu şöyle anlatıyor: “1988 yılında Tirilye Belediyesi evimizin bahçesinden yol geçirdi ve tapudan metrekare düşürüldü. Tirilye belediyesi söz konusu yolu açacaktı. Fakat belediye kapanınca kaldı. Geçen yıl zabıta gelerek kamuya ait alanı, işgalden yolun geçen kısmını bize terk ettirip tel çektirdi. Yolun açılması için kaç defa dilekçe verdik.”

FEN İŞLERİ: YOL AÇMA ÇALIŞMAMIZ YOK!

Verilen dilekçelere istinaden Mudanya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünden “Bizim yol açma çalışmamız yok. Siz duvar yapın, yolu şekillendirin, ona göre değerlendiririz” cevabını alan ev sahibi “Eğimli arazi olduğundan yol çalışması kapsamında yapılan duvarların zarar göreceğini bildirdik. Yağışlardan bazı duvarların çöktüğünü,  vatandaşların can ve mal güvenliği açısından tehlike arz ettiğini bildirdiğimiz halde önlem alınmadı. Ne yazık ki duvar dün yağışlarda dayanamayıp çöktü” diyor.

MHP İlçe Başkanı Erkut Seymenler’in Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a sorduğu “Mudanya’daki istinat duvarlarının güvenliği konusunda üzerine düşen çalışmaları yapmış mıdır?” sorusu burada ne yazık menfi anlamda yanıt buluyor.

Defalarca uyarılmasına rağmen can ve mal güvenliğini hiçe sayan Mudanya Belediyesi hakkında mülk sahibinin yolun açılmasını istediğini, komşuları ile sırf bu yüzden arasının açıldığı da gelen bilgiler arasında yerini aldı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

UİB’in Nisan Ayı İhracat Verileri Açıklandı

Türkiye’nin Genel Sekreterlik bazında en fazla ihracat yapan ikinci birliği olan Uludağ İh…