Home GÜNCEL ERKUT SEYMENLER İSTİNAT DUVARLARINA DİKKAT ÇEKTİ

ERKUT SEYMENLER İSTİNAT DUVARLARINA DİKKAT ÇEKTİ

- Guncellenme Tarihi: 31 Ocak 2021 16:36
4 min read
ERKUT SEYMENLER İSTİNAT DUVARLARINA DİKKAT ÇEKTİ için yorumlar kapalı
0

Mudanya MHP İlçe Başkanı Erkut Seymenler yoğun yağış nedeniyle bir sitede istinat duvarının çökmesi sonucunda bir basın bülteni yayınlayarak konuya dikkat çekti.

Seymenler yaptığı açıklamada; “Dün Güzelyalı Burgaz mahallemizde Esenkent sitesinin istinat duvarı çöktüğü ve çok şükür ki herhangi bir yaralanma ve can kaybı olmadığı bilgisini aldık. Ama her zaman bu kadar şanslı olmayabiliriz. Hatırlanacağı gibi geçen sene Bursa Mudanya yolu üzerinde bir inşaatta istinat duvarının çökmesi sonucu bir vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Sosyal medyada bu haberi paylaştıktan sonra Tirilye’den başka bir hemşerimiz riskli gördüğü istinat duvarı fotoğrafını bizimle paylaştı. Açıkçası Mudanya’da birçok yerde bu problem ile karşı karşıyayız ve vatandaşlarımız endişeli.” dedi.

Mudanya’nın coğrafi olarak engebeli bir yapıya sahip olduğunu, dik yamaçlı arazi yapısı ile çok sık karşılaşıldığını, bu doğrultuda kot farklarından kaynaklı oldukça fazla istinat duvarı bulunduğunu belirten Seymenler; “Mudanyalı hemşerilerimizin en temel haklarından biri güvende yaşadıklarından emin olmalarıdır. Bunu sağlamak zorundayız. İstinat duvarlarının tipi, projeye uygun yapılıp yapılmadığı, yağışların etkisiyle istinat duvarı arkasında yükü arttıran suyun tahliye edilebilirliği, dolgu malzemesinin doğru seçilmesi gibi birçok faktörün mevcut teknik şartname ve yönetmeliklere uygunluğu hayati önem taşımaktadır.” şeklinde söylerine devam etti.

Seymenler; sonuç olarak Mudanyalıların güvende olduklarını bilmek istediklerini, bu bağlamda Mudanya’daki istinat duvarlarının tamamının ivedilikle kontrol edilmesi gerektiğini, teknik şartname ve yönetmeliklere uygunluğu kontrol edilmesi, risk değerlendirme raporu çıkarılması ve açıklanmasının aciliyetine de dikkat çekti.
Ayrıca istinat duvarlarının yapımında müteahhitlerin denetlenmesindeki ciddiyet arttırılmasına da vurgu yapan Erkut Seymenler; “MHP Grubu olarak Mudanya’daki istinat duvarlarının güvenliği konusunu belediye meclis gündeminde de bir önerge ile dile getireceğiz. Ve merak ettiklerimiz şunlardır; Olası bir deprem durumunda Mudanya’daki istinat duvarları ne kadar güven taşımaktadır? Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz; Mudanya’daki istinat duvarlarının güvenliği konusunda üzerine düşen çalışmaları yapmış mıdır?” sorularını sordu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …