Home GÜNCEL CHP’de İSTİFA KRİZİ

CHP’de İSTİFA KRİZİ

- Guncellenme Tarihi: 29 Ocak 2021 19:05
6 min read
CHP’de İSTİFA KRİZİ için yorumlar kapalı
0

Parti içindeki bazı konuları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yazdıkları bir mektupla eleştiren İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ile Yalova Milletvekili Özcan Özel Meclis’te düzenledikleri basın toplantısıyla istifa etti.

“MİLLİ KONULARDA KEKELEYEN CHP HALİNE GELDİK”

Toplantıda konuşan Çelebi, “Emperyalizme diz çöktürmüş CHP’den  milli konulardan kekeleyen CHP’ye geldik. Atatürk demekten çekinenleri el üstünde tutan CHP’ye geldik. Yanlışları görüp susabilirdim. Bunu size yapamam. Bunu kendime yapamam. Cumhuriyetimize ve milletimize bunu yapamazdım. Tarafım 29 Ekim ruhudur. 10 Aralık ve kurukçularının zihniyeti değil. Sönerek yok olmayacağım. Yanıyorum öyleyse varım. Hakkınızı helal edin. Partiden istifa ediyorum” diye konuştu. 

“İŞARET FİŞEĞİ OLACAK”

Yalova vekili Özcan Özel ise;  “Önerilerimize hiçbir yanıt gelmemesiyle birlikte bu açıklamaları yapma zaruriyeti doğmuştur. Tüm çabam Atatürk’ün çizdiği yolda yürümek olacaktır. Ciddi bir uyarı fişeği olacağını düşünerek partimizden istifa ediyorum” şeklinde konuştu. 

SORUN NEYDİ?

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ve Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy’un Kılıçdaroğlu’na mektup yazarak, parti yönetimini eleştirdiği kamuoyuna yansımıştı. Kılıçdaroğlu daha sonra, Çelebi, Aksoy ve Yalova Milletvekili Özcan Özel’i Meclis’teki makamında kabul etmişti. 

Ellerindeki dosyalarla Kılıçdaroğlu’nun odasına giren 3 milletvekilinin, CHP’nin eski Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye yakın olduğu kulislerde gündem olmuştu. Vekillerin, İnce’nin kuracağı yeni partiye geçeceği öne sürülüyor. 

MECLİS DAĞILIMI DA DEĞİŞTİ

İstifalar sonrası CHP’nin Meclis’teki sandalye sayısı 138’den 135’e düştü.

Meclis’teki sandalye dağılımı şu şekilde:

AKP: 289, HDP: 56, MHP: 48, İYİ Parti: 37, Demokrat Parti: 2,

Türkiye İşçi Partisi: 2, Büyük Birlik Partisi: 1, Demokrasi ve Atılım Partisi: 1, Demokratik Bölgeler Partisi: 1, Saadet Partisi: 1, Yenilik Partisi: 1, Bağımsız Milletvekili: 10.

İSTİFALARA İLİŞKİN CHP’DEN AÇIKLAMA GELDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Özgür Özel ise 3 vekilin istifası ardından bir basın toplantısı yaparak durumla ilgili açıklama yaptı. Özel; Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun süreç boyunca iyi niyet gösterdiğini, CHP’nin yürüdüğü yoldan dönmeyeceğini ifade etti. Cumhuriyet Halk Partisinin tüm eleştirilerin parti içinde özgürce yapıldığı, sadece milletvekillerinin değil tüm partililerin, meclis üyelerinin de kendilerini özgürce ifade edebildiği bir parti olduğunun altını çizen Özel, “Koca çınarda yaprak dökümleri olur ama çınar sağlamdır, yerindedir. CHP hep birlikte, kararlılıkla iktidara doğru yürüyecektir” dedi. Özgür Özel’in altını çizdiği bir diğer konu ise, istifa eden bir bakanın haberinin alt yazı olarak bile televizyonlarda geçmediğini, CHP’den istifa eden 3 vekilin istifasının ise canlı yayınlanmasının manidar olduğuydu.

Bahse konu 3 vekilin CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile birlikte hareket edileceği de iddialar arasında yerini aldı.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

UİB’in Nisan Ayı İhracat Verileri Açıklandı

Türkiye’nin Genel Sekreterlik bazında en fazla ihracat yapan ikinci birliği olan Uludağ İh…