Home GÜNCEL Şahintaş: Yenilenebilir Enerji, Geleceğin Temeli

Şahintaş: Yenilenebilir Enerji, Geleceğin Temeli

- Guncellenme Tarihi: 25 Ocak 2021 14:08
3 min read
Şahintaş: Yenilenebilir Enerji, Geleceğin Temeli için yorumlar kapalı
0

Bursa TEK Enerji Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Şahintaş, Türkiye’nin elektrik enerjisindeki kurulu gücünün yerli ve yenilenebilir kaynaklarla 96 megavat seviyesine yükseldiğini açıkladı.

İbrahim Şahintaş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamaya göre Türkiye’nin elektrik enerjisindeki kurulu gücünün içinde yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının yüzde 63,5 seviyesine yükseldiğini kaydetti. Güneş enerjisinin bu pastada yüzde 7’lik paya sahip olduğunu vurgulayan Şahintaş, devletin güneş enerji santrali (GES) sistemleri konusundaki teşvikleri ve özel sektörün çalışmaları ile santrallerinin ülke genelinde elektrik üretimindeki payının gittikçe arttırdığına dikkati çekti.

DIŞ TİCARET AÇIĞINI AZALTACAK
Türkiye’nin GES sistemleri alanında ilk ve tek TSE Belgeli firması olan Bursa TEK Enerji olarak, sistemin Türkiye çapında yayılımına katkı sağlamak adına örnek çalışmalara imza attıklarını da belirten Şahintaş, Türkiye’nin dış ticaret açığının önemli bir bölümünü oluşturan enerji alımının azalması adına önemli bir yol kat edileceğini ifade etti. Sonsuz bir kaynak olan güneş enerjisinin aynı zamanda çevreye zararlı fosil yakıtlar için de temiz bir alternatif olacağının altını çizen Şahintaş, “Yenilenebilir enerji kaynakları için yapılan her yatırım, Türkiye’nin güçlü ve temiz geleceğine giden yolda önemli birer büyük basamak niteliğindedir. Enerji alımında dışa bağımlılığımızı azaltmanın ötesinde yerli yatırımlarla yakın zamanda tamamen bitirip, gelecek nesillere daha sağlıklı bir gelecek sunabilmek için devletimizin yanında, elimizi taşın altına koyuyoruz ve koymaya da devam edeceğiz” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Aydın’a DAĞDER’de Coşkulu Karşılama

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, ziyaret ettiği DAĞDER’de büyük ilgi ve coşkuyla ka…