Home GÜNCEL ADALET ARAYIŞI, İKİ BAKANIN RESTLEŞMESİ Mİ?

ADALET ARAYIŞI, İKİ BAKANIN RESTLEŞMESİ Mİ?

- Guncellenme Tarihi: 21 Ocak 2021 16:19
3 min read
ADALET ARAYIŞI, İKİ BAKANIN RESTLEŞMESİ Mİ? için yorumlar kapalı
0

Sabah saatlerinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, annesi Servet Soylu’nun 45 gündür hastanede olduğunu belirterek, annesi ile çekildiği fotoğrafa sosyal medyada küfür eden kişinin çıkarıldığı mahkemede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını belirtti. Soylu, konuyla ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada “45 gündür anam hastanede. Annemle fotoğrafımın altına küfreden alçak mahkemeye çıkıyor ve adli kontrolle serbest. Ne yapmalıyım? Bakan olsam ne yazar? Millet, devlet işleriyle boğuşurken anasının namusuna sahip çıkamamak ne ifade eder? Tweetimle yeniden alınırsa da provokasyon sayacağım” dedi.

Ankara Hakimevi’nde düzenlenen “5. Yılında İstinaf Değerlendirme Toplantısında konuşan Adalet Bakanı Gül ise “Klavye başına geçip her gün sosyal medyada bana tutuklama siparişi ya da tahliye siparişi verenlere sesleniyorum… Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Burada kanunlar işler, kurallar işler, usuller işler ve işlemeye de devam eder. Bu işleyişi beğenmeyen gider, itiraz hakkını kullanır ama yargıya kimse parmak sallayamaz. Adalet bakanının da bu işleyişe müdahale etmesini kimse bekleyemez. Adalet bakanının hakim-savcı cübbesi yoktur, görevim süresince o cübbeyi giymedim ve hiç kimse kusura bakmasın, o cübbeyi de görevim boyunca asla giymeyeceğim.” şeklinde açıklama yaptı.

Bu açıklamanın Süleyman Soylu’nun attığı twitten hemen sonra gelmesi Adalet Bakanı Gül’ün İçişleri Bakanı Soylu’yu mu kastettiği sorusunu akıllara getirdi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…