Home GÜNCEL Yolçatı’da 2 bin 400 kişi tapularına kavuştu

Yolçatı’da 2 bin 400 kişi tapularına kavuştu

- Guncellenme Tarihi: 30 Aralık 2020 14:21
4 min read
Yolçatı’da 2 bin 400 kişi tapularına kavuştu için yorumlar kapalı
0

Nilüfer Belediyesi 1/1000 ölçekli Yolçatı Uygulama İmar Planı’ndaki şuyulandırma çalışmalarını tamamlayarak 800 parseldeki 2 bin 400 hak sahibine tapularını dağıttı. Önemli bir sorunu çözdüklerini ifade eden Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, ”Bu uygulama ile bütün parselleri, ruhsat alınabilir ve inşaat yapılabilir duruma getirdik” dedi.


Nilüfer Belediyesi yıllardır süren Yolçatı Mahallesi’ndeki imar sorununu çözüme kavuşturdu. 2014 yılında başlanan Yolçatı’daki Uygulama İmar Planı çalışmaları tamamlanarak, bölge yapılaşmaya uygun hale getirildi. 800 parselde 2 bin 400 hak sahibinin tapuları düzenlenen törenle dağıtıldı.
Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’in yanısıra, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törende konuşan Yolçatı Mahalle Muhtarı Yılmaz Uludağ, önemli bir sorunun çözüme kavuştuğunu ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.
Yoğun göç alan ve kaçak yapılarla sıkça gündeme gelen Yolçatı’da herkesi ilgilendiren bir sorunu çözmenin mutluluğunu dile getiren Başkan Turgay Erdem, “Bugün bizler de sizler kadar mutluyuz. 1/1000 ölçekli Yolçatı Uygulama İmar Planı’nda şuyulandırma çalışmamızı tamamladık. Bu bölgede 800 parselde işlem yapıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kadastro Müdürlüğü tarafından da onaylandıktan sonra Nilüfer Tapu Müdürlüğü tarafından tescil edilerek imarlı tapular çıkarıldı.
Bu uygulama ile imar planı dahilindeki bütün parselleri, imar parseli haline getirerek ruhsat alınabilir ve inşaat yapılabilir duruma getirdik. Ayrıca mahallenizdeki imar planı içerisinde bulunan yollar ve kamusal alanlar resmiyet kazanmış oldu” dedi.
Bu çalışmayla Yolçatı’da yapılacak hizmetlerin de önünün açıldığını vurgulayan Başkan Turgay Erdem, “Bu çalışma ile imar planında Yolçatı Mahallesi’nde irili ufaklı 15 park alanı, 3 okul alanı, 2 sağlık alanı oluşturuldu. Umuyorum ki bu alanlardaki ihtiyaçlar da en kısa zamanda giderilecektir. Biz de kurum olarak gereken hizmetleri yapacağız. Bugün burada 2 bin 400 kişiye tapu dağıtacağız. Ben resmi tapularınızın hepinize hayırlı olmasını diliyorum. Yolçatı’da kaçak yapılaşmayla mücadele konusunda sizlerin de belediye ile dayanışma içinde olmanızı istiyorum. Artık tapularınız resmileşti ve Yolçatı’da imarlı parsellerde projeye uygun şekilde yapılaşma olsun” diye konuştu.
Konuşmaların ardından hak sahiplerine tapuları dağıtıldı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Türkiye’de Kadına Yönelik Şiddet Araştırması Hizmetlere Temel Oluşturacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca 2008 ve 2014 yıllarında yürütülen Türkiye’de Kadına …