Home GÜNCEL Bursa’dan Sarıkamış’a Vefa

Bursa’dan Sarıkamış’a Vefa

- Guncellenme Tarihi: 29 Aralık 2020 14:50
4 min read
Bursa’dan Sarıkamış’a Vefa için yorumlar kapalı
0

Yıldırım Belediyesi, 15-22 Aralık 1914’te Sarıkamış Harekatı’nda hayatını kaybeden 78 bin şehidi anmak ve Sarıkamış’ta halen vatani görevini sürdüren askerlere moral ve motivasyon desteği vermek amacıyla ‘Bursa’dan Mehmetçiğe Vefa’ etkinliği düzenliyor.

Destanın 106’ıncı yılında, “106 Hatim, 106 Mektup ve 106 Genç” sloganıyla askerlere, bayrak, mektup ve Kuran-ı Kerim götürecek olan Yıldırım Belediyesi, Kafkas Üniversitesi ve Kars Valiliği desteği ile bu etkinliği gerçekleştirecek. Mektup göndermek isteyenler Barış Manço Kültür Merkezi ile Hançerli Medresesi’ne teslim edebilecek ya da 0530 488 91 83 whatsapp hattına fotoğraf çekip atabilecek.

YILMAZ: ASKERLERİMİZİN YANINDAYIZ
Bir insana dokunmanın bütün bir insanlığa dokunmak gibi olduğunu dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Tüm gayemiz bir insanın hayatına dokunabilmek. Bunun için yola çıktık. Sarıkamış’ta bizler için canlarını ortaya koyan Mehmetçiklerimizi anmak ve orada vatani görevini yerine getiren askerlerimizin yanında olduğumuzu hissettirmek hasebiyle bu programı organize ettik. Siz hemşehrilerimiz de bir askerimizin yüzündeki gülümsemenin sebebi olmak isterseniz mektuplarınızı bizlere ulaştırabilirsiniz. Bu hem sizin hem de bizim onlara karşı sorumluluğumuz” diye konuştu.

SANATÇILARDAN MESAJ VAR
Yıldırım Belediyesi’nin başlattığı, Bahadır Yenişehirlioğlu, Hasan Kaçan, Mim Kemal Öke, Muhammet Emre Kaya, Burak Haktanır gibi birçok ünlü isminde destek olduğu projede yazar ve oyuncu Bahadır Yenişehirlioğlu, çekmiş olduğu videoda şöyle konuştu:
“Malumunuz Sarıkamış Harekatı’nın 106’ıncı yıldönümü. Bizler için, vatanı için orada şehit olmuş, mücadele etmiş bütün şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Yaptıklarını unutmuş değiliz. Bu vatana kattıklarından dolayı Allah onlardan razı olsun. Yerleri yurtları Cennet mekan olsun. Bursa’dan Sarıkamış Harekatı’nı unutturmamak, daimi hafızalarda tazelemek adına yeni bir çalışma. Sizler, Sarıkamış’ ta vatani görevini yapan askerlerimize duygularınızı, mektuplarınızı gönderin. Eminim pek çok gönüle şifa olacaktır.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gençlerin Yoluna Işık Tutacak Etkinlik Başladı

İnegöl Belediyesi’nin Kaymakamlık, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Rehberlik Araştırma Merkezi i…