Home GÜNCEL Bursiad Başkanı Arif Demirören: “Yılın sonunda gerçekleşen olumlu gelişmeler yeni yılda azmimizi arttıracaktır”

Bursiad Başkanı Arif Demirören: “Yılın sonunda gerçekleşen olumlu gelişmeler yeni yılda azmimizi arttıracaktır”

- Guncellenme Tarihi: 28 Aralık 2020 16:22
6 min read
Bursiad Başkanı Arif Demirören: “Yılın sonunda gerçekleşen olumlu gelişmeler yeni yılda azmimizi arttıracaktır” için yorumlar kapalı
0

BARSİAD Başkanı Arif Demirören, beklentilerin üzerinde gerçekleşen yıllık ihracat rakamları ve bugün açıklanan asgari ücret miktarının ekonomiye moral veren gelişmeler olduğunu belirterek, yeni yılda da sanayici ve iş insanları olarak Türkiye’nin geleceğine katkı koymak için aralıksız çalışacaklarını belirtti.

Barakfakih Organize Sanayi Bölgesi İş Adamları Derneği (BARSİAD) Başkanı Arif Demirören, Korona Virüs salgını ve beraberinde getirdiği zorluklar ve dünya çapında oluşan yeni süreçlere uyum çabaları ile geçen 2020 yılının ardından yeni yılda Türk sanayicisinin, üreticisinin, ihracatçısının ve her ölçekten iş insanının gayretli çalışmaları ve devletin, Hükümetin destekleri ile pandeminin tüm dünya ile birlikte Türkiye’ye de getireceği zorlukların hep birlikte yenileceğine olan inancını dile getirdi.

BARSİAD Başkanı Arif Demirören, pandemi ile dünya çapındaki mücadele kapsamında insan sağlığının öncelik olarak alındığı 2020 yılında dünya ekonomilerinde dengelerin değişip, zorluklarla birlikte yeni fırsatlarında beraberinde geldiğini söyledi. Pandemi ile mücadele sürecinin başından bu yana devlet-millet dayanışması ile alınan ve riayet edilen kısıtlama tedbirlerinin yanı sıra alınan ekonomik önlemler sayesinde Türkiye’nin diğer dünya ekonomilerine göre süreci daha az hasarla yönettiğini vurguladı. Demirören, bir yandan insan ve toplum sağlığının korunması çalışmalarının yanı sıra ekonomi çarklarının da döndürülebilmesi için üretime, ihracata ve istihdama yönelik desteklerin üreticilere ve her ölçekten iş insanlarına dayanak olduğunu belirtti.

AÇIKLANAN İHRACAT RAKAMLARI UMUT VERİCİ
Arif Demirören, pandemi ile birlikte insan sağlığı ve ekonomik dengelerin korunması zorunluluklarının öncelik olarak alındığı 2020 yılı sonunda Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın açıkladığı ve beklentilerin üstünde gerçekleşen yılsonu ihracat rakamlarının, pandemi sürecinin olumsuzlukları göz önünde bulundurulduğunda sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi. Demirören, yeni yılda da devletin yerinde ve zamanında açıklayacağı destek paketleri ve sanayicilerin, üreticilerin aynı azimle çalışmaya devam etmesi ile daha iyi bir yıl olacağına olan inancını dile getirdi.

BELİRLENEN ASGARİ ÜCRET ÇALIŞANI BİR NEBZE OLSUN RAHATLATACAKTIR
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından açıklanan brüt 3 bin 577 lira 50 kuruş, net 2 bin 825 lira 90 kuruşluk yeni asgari ücret rakamlarına da değinen Arif Demirören, yapılan artışın pandemi sürecinin etkilerini yaşayan önemli kesimlerden olan asgari ücretli çalışanları bir nebze olsun rahatlatacağını belirtti. Arif Demirören, Devlet, işçi ve işveren dengelerinin gözetilerek alına kararın olmasını diledi. Bu zorlu günlerin birlik ve beraberlik içerisinde atlatılacağına olan inancını vurgulayan Demirören, yeni yılda da sanayiciler ve iş insanları olarak Türkiye’nin güçlü geleceğine katkı sunabilmek adına durmadan çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Dolar ve Euro Bugün Ne Kadar?

Dolar/TL, güne değer kazancıyla başlamasının ardından 32,3130 seviyesinden işlem görüyor. …