Home GÜNCEL Bakan Yrd. Nebati: Şubat Sonunda 25 Milyon Kişi Aşılanacak

Bakan Yrd. Nebati: Şubat Sonunda 25 Milyon Kişi Aşılanacak

- Guncellenme Tarihi: 24 Aralık 2020 13:46
8 min read
Bakan Yrd. Nebati: Şubat Sonunda 25 Milyon Kişi Aşılanacak için yorumlar kapalı
0

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi’nin gerçekleştirdiği online toplantıya konuk olan Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, yılın sonuna geldiğimiz bugünlerde mevcut ekonomik durumu ve 2021 beklentilerini değerlendirdi.

MÜSİAD Yerel Üst Kurulu Başkanı Ahmet Şekerli, Bursa Şube Başkanı Nihat Alpay başta olmak üzere üyelerin yoğun katılım gösterdiği video konferansta konuşan Bakan Yardımcısı Nebati, “Hükümet olarak bugüne kadar koronavirüsle mücadele kapsamında sağladığımız destekler 600 milyar lira civarlarına geldi. Bu desteklerimiz artarak sürecek” dedi.

Webinarın açılışında konuşan MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay, aniden gelişen ve artık 1 yıla yaklaşan bu pandemi sürecinin etkilerinden bahsederken şunları söyledi: “Nisan ayında sigorta ve vergi ödemelerinin ötelenmesi ve teşvikler, haziran ayının başında da uygun krediler verildi. Bu işe yaradı ve yaz aylarında ciddi bir toparlanma oldu. Ancak ikinci dalganın etkili olmasıyla pandemi, yine tüm dünyayla birlikte bizde de bir takım zorluklara yol açtı. Ancak geldiğimiz noktada memnuniyetle müşahede ediyoruz ki ülkemiz salgını sağlık ve ekonomik olarak yönetme adına dünyadan pozitif ayrıştı. Yılın bu son günlerinde küsurat da olsa bir pozitif büyüme beklentimiz var.”

“Avantajlarımızla 2021’de ivme yakalayabiliriz”
2021 yılını da değerlendiren Başkan Alpay, “Aşı çalışmaları ve uygulamalarının pandeminin hızını kesmesi en büyük temennimiz. Bununla birlikte genç nüfus yapımız, hedef ticaret pazarlarına yakınlığımız gibi önemli avantajlarımız da var. İnşallah kısa sürede toparlanıp 2021’de iyi bir ivme yakalarız diye ümit ediyoruz” diye konuştu.

“Şubat sonunda 25 milyon kişi aşılanacak”
Video konferansta konuşan Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati de, Türkiye’nin pandemi süresince farkını ortaya koyduğunu vurguladı. Nebati, “Önümüzdeki günlerde başlayacağımız aşılamayla da yine farkımızı ortaya koyacağız. Çin’den gelecek aşı miktarı 50 milyon doz yani 25 milyon insan aşılanabilecek. Bu süreç içerisinde diğer ülkelere oranla daha hızlı bir aşılama yapmış olacağız. Şubat sonunda 25 milyon insanımızın aşılanacağı, Mart sonunda da bu kişilerin antikor oluşturduğu ve zincirlerin kırıldığı bir süreci hedefliyoruz” dedi.

“4. çeyrek rakamları da iyi olacak”
Salgında sağlıkla ilgili bu kadar iyi adımlar atılırken ekonomik olarak da çok proaktif adımlar attıklarından bahseden Nebati şöyle devam etti: “Belirsizliğin yoğun olduğu bu süreçte, herhangi bir sektöre ‘biz ne olacağız’ kaygısı yaşatmadan hızlı bir şekilde önlemler aldık. Bunların başında kısa çalışma ödeneği geldi. İşverenler adına ucuz maliyetli KGF’ler, öte tarafta ertelenen vergiler ve sağlanan teşvikler, ilk 2 çeyrek sonundaki pandeminin yarattığı bu büyük baskının üstesinden kısa sürede gelmemizi sağladı. Özellikle verdiğimiz bu desteklerle 3. Çeyrekte adeta bir coşku yaşandı ve 6,7’lik bir büyüme gerçekleştirdik ve dünyadaki pek çok ülkeden pozitif anlamda ayrıştık. Gelen öncü göstergelere baktığımızda 4. Çeyrek rakamlarının da iyi olacağı görünüyor. Böylece 2020 yılını diğer ülkelerin aksine pozitif bir büyüme ile tamamlamış olacağız. Bu alınmış olan önlemlerin, atılmış olan adımların ve piyasaların beklentilerinin hızlı bir şekilde karşılama konusundaki kararlılığının göstergesidir.”

“2021 güzel olacak”
Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati sözlerini şöyle noktaladı: “2021 yılına girdiğimiz bugünlerde ikinci dalganın tam göbeğindeyiz. Kısıtlamalar ve aldığımız önlemlerle vaka sayılarındaki düşüşlerle birlikte, ülkemiz ve dünyanın da aşılamaya başlamasıyla biraz olsun enfes alabileceğimizi söyleyebiliriz. Nisan ayından sonra inşallah normalleşme olur ümidindeyiz. Dolayısıyla önümüzdeki yılı 5,8 gibi bir büyüme, sonraki yılları da yine büyüme rakamları ile kapatmış olacağız. 2021 yılının Türkiye’nin düşük enflasyon, rekabet edilebilir seviyelerdeki kurlar ve büyümeyle beraber güzel bir süreç olacağını düşünüyorum.”
Video konferans soru cevap bölümü ile sona erdi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…