Home GÜNCEL Göçebe Oyunları Hazırlık Toplantısı Gerçekleşti

Göçebe Oyunları Hazırlık Toplantısı Gerçekleşti

- Guncellenme Tarihi: 23 Aralık 2020 09:30
5 min read
Göçebe Oyunları Hazırlık Toplantısı Gerçekleşti için yorumlar kapalı
0

2021 yılında İznik’te düzenlenecek 4. Dünya Göçebe Oyunları koordinasyon toplantısı İznik Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

Türk dünyasının önemli bir mirası ve geleneksel spor dalları ile milli kimliğimizin en özel, en zengin unsurları arasında yer alan “Dünya Göçebe Oyunları” hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor.Geçtiğimiz Temmuz ayında İznik’te Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan’ın yanı sıra,Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev’in katılımıyla gerçekleşen tanıtım lansmanının ardından hazırlıkların değerlendirildiği koordinasyon toplantısı İznik’te gerçekleşti.
Toplantıya İznik Kaymakamı Recai Karal, Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Ersan Aytaç, Etnospor Federasyonu yetkilileri, ilgili kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. Toplantıda ilgili kurumların alanlarında yaptıkları çalışmalar ele alındı.

Organizasyona İznik’in ev sahipliği yapmasının kendileri için gurur ve mutluluk vesilesi olduğunu belirten İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta konuşmasında “”Göçebe oyunları Türk dünyasının önemli bir mirası. Geleneksel spor dallarımız, milli kimliğimizin en özel en zengin unsurları arasında yer alıyor. Ecdadımızın kıymetli emaneti olan bir mirasa sahip çıkmak bizim en önemli mesuliyet alanlarımızdan bir tanesi. Özellikle gençlerimiz arasında geleneksel spor dallarının yaygınlaşmasına gösterdikleri destek nedeniyle Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Sayın Necmeddin Bilal Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Dünya Etnospor Konfederasyonunun bu bütünleştirici misyonu, geleneksel spor dallarımızın bir stratejik eksen üzerinde geliştirilmesi noktasında çok önemli bir durum ifa ediyor. Biz de var gücümüzle bu misyonun güçlü bir şekilde icra edilmesinin yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Özümüzü, geleneğimizi, değerlerimizi yaşatmak ilelebet payidar kılmak ve bunu gençlerimize en güzel şekilde aktarmak, bizler için hakikaten onurlu bir görev, önemli bir sorumluluk. Bu organizasyonu devletimizin tüm organlarının işbirliği içerisinde hazırlayarak Dünya’ya örnek bir etkinliği ortaya çıkaracağımızdan hiçbir şüphemiz yok.Bu muhteşem organizasyonun İznik ilçemizde gerçekleşmesinden dolayı başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanımız Sayın Necmeddin Bilal Erdoğan nezdinde emeği geçen tüm kamu kurum ve kuruluşlarına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta toplantıya katılanlara İznik Çinisi ve İznik Zeytinyağı hediye etti.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Karacabey Boğazı’nda Deniz Suyu Kalitesi Artacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin BUSKİ marifetiyle Karacabey Boğazı’ndaki su kalitesinin ar…