Home GÜNCEL Tek başına muhalefet!

Tek başına muhalefet!

- Guncellenme Tarihi: 11 Aralık 2020 08:14
9 min read
Tek başına muhalefet! için yorumlar kapalı
0

Son seçimde Milliyetçi Hareket Partisinden meclis üyesi olarak Mudanya Belediye Meclisine giren Bülent Erden; samimi, yerinde, çözümcü muhalefet anlayışı ile dikkat çekiyor. Ve fakat yalnız…

Mudanya Belediyesine bileğinin gücüyle değil, AK Parti’nin en olmaz ismi aday yapmasıyla tekrar başkan olan Hayri Türkyılmaz’a muhalefet etmek tereyağından kıl çekmek kadar kolay, zira her adımı ofsayt…!

Hal böyleyken AK Partili meclis üyelerinin suspus oturmaları, Bülent Erden’in de dediği gibi sosyal medyadan sadece fotoğraf paylaşmayı siyaset sanmaları anlaşılır gibi değil..!

Burada kadınların siyasette aktif rol almaları gerektiği inancıyla hem çok samimi hem de çok zeki bulduğum, yürekten desteklediğim AK Parti Mudanya İlçe Başkanı İnci Söğütlü’ye değinmeden geçmeyeceğim. Artık zamanıdır sevgili İnci… Sosyal medyanı, basın açıklamalarını daha yoğun şekilde muhalefet etmek ve dahi gerektiğinde doğru yapılan işleri desteklemek üzere kullanmalısın… Hoş, Hayri Efendinin 7 senede doğru yaptığı iş üçü geçmez emin olabilirsiniz..!

Bülent Erden’in bir çağrısı çok önemli… Bursa’da tüm belediyelerin meclis toplantıları artık sosyal mecralarından canlı olarak yayınlanıyor. Halk yaşadığı ilçeyle ilgili her meclis toplantısına gitmek zorunda değil, hele ki bu pandemi döneminde kimse gitmesin zaten. Öte yandan halkın en doğal bilgilenme hakkı ile ilgili Ak Partili meclis üyelerinden çıt çıkmıyor. Keza İyi Parti meclis üyesi Aybars Yılanlı’nın da aynı talebi mecliste gündeme getirmesi, canlı yayınların hayata geçmesi için çabası yok. Bülent Erden’in 2019 yılı Haziran ayında toplantıların canlı yayınlanmasına dair önerge verdiğini, Hayri Efendinin de önergeyi çok sıcak karşıladığını, planları dâhilinde olduğunu, en kısa sürede hayata geçireceklerini söylediğini de hatırlatalım. Her halde en kısa zaman 2023 Hayri Efendiye göre, halk bekler nasılsa.

Diğer meclis üyelerine sorulabilir tek soru şu: Neden adım atmıyorsunuz, yanıt gelirse seve seve yazacağımı biliyor bahse konu meclis üyeleri…

Gelelim yine Erden’in bıkmadan, usanmadan gündeme getirdiği pazaryeri konusuna…

Sosyal medya paylaşımında aynen şunları yazdı Erden:

“Mudanya Belediye Başkanı Sayın Hayri Türkyılmaz Mahkeme Kararını gerekçe göstererek kapalı Pazar yerinin faaliyetini durdurdu. Mudanyalı ve Pazar esnafı yağmur, çamur ve soğukta açık alanda ikinci kışını yaşıyor. Defalarca talep etmemize rağmen pazarı kapatma dayanağı 2008 yılında alınmış mahkeme kararını bizimle paylaşmadı. Söz konusu kararı ekte arz ediyorum.
Dava Bursa Seyyar Pazarcılar Odasının Mudanya Belediyesine karşı açılmış olup kendilerine yer tahsisi yapılmamasının itirazını içermektedir.

Kararda özetle;

2007 Yılında Pazar yerinin kurulması içi seçilen alanın arkeolojik bölge olması nedeniyle yanlış olduğuna hükmedilmekte.
Kararda pazarın kapatılması konusunda bir hüküm bulunmamakta… Biz ilk günden beri kamu yararı gözetilerek halkın mağdur olmaması adına yenisini yapın sonra mevcudu kapatın önerisinde bulunduk. Takdir değerli hemşerilerimizin…”
Bülent Erden son derece nazik üslubuyla bunları yazdı. Aslında; hiçbir dayanağı olmadan, sadece pazarın gününü değiştirmek için Pazar esnafı ile ters düşmesi sebebiyle kapattı orayı Hayri Efendi, bilmeyenler de benden öğrensin. Yahu insan düşünmez mi, bu halka ben niye böyle işkence yapıyorum diye sorgulamaz mı kendini…? Özellikle pandemi döneminde giriş çıkışlarda maske kontrolünün çok rahat yapılacağını, mesafe kuralını korumak için içeriye sınırlı insan alınabileceğini, denetimin sıkıntısız işleyeceğini bir düşün Hayri Efendi, gel etme bu halka artık eziyet, aç şu Pazar yerini…

Erden’in sosyal medya hesabından dikkat çektiği bir diğer konu da pandemi nedeniyle zor durumda olan esnafın faydasına…

Erden diyor ki: “Pandemi sürecinde sadece paket servisi yaparak ayakta kalmaya çalışan esnafımızı ziyaret etmeyi ve destek vermeyi düşünüyor musunuz? Gelin yüzde on iki zam yaptığınız katı atık bedellerini 2021 yılında esnafımızdan almayın, kiralarına zam yapmayın, işgaliye bedellerinde yüzde elli indirim yapın. Esnafımız Mudanya Belediyesinin desteğini yakından hissetmek istiyor.”

Ne güzel öneriler değil mi? Esnaf nefes alsın istiyor Erden. Halk rahatlıkla yağmur-çamur görmeden Pazar alışverişi yapsın, Pazar esnafı çadırla branda ile uğraşmasın…

Halktan yana, halkın yanında olan herkesin yanında ben de varım. Eminim ki, tüm ilçe başkanları, tüm meclis üyeleri de aynı fikirdedir ve attıkları her adım bundan gayrı bu minvalde olacaktır.

Load More Related Articles
Load More By Semra NEJLA TEKE
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Seçim Sürecini Damga Vuranlar ve Seçim Tahminlerim…

En güzelinden başlıyorum: 14 – 25 yaş arası gençler… Evet, gençlerin sürece en çok entegre…