Home GÜNCEL Fırat Yılmaz ranta karşı muhalefet yapar mı?

Fırat Yılmaz ranta karşı muhalefet yapar mı?

- Guncellenme Tarihi: 1 Aralık 2020 14:11
10 min read
Fırat Yılmaz ranta karşı muhalefet yapar mı? için yorumlar kapalı
0

Sol görüş nedir, solculuk nedir Fırat Yılmaz? Kaynaklar; solculuğun soysal ilerleme, özgürlük, eşitlik ve sosyal dayanışma gibi bazı değerleri kapsadığını söylüyor. Sol görüş, reform ve değişimlerin yanı sıra devlet müdahalesinin de gerekli olduğunu inanır. Bu görüş toplumun eşit olmayan sosyal sınıflara ayrıldığını, politikanın toplumu dayanışma ve adalete doğru götürmesi gerektiğini düşünür.

Hepsinden öncesi ve önemlisi sol görüş RANT’a karşıdır.

Son günler Alinur Aktaş’a karşı organize bir saldırı olduğunu izliyoruz. Temsil ağırlama giderlerinden Rize Belediyesine 15 Temmuz Meydanı için gönderilen 427 bin liranın hesabı sorulması, Büyükşehrin Masterchef için yaptığı harcama gündem oluşturdu.

CHP’nin yerelde ve genelde süregelen yetersiz ve anlamsız muhalefet anlayışını eleştiririm. AK Partinin kendi içinde yaptığı muhalefetin zerresini dahi hala yapamıyorlar. Ve fakat tüm belediye meclislerinde sadece ve sadece halk yararına konularda yeri geldiğinde destekleyici, halk ve belediyenin zararına olacak konularda yeri geldiğinde engelleyici tutum ve muhalefet oluşturması doğru olandır.

Alinur Başkanın da tüm eleştirilere saygılı tavrını Büyükşehir Meclislerini izleyenler zaten bilir. Meclisin zaman zaman hararetlenmesi de son derece normaldir.

Ama…

CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz’a soru sorarak başlamıştık ya yazıya şimdi onun muhalefet anlayışına bir bakalım.

Yılmaz; CHP’nin uhdesindeki belediyelerin temsil ağırlama giderinin genel bütçeye oranı ile büyükşehrin oranı kıyasına girmeden alelacele muhalefet anlayışı ile yine duvara tosladı. Dahası ne güzel işte, Türkiye bir bütün, Rize de bizim Muş da, Kars da, Edirne de… Rize’de yapılan bir meydana Bursa’mızın desteği olmuş çok mu?

Masterchef konusuna gelince, Bursa turizminin tanıtımına yapılacak her türlü etkinliğe ben şahsen eyvallah diyorum. Bursa sanayi, tarım, turizm şehri. Ancak şehri kalkındıracak en öncelikli konu turizm olmalı. Diyeceksiniz ki pandemi var, o da bitecek, biz yine eski sağlıklı günlerimize dönüp bugünlerde hepimizin şikayet ettiği ekonomik durumlarımızı canlandırmak için kolları sıvayacağız. İşte o zaman turizm için yapılan tüm yatırımlar karşımıza çıkacak.

Örneklemek gerekirse Türkiye genelinde 2 milyon kafe – restoran – bar vs. çalışanı var, bunlar aileleri ile birlikte 8 – 10 milyon kişi oluyor. Ayrıca tedarikçilerini de hesaba katarsak nüfusun önemli bir kısmının bu hizmet sektöründen geçindiğini söyleyebiliriz. Pandemi sebebiyle yazık ki en zor durumdaki kişiler şu anda bu sektör çalışanları. Bizler sosyal mesafe – hijyen – maske meselesini beceremediğimizden şu anda sadece gel al veya evlere servis uygulaması ile ayakta durmaya çalışıyorlar. Emin olur pandemiden sonra gelecek tek turiste bile ihtiyacımız olacak. Bu konuya böyle bakılmasında fayda görüyorum, Fırat Yılmaz da umalım ki böyle baksın…

Sol görüşün tanımını yaparken RANTA KARŞIDIR dedik.

Şimdi Fırat Yılmaz’ın önceki dönem Nilüfer Belediye Başkanı tarafından kurulan, aile vakfına dönüştürülen, Bozbey’e seçim üstü İsmail Küçükkaya’nın programında Allah’ın aile vakfı olduğunu söylettiği NİLVAK meselesine bir el atmasını bekliyoruz. Çıksın açıklama yapsın, desin ki mesela sadece son 5 yıllık dönemde bu vakfa şu kişiler tarafından şu kadar bağış yapıldı. Yapılan bağışlar nerelere harcanmış onu da bilmek hakkımız…

Bakın; seçim öncesi Nilüfer’in eski meclis üyelerinden biri ile sohbet ediyoruz. Konu döndü dolaştı Nilvak’a geldi. İç acısı bir itirafta bulundu kendisi: ‘Ben Nilvak’ı belediyenin vakfı sanıyor, hatta ne güzel belediye bu paralarla güzel işler yapar diyordum’ dedi.

Zaten böyle sanılması için yıllarca ne gerekiyorsa yaptı Bozbey, bağışlarla bir dünya okul sahibi oldu.

Madem NilVak Bozbey’in aile vakfıydı, neden yıllarca Nilüfer Belediyesinin resmî Web sitesinde haberleri yayınlandı? Özel okulların lansmanı neden Nilüfer Belediyesi tarafından yapıldı..? Bu da şahsi menfaatler için belediye olanak ve adını kullanmak değil miydi?

Nilvak hep böyleydi,

Ver 10 – 20 kat imarı, bağışlar aile vakfına..!

Başlı başına bir tez konusu..!

CHP’lilerin inanmadıkları konuda eveleyip gevelemeleri de ayrıca iç acısı…

Açık oto pazarını da hala Nilvak mı işletiyor, bunu da soralım, yeri gelmişken…

Bu soruların hepsini Fırat Yılmaz’ın açıklamasını bekliyorum. Lütfen Fırat Yılmaz, sol görüşün bir mensubu olarak RANT’a karşı olduğunu göster hepimize..!

Bir de rant ise konu ve Büyükşehrin gazete aboneliklerini sorguluyorsan; Bursa’nın önemli resmi kurumlarından birine Travel dergini yayınlarken aylık 40 bin TL + KDV kestiğin faturalardan bahsediliyor, bunu da açıkla Fırat Yılmaz, kamuoyu rahat etsin..! Kesmedim de ve kanıtla, görelim solculuğunu…

Load More Related Articles
Load More By Semra NEJLA TEKE
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Hakan Fidan: “Senin İçin Buradayız Gökhan…”

Son 10 yılda marka değerinde de ciddi kayıp yaşayan Mudanya’da yerel seçim tüm hareketlili…