Home GÜNCEL DSİ’den Yeşilin Başkenti Bursa’ya Müjde

DSİ’den Yeşilin Başkenti Bursa’ya Müjde

- Guncellenme Tarihi: 23 Kasım 2020 08:43
3 min read
DSİ’den Yeşilin Başkenti Bursa’ya Müjde için yorumlar kapalı
0

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.
Bursa ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

Bursa Olukman Tekke Gölet’i Sulaması işinin sözleşmesinin imzalanarak yer teslimin yapıldığını müjdeleyen DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Bursa Olukman Tekke Göleti Sulamasının tamamlanması ile Bursa İnegöl ilçesine bağlı Olukman, Tekke ve Bayramşah Köylerine ait 1 640 dekar tarım arazisinin modern borulu sistemlerle sulanacağını bildirdi.
Bölge İnsanına Ek Gelir Sağlanacak
Temelden 24,50 metre yüksekliği ile Olukman Tekke Barajı’nın 439 bin m3 su biriktirme hacmine sahip olduğunun altını çizen Yıldız, ‘ Olukman Tekke Barajının tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarlalardaki verim artarak, hem de yörede ürün çeşitliliğini sağlanacaktır. Bununla birlikte projenin tamamlanması ile bölgede istihdama katkı sağlanması ve yapılacak sulu tarım ile birlikte 2020 birim fiyatları ile milli ekonomiye yıllık 5 milyon 16 bin TL gelir artışı sağlanması hedeflenmektedir. ’dedi.

DCIM100MEDIADJI_0010.JPG
DCIM100MEDIADJI_0014.JPG
DCIM100MEDIADJI_0018.JPG
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…