Home EĞİTİM Okul Kursları Açık Tutulmalıdır

Okul Kursları Açık Tutulmalıdır

- Guncellenme Tarihi: 20 Kasım 2020 08:11
2 min read
Okul Kursları Açık Tutulmalıdır için yorumlar kapalı
0

Bursa- Eğitim Bir-Sen Bursa 1 No’lu Şube Başkanı Ramazan Acar, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Yüz Yüze Eğitime Ara Verilmesi’ konusunu değerlendirdi. Başkan Acar, “Her türlü kurs ve DYK’lara 4 Ocak 2021’e kadar ara veriliyor. Aslında kurslar uzaktan da yapılabilir” dedi.
Yapılan son Kabine toplantısında kararlaştırılan ‘Uzaktan Eğitime Devam Edilecek’ açıklamasının ardından gözler Milli Eğitim Bakanlığı’na çevrildi. Milli Eğitim Bakanlığı sitesinde yayınlanan ‘Yüz Yüze Eğitime Ara Verilmesi’ konulu yazıyı değerlendiren Eğitim Bir-Sen Bursa 1 No’lu Şube Başkanı Ramazan Acar, “Biliyoruz ki daha önce de 12.sınıflar dışında DYK açılmayacak dendi. Sınavlı sistemde hedefli öğrenciler özele mecbur kılındı. Sonra ara sınıflara DYK açılır dendi. Bizim okullarda sistem açılmadı. Ama özellerin kurs/ders faaliyetleri meşrulaştırıldı. Şimdi de DYK tümden kapatıldı. Merdiven altı özel derslere kapı aralamak olduğunu düşünüyorum bu kararın” dedi.
KURSLAR SALGINDA EN AZ RİSKLİ SÜREÇLERDİ
Şartların eşitsizliğine yol açan uygulamaların giderileceği bir düzenleme ya da açıklama gelmesi hususunda Milli Eğitim Bakanlığı’nın elini çabuk tutması gerektiğine vurgu yapan Acar, “Kurslar salgında en az riskli süreçlerdi. Online olarak da rahatça sürdürülebilir” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…