Home GÜNCEL Azerbaycan’a Osmangazi Vefası

Azerbaycan’a Osmangazi Vefası

- Guncellenme Tarihi: 28 Ekim 2020 19:25
11 min read
Azerbaycan’a Osmangazi Vefası için yorumlar kapalı
0

Ermenistan’ın Azerbaycan’a gerçekleştirdiği saldırıda şehit düşen Azerbaycanlı Tümgeneral Polad Heşimov’un adı Osmangazi Belediyesi tarafından Demirtaş’ta yeni inşa edilen parka verildi. Azerbaycan Büyükelçiliği Müsteşarı Ruslan Abdullayev’in de katıldığı açılış töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Karabağ’da 40 yıldır çözülemeyen sorun, inşallah Azerbaycanlı kardeşlerimizin zaferiyle sonuçlanacaktır” dedi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar başkanlığında toplanan Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda Azerbaycanlı Şehit Tümgeneral Polad Heşimov’un adının Osmangazi’de bir parka verilmesi kararlaştırılmıştı. Meclis kararının ardından şehit komutanın ismi, Osmangazi Belediyesi’nin Demirtaş Cumhuriyet Mahallesi’nde yeni hizmete kazandırdığı parka verildi. Şehit Azerbaycanlı Tümgeneral Polad Heşimov Parkı, Azerbaycan Büyükelçiliği Müsteşarı Ruslan Abdullayev’in de katıldığı törenle açıldı.

Türkiye ve Azerbaycan milli marşlarının okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılış töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Türkiye ve Azerbaycan’ın güçlü kardeşlik bağını tüm dünyanın gördüğünü belirterek, “İki devlet, tek millet” mesajı verdi.

Osmangazi Belediyesi olarak Demirtaş bölgesinin ihtiyacına cevap verecek güzel bir parkın açılışını gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Dündar, “Çocuklarımızın ve her yaşta insanımızın günün her saatinde faydalanabileceği çok fonksiyonel bir parkı hizmete açıyoruz. Bu güzel parkımıza Azerbaycanlı şehit Tümgeneral Polad Heşimov’un ismini veriyoruz” dedi.

DÜNDAR: “AZERBAYCAN ORDUSU ZAFERE İLERLİYOR”

40 yıldır işgal altında olan Karabağ’da Türkiye ve Azerbaycan’ın iki devlet tek millet olarak aradan fitneleri çıkartıp, birlik olduğuna dikkat çeken Dündar, “Minsk grubunun o işgali durdurmak için hiçbir girişimde bulunmadığı, Ermenistan’ın katliamlarına göz yumduğu bir ortamda artık Azerbaycan halkı buna bir ‘dur’ dedi. Azerbaycanlı kardeşlerimiz bu işgale isyan etti. Elhamdülillah, Karabağ’da Azerbaycan Ordusu emin adımlarla zafere doğru ilerliyor. 40 yıldır çözülemeyen bu sorunu; iki ülkenin güç birliği sonucunda, masum insanlara yapılan bu katliamlar sona ererek inşallah bölgeye barış gelecek” diye konuştu.

DÜNDAR: “SALDIRILARA EN GÜZEL CEVABI VERİYORUZ”

Ermenistan’ın saldırıları sırasında şehit olan Tümgeneral Polad Heşimov’un adını Osmangazi’de yaşatacaklarını ifade eden Başkan Dündar, “Türkiye ve Azerbaycan olarak iki devlet, tek milletiz. Bu kardeşlik kuvvetli olduğu oranda, devletlerimizin siyasi ve ekonomik gücü artacaktır. Bizlere yönelik saldırılara karşı en güçlü cevabı birlik ve beraberlikle veriyoruz. Artık çağdaş denilen ülkelerin de tüm oyunları bozuldu. Vatan uğruna şehit olan tüm güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu millet, tarihte olduğu gibi yeniden ayağa kalktı ve kutlu yürüyüşünü sürdürecektir. Bu yürüyüş de insanlık ve barış adına olacaktır” ifadelerini kullandı.

ABDULLAYEV: “TÜRK HALKININ DESTEĞİNİ YAKINDAN HİSSEDİYORUZ”

Azerbaycan Büyükelçiliği Müsteşarı Ruslan Abdullayev de konuşmasında Osmangazi Belediyesi’nin böylesine anlamlı bir açılışında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Abdullayev, “Türkiye’nin en büyük belediyelerinden olan Osmangazi Belediyesi tarafından Şehit Tümgeneralimiz Polad Heşimov’un adının parka verilmesi bizi çok sevindirdi. Generalimiz Polad Heşimov maalesef, bu zaferi göremiyor, ruhu şad olsun. Allah, bütün şehitlerimize rahmet eylesin. Cumhurbaşkanımız İlham Aliyev’in de dediği gibi Polad Heşimov ve diğer bütün şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Biz cevabı cephede veriyoruz. Sayın Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’a bu anlamlı davranışından dolayı şahsım ve Azerbaycan halkı adına çok teşekkür ediyorum. Türk halkının ve hükümetinin Azerbaycan’a olan desteği her zaman yakından hissediyoruz” dedi.

HEŞİMOV’UN AİLESİNDEN DUYGULANDIRAN MEKTUP
Daha sonra söz alan Dünya Azerbaycan Platform Başkanı Samir İskenderoğlu da şehit Tümgeneral Polad Heşimov’un gönderdiği mektubu okudu. Şehit komutanın annesi Samaya Heşimova tarafından kaleme alınan mektupta, “Bursa’da şehidimiz Polad Heşimov adına park açılması bizleri çok duygulandırdı. Şehidimize gösterdiğiniz sevgi ve hassasiyet için sizlere minnettarız. Polad Heşimov, bütün ömrünü vatanına adadı ve düşman işgali altında olan toprakların kurtarılmasına hasretti. Bu emel, onu şehitlik zirvesine kadar yükseltti. İnanıyoruz ki Polad Heşimov adına açılan bu park, Türkiye’de bir ziyaretgaha çevrilecek, kalplerimizi daha yakından birleştirecektir” ifadeleri yer aldı.

Bursa Azerbaycan Dernekleri Başkanı Hüseyin Veliyev de Ermenistan’ın saldırıları karşısında Türkiye’nin desteğini yanlarında gördüklerini belirterek, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a Azerbaycan’a vefasından dolayı teşekkür etti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süleyman Çelik ve AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez’in de katıldığı törende, konuşmaların ardından parkın ve Azerbaycanlı Tümgeneral Polad Heşimov’un isminin yer aldığı tabelanın açılışı yapıldı. Açılışa gelen çocuklar, Türk ve Azerbaycan bayraklarını sallarken, yeni parka kavuşmanın sevincini yaşadı.

Şehit Tümgeneral Polad Heşimov Parkı
Osmangazi Belediyesi tarafından Demirtaş Cumhuriyet Mahallesi’nde inşa edilen park, 650 metrekare yeşil alan, 371 metrekare sert zemin, 230 metrekare çocuk oyun alanı, 110 metrekare fitness alanı, 255 metrekare yürüyüş alanı, 284 metrekare spor sahası ve 64 metrekare sokak oyunları alanından oluşuyor.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Nöbetçi Kitaphanelerin ‘En’leri Belli Oldu

İnegöl Belediyesi, Kütüphaneler Haftasında Nöbetçi Kitaphanelerin enlerini belirledi. Yıl …