Home GÜNCEL Pancar Deposu ortak akılla hizmete sunulacak

Pancar Deposu ortak akılla hizmete sunulacak

- Guncellenme Tarihi: 24 Ekim 2020 11:06
4 min read
Pancar Deposu ortak akılla hizmete sunulacak için yorumlar kapalı
0

Katılımcılık anlayışıyla projelerini hayata geçiren Nilüfer Belediyesi, eski Pancar Deposu ve alanını yine ortak akılla halkın hizmetine sunmayı hedefliyor. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, söz konusu alanı en verimli şekilde halkın hizmetine sunmayı amaçladıklarını söyledi.

Mülkiyeti Nilüfer Belediyesi’ne ait olan, planda pazarlama alanı görünen eski Pancar Deposu’nun nasıl değerlendirileceği, düzenlenen çalıştayda masaya yatırıldı.
Konak Mahallesi’nde bulunan alanda ‘Birlikte düşünüyor, birlikte üretiyoruz’ sloganıyla düzenlenen çalıştayın ilk oturumunda Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ve ilgili idari amirler ile personel bir araya geldi. Şehir Plancısı Faruk Göksu’nun moderatörlüğünü yaptığı çalıştayda değişik fikir ve önerilerin yanı sıra mahallenin sorunlarıyla ihtiyaçları da ele alındı. Çalıştayda 4 bin metrekare alan ve üzerinde bulunan kapalı alanın nasıl yeniden kullanıma sunulacağı değerlendirildi.
Projeleri katılımcılık anlayışıyla hayata geçirmeyi hedeflediklerini ifade eden Başkan Turgay Erdem, “Pancar Deposu’nu korumamız gerekir. Bu alanda yeni nesil ve her kesime yönelik önemli noktalar oluşturmalıyız. Üretim yapılacak ve ortak buluşmaların ele alacağı çok yönlü proje olmalı bu noktada. Bu çalıştay fikir noktasında çok önemli. Bölge halkına da soracağız ve butik alanı en verimli şekilde hizmete sunacağız. Bu bölgenin sosyal alanda da ihtiyaçları var. Plan içerisinde yollar var, farklı mülkiyet hakları var. Bunlar neticelendirilip kamusal alan olarak hizmet vermeli. Katkı koyan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
Çalıştayın akşam bölümüne de Beşevler ile Konak Mahalle Komiteleri üyeleri, bölge sakinleri esnaf ve çocuklar da katıldı. İkinci bölümde düzenlenen atölye çalışmasına katılanlar da, Pancar Deposu’nun yeniden hayat kazanması için önerilerini dile getirdi.
Görüşlerin dile getirildiği Fikir Atölyesi’nin sonunda, katılımcılar için “İftarlık Gazoz “ adlı filmin gösterimi yapıldı.

 

default
default

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…