Home GÜNCEL TOBB KGK Başkanı Nurten Öztürk Kadın Girişimcilerle Tecrübelerini Paylaştı

TOBB KGK Başkanı Nurten Öztürk Kadın Girişimcilerle Tecrübelerini Paylaştı

- Guncellenme Tarihi: 18 Ekim 2020 13:37
9 min read
TOBB KGK Başkanı Nurten Öztürk Kadın Girişimcilerle Tecrübelerini Paylaştı için yorumlar kapalı
0

TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen “İlham Veren Başarı Hikayeleri”nin konuğu, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk oldu.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası çatısı (BTSO) altında faaliyet gösteren TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) online buluşmalarına devam ediyor. Daha önce Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un katılımıyla düzenlenen Zirvedeki Kadınlar etkinliğinde 3 ayrı oturumda önemli kadın girişimcileri Bursalı katılımcılarla buluşturan TOBB Bursa KGK, ‘İlham Veren Başarı Hikayeleri’ kapsamında TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı ve Opet Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk’ü ağırladı. Dijital platformdaki programa, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan, TOBB Bursa KGK Başkanı Sevgi Saygın ile kadın girişimciler katıldı.

“KADIN GİRİŞİMCİLERİMİZİN HER FİKRİNİ ÖNEMSİYORUZ”
İnteraktif oturumda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan, ekonominin büyüme odaklı yolculuğunda kadın girişimcilerin rolünün büyük önem taşıdığını belirterek, “TOBB Bursa KGK, kentimizdeki kadın istihdamının artırılmasına ve girişimcilik kültürünün kadınlar arasında gelişmesine öncülük ediyor. Bu süreçte her kadın girişimcimizin ortaya koyacağı fikir, bizim projelerimizin odak noktasında yer alıyor.” dedi.

BAŞARIRSIN ÇÜNKÜ KADINSIN
TOBB Bursa KGK Başkanı Sevgi Saygın, dijital dünyanın büyük önem kazandığı bu dönemde kurul olarak Haziran ayında ‘Başarırsın Çünkü Kadınsın’ mottosuyla ‘Zirvedeki Kadınlar’ programını gerçekleştirildiğini hatırlattı. ‘İlham Veren Başarı Hikayeleri’ etkinliğinin ilkinde ünlü iş kadını Nurten Öztürk’ü konuk ettiklerini kaydeden Saygın, “Programımızda Nurten Öztürk’ün tecrübelerini dinleme fırsatı yakaladık. Türkiye’nin en geniş kadın girişimci ağı olan TOBB Kadın Girişimciler Kurulumuzun başkanlığı görevine seçilen Nurten Öztürk başkanımıza bu yolculukta başarılar diliyorum. Bursalı kadın girişimciler olarak, her zaman kendilerine yürekten destek vereceğiz.” diye konuştu.

“GİRİŞİMCİLİK CESARET İSTER”
TOBB KGK Başkanı Nurten Öztürk, girişimcilik hayatına ilişkin tecrübelerini paylaştı. “Girişimcilik, cesaret ve yürek ister. Bu cesarette bulunan girişimci kadınlarımız, bizim için her zaman özel.” mesajı ile sözlerine başlayan Öztürk, biyoloji öğretmeni olarak ilk göreve başladığında ana hedefinin eğitimden yoksun çocuklara eğitim vermek ve onları topluma kazandırmak olduğunu belirtti.

“ÖNCELİK İNSANA YATIRIM OLMALI”
Öğretmenlikten Türkiye’nin ilk yüzde 100 Türk sermayeli akaryakıt şirketi Opet’i kurulmasına kadar geçen sürede zorluklarla mücadele ettiğini ifade eden Öztürk, “Bu krizleri dayanışma içinde aştık. Şirketimiz büyümeye başladıkça bizler umutlandık ve daha çok çalıştık. Bizler inanıyoruz ki, insana yapılan yatırım, en büyük yatırımdır. İnsanların gönlünü kazanırsak onlar bizi bir yere getirirler dedik. Buna inandık.” ifadelerini kullandı.

“İLK SENE 25 BİN TEŞEKKÜR MEKTUBU ALDIK”
Nurten Öztürk, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında “Temiz Tuvalet Kampanyası”, “Yeşil Yol”, “Örnek Köy”, “Tarihe Saygı” gibi model projeleri hayata geçirdiklerini ifade ederek, bu projelerin hikayesini de katılımcılarla paylaştı. 2000 yılından bu yana süren ve Türkiye’de yapılan en uzun soluklu toplumsal projelerden biri olan Temiz Tuvalet Kampanyası fikrinin çıkış noktasına değinen Nurten Öztürk, “Daha önce karayollarında temiz tuvalet girmek mümkün değildi. Bir gün iki turistin tuvaletlerle ilgili kötü söylemlerini duyduktan sonra bu konuda bir çalışma yapmaya karar verdim. İlk yönetim kurulu toplantımızda bu konuyu gündeme taşıdım. Tüm istasyonların tuvaletlerini tadilattan geçirdik ve standardını yükselttik. Sonra bu kampanya tüm yurda yayıldı. İlk sene 25 binden fazla teşekkür mektubu aldım. Aldığım her mektup beni umutlandırdı.” açıklamalarında bulundu.

“KADIN ERKEK DEMEDEN ÜLKEMİZ İÇİN ÇALIŞMALIYIZ”
Türkiye’nin değerlerine sahip çıkmak ve kalkınmasına güç katmak adına TOBB Kadın Girişimcilik Kurulu başkanlığı görevini kabul ettiğini dile getiren Öztürk, şöyle devam etti: “Herkesin kendisini yetiştirmesi gerekiyor. Doğru iletişim kurarsanız, insanlar size o şekilde yaklaşıyor. Ülkemizdeki çalışan kadınlarımızın sayısını mutlaka OECD ülkeleri arasında daha üst sıralara yükseltmemiz gerekiyor. Bu tabloyu değiştirmek zorundayız. Kadın erkek demeden ülkemiz için el birliğiyle çalışmak zorundayız. Kadın girişimcilerimizin desteğine çok ihtiyacımız var. İsteklisiniz, bu birikim ve istekle çok güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum.”

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Nöbetçi Kitaphanelerin ‘En’leri Belli Oldu

İnegöl Belediyesi, Kütüphaneler Haftasında Nöbetçi Kitaphanelerin enlerini belirledi. Yıl …