Home GÜNCEL Başkan Erdem görme engellileri unutmadı

Başkan Erdem görme engellileri unutmadı

- Guncellenme Tarihi: 15 Ekim 2020 17:46
7 min read
Başkan Erdem görme engellileri unutmadı için yorumlar kapalı
0

15 Ekim Dünya Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü’nde görme engellilerle bir araya gelen Başkan Turgay Erdem, Kadın ve Çocuk Akademileri katılımcılarının hazırladığı beyaz baston kılıflarını dağıtarak, görme engellilerin sorunlarının çözümü için herkesten dayanışma istedi.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü’nde Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi’ndeki görme engelli bireylerle bir araya geldi. Nilüfer Belediyesi Kadın ve Çocuk Akademileri’nin görme engelli bireyler için hazırladığı beyaz baston kılıflarını, görme engelli katılımcılara armağan eden Başkan Turgay Erdem, engelli bireylerin yaşadığı sıkıntılara da dikkat çekti.
15 Ekim Dünya Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü’nün bir kutlama günü olmadığına vurgu yapan Başkan Erdem, 15 Ekim’in görme engelli bireylerin kamusal alanlarda yaşadıkları güvenlik problemlerine dikkat çekmenin ve bağımsız hareketlerine dair farkındalığı artırmanın amaçlandığı bir gün olduğunu söyledi.
Başkan Erdem,“Böyle günlerde hem engelli bireylerin problemlerine dikkat çekmeyi hem de dayanışmayı büyütmeyi amaçlıyoruz. Çünkü biz kişisel önlemlerle ya da görme engellilerin kendilerini toplumdan soyutlamalarıyla sorunların çözülemeyeceğini biliyoruz. İçinden geçtiğimiz bu dönem bunu daha iyi anlamamızı sağladı. Dayanışmanın yaşattığını, paylaşmanın mutlu ettiğini ve tek başımıza çaresiz olduğumuzu, birbirimize ihtiyacımız olduğunu bu dönemde tekrar öğrendik. Bu anlamda herkes şunun farkında olmalıdır ki engelli bireylerin yardıma değil her zaman hepimizin ihtiyacı olan dayanışmaya gereksinimleri vardır” dedi.
Görme engelli bireylerin koronavirüsle verdikleri mücadeleye katkı sunmak için dayanışma hareketi başlattıklarını ifade eden Başkan Erdem, Kadın ve Çocuk Akademisi katılımcılarının, destekleriyle görme engelli bireylere beyaz bastonları için kılıflar hazırladıklarını ifade etti. Başkan Erdem, “Bu kılıfları yıl boyunca Bizim Ev aracılığıyla talep eden bütün görme engelli bireylere ulaştıracağız. Böylece önlerindeki engelleri kaldırmaya çalıştığımız beyaz bastonların aynı zamanda hijyenle kullanılmasına da destek sunmuş olacağız. Görme engelli katılımcılarımızın öneri ve talepleri doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz bu çalışmayı bir dayanışma örneği olması bakımından da önemli buluyoruz. Bu anlamda Çalı Kadın ve Çocuk Akademisi katılımcısı kadınlara teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.
Sorunlar kronik hale gelmiş olsa da bu duruma alışılmaması gerektiğine dikkat çeken Başkan Erdem, “Çünkü farkında olmamaktan, bilmemekten daha kötüsü alışmaktır. Kaldırıma park eden araca, hissedilebilir yüzeylerin işgaline, rampaların önünün kapatılmasına, kullanışsız asansörlere, erişilebilir olmayan bir dünyaya alışmayalım. Bu sorunlar nasılsa çözülmez demeyelim, görme engelli bireylerin yıllardır sürdürdüğü bağımsız hareket mücadelesini büyütebilmek için alışmanın yerine dayanışmayı koyalım” dedi.
Yaşadıkları sorunları dile getiren Bizim Ev’deki görme engelli bireyler de, bu sorunların giderilmesi için tüm insanları duyarlı olmaya davet etti. Görme engelli bireyler, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’e ve beyaz baston kılıfında emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…