Home GÜNCEL Soğuk Hava Deposu Hizmet Vermeye Başladı

Soğuk Hava Deposu Hizmet Vermeye Başladı

- Guncellenme Tarihi: 14 Ekim 2020 12:36
6 min read
Soğuk Hava Deposu Hizmet Vermeye Başladı için yorumlar kapalı
0

İnegöl Belediyesi’nin himayesinde kurulan Üreten Çiftçiler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin Deydinler Mahallesinde Şubat ayında yapımına başladığı Soğuk Hava Deposu, ürün kabulüne başladı. 4 bin ton kapasiteli soğuk hava deposunda inceleme yapan Belediye Başkanı Alper Taban, bu çalışmanın devamını da getirmek için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Tarıma verdiği destekle bu alanda önemli bir atılıma imza atan İnegöl Belediyesi, şehirdeki tüm çiftçileri tek bir çatı altında toplamak için İnegöl Üreten Çiftçiler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ni kurmuştu. Kooperatifin ilk icraatı olarak depolama sorununa çözüm üretmek adına soğuk hava deposu yapımı için çalışmalar Şubat ayında başlamıştı. TKDK’nın da 3 buçuk milyon TL hibe desteği sağladığı toplam 7 milyon TL değerindeki soğuk hava deposunun inşaatının temeli, Şubat ayında atılmıştı. Deydinler Mahallesinde hayata geçirilen proje tamamlanarak hizmet vermeye başladı.

İNEGÖL’ÜN MEYVE AMBARI ÜRÜN KABULÜNE BAŞLADI

Ocak ayında tamamlanması planlanan soğuk hava deposu, hızlı bir yapım süreciyle ürün kabulüne başladı. İçerisinde İnegöl’ün verimli topraklarında yetişen ürünleri saklayan İnegöl’ün meyve ambarı soğuk hava deposunu, Belediye Başkanı Alper Taban da bugün beraberindeki AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş, parti yöneticileri ve meclis üyeleriyle yerinde inceledi.

4 BİN TONLUK DEPOLAMA ALANI

Tesisin yapımını sürdüren firma temsilcilerinin de hazır bulunduğu incelemede, soğuk hava alanları ve içerideki ürünler hakkında bilgi alındı. Burada bir açıklama da yapan Başkan Alper Taban, “Burada Şubat ayında temellerini attığımız soğuk hava tesisimizin bugün son incelemesini gerçekleştirmek istedik. Burada yapısal anlamdaki çalışmaları arkadaşlarımız tamamladılar. Ufak tefek rötuşlar gözden geçiriliyor. Tabi sistemin de çalışmasını test etmek adına meyveler içeri alınarak soğuk hava alanlarında depolanmaya başladı. Çok güzel bir noktaya geldik. 4 bin tonluk bir soğuk hava deposu kazanmış oldu şehrimiz. Fiili olarak şuan zaten çalışmaya başladı. Çiftçimiz ürününü getirerek burada depolayabilir, istifade edebilir. Yakında da açılış törenini gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.

ÇİFTÇİNİN ÜRÜNÜNÜN DAHA DEĞERLİ HALE GETİRMEK İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Üreten Çiftçiler Kooperatifi oluşumunun Türkiye’de bir ilk olduğuna da vurgu yapan Başkan Taban, “Biz bu tesisi Üreten Çiftçiler Kooperatifi marifetiyle yaptık. Türkiye’de belki bir ilk olarak İnegöl modelini gerçekleştirmiş oluyoruz. İnegöl Belediyesi’nin girişimiyle kurulan kooperatif ve içindeki üyeleriyle beraber TKDK’dan da destek alarak belediyemizin de destekleriyle, üyelerimizin katkılarıyla bu eser hayat bulmuş oldu. Bunun devamını da getirmek istiyoruz. Bu proje sadece bir soğuk hava deposu yapmak değildi. Beraberinde ürünlerimizi daha değerli satabilmek adına paketleme, ambalajlama, ürünlerde bir seviye daha ileri geçerek kurutma gibi, fonksiyon katarak çiftçimizin ürününü daha değerli halde pazara sunmak istiyoruz. Markalaşma ve yeni ürün bulma gibi çalışmalarla kırsal alana destek olmaya devam edeceğiz. Soğuk hava depomuz hayırlı olsun. Emeği geçenlere ve destek verenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …