Home EĞİTİM Milletvekili Atilla Ödünç BTÜ Yerleşkelerini İnceledi

Milletvekili Atilla Ödünç BTÜ Yerleşkelerini İnceledi

- Guncellenme Tarihi: 24 Eylül 2020 15:05
7 min read
Milletvekili Atilla Ödünç BTÜ Yerleşkelerini İnceledi için yorumlar kapalı
0

Bursa AK Parti Milletvekili Atilla Ödünç Bursa Teknik Üniversitesi yerleşkelerinde incelemelerde bulundu. Yıldırım ve Mimar Sinan Yerleşkelerinde devam eden inşaatlarda incelemelerde bulunan Atilla Ödünç, Rektör Prof. Dr. Arif Karademir, Genel Sekreter Prof. Dr. Sami İmamoğlu ile Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Beyhan Bayhan’dan bilgiler aldı.

Dekan Bayhan; “BTÜ Depreme Hazırlıkta Bursa’nın Hizmetinde”
Mimarlık ve Tasarım Fakültesinde gerçekleştirilen toplantıda, Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünü de yürüten Dekan Prof. Dr. Beyhan Bayhan, Bursa’nın depremlere hazırlanmasına yönelik proje sunumu gerçekleştirdi. Yıkıcı depremlere karşı şehrin hazırlanması konusunda Bursa Teknik Üniversitesi olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarının altını çizen Prof. Dr. Bayhan; olası bir depremde can kaybı yaşanmaması ve sonrasında şehirdeki eğitim-öğretim faaliyetlerinin kesintisiz sürdürülebilmesi için okul ve yurt binalarının da şehir hastaneleri örneğindeki gibi sismik izolasyonlu tasarlanması gerektiğini söyledi.

Rektör Karademir; “Yeşil ve Akıllı Kampüs Konseptine Uygun Binalar”
Milletvekili Atilla Ödünç Yıldırım Yerleşkesi ve Mimar Sinan Yerleşkelerindeki mevcut bina ve stüdyolar ile yapımı devam eden inşaatlarda incelemelerde bulunarak Mimar Sinan Yerleşkesinin güncel master planı hakkında bilgi aldı. Yıldırım Yerleşkesi’nde B Blok Eğitim Binası’nın 7.500 m2 kapalı alana sahip olduğunu belirten Rektör Karademir; “Çok yakında faaliyete açılacak B Blok binamızı İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültemizin kullanmasını planlıyoruz. Binamızda akademisyen ofisleri ile birlikte, 3 amfi 1 gözlem odası ve 17 ayrı sınıfta aynı anda 1.600 öğrencimize eğitim verebileceğiz. Binamız ağaçların arasındaki yeşil dokusuna uygun olarak atık suların toplanıp arıtılarak rezervuarlarda yeniden kullanımını sağlayan bir gri su sistemine de sahip.” açıklamalarında bulundu. Mimar Sinan Yerleşkesinde yapımı devam eden ısı merkezi ve teknik atölye binalarının 2020 sonunda, G Blok binasının ise 2021’de kullanıma alınacağını dile getiren Rektör Karademir; “Bu binalarımız; enerji, ısıtma, aydınlatma, atık yönetimi, peyzaj idaresi konularında “yeşil ve akıllı kampüs” konseptine göre yapılandırıldı. G Blok yağmur suyunu kullanan gri su sistemi, engelsiz bina özelliği, enerjisinin önemli kısmını üretecek güneş panelleri ile çevreci bir bina olarak yapılandırılıyor. 25.000 m2 kapalı alana sahip binamızda çok sayıda laboratuvar, amfi ve sınıf içerisinde aynı anda 3.000’e yakın öğrencimize eğitim verebileceğiz. Bununla birlikte yerleşkemiz yanındaki KYK alanında 450 kişilik erkek öğrenci yurt inşaatı Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yatırım planına alınmış, yerleşkemiz içinde, metro durağı karşısında ise 580 kişilik kız öğrenci yurdunun yatırım planına alınmasında son aşamaya gelinmiştir.” dedi.

Milletvekili Ödünç: “BTÜ Bursa’ya Yeni Bir İvme Kazandırdı”
Yerleşke alanlarında ve inşaatlarda incelemelerde bulunan Bursa Ak Parti Milletvekili Atilla Ödünç, Bursa Teknik Üniversitesi’nin akademik başarılarını, TÜBİTAK Türkiye Birinciliğini ve öğrencilerin TEKNOFEST derecelerini gururla takip ettiklerini belirterek; “Mevcut binaların, amfi, sınıf, laboratuvar ve stüdyoların yüksek teknoloji ve donanımlarla yapılandırıldığını bizzat görmekle birlikte yeni inşaatların da günümüz çevreci ve akıllı bina prosedürlerine göre yapılandırıldığını gözlemlemekten mutluluk duydum. Kısa sürede kazandığı akademik başarılar ile Bursamıza yeni bir ivme getiren Bursa Teknik Üniversitesi’nin Mimar Sinan Yerleşkelerinde gerekli alan tahsisleri ile bütünsel kullanıma kavuşabilmesi şehrimizin de kazancı olacaktır. Rektörümüz Prof. Dr. Arif Karademir nezdinde tüm BTÜ ailesini kazandıkları başarılardan dolayı tebrik ediyorum.” dedi.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

NOSAB’dan Eşitlik Politikası

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) tüm çalışanlarına adil ve eşit çalışma ortamını sa…