Home GÜNCEL Teknofest liseler arası iha yarışmasında Bursa’ya 3.’lük ödülü

Teknofest liseler arası iha yarışmasında Bursa’ya 3.’lük ödülü

- Guncellenme Tarihi: 23 Eylül 2020 10:51
3 min read
Teknofest liseler arası iha yarışmasında Bursa’ya 3.’lük ödülü için yorumlar kapalı
0

Liseler Arası İHA yarışmasına katılan Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bursa’ya dereceyle döndü. Yarışmada Türkiye üçüncüsü olan öğrenciler büyük sevinç yaşadı.

TÜBİTAK Liseler Arası İHA yarışması, TEKNOFEST (Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali) kapsamında bu yıl ilk kez düzenlendi. Liseli öğrencilerden oluşan takımlar, hazırladıkları projelerle yarışmaya katıldılar. Türkiye genelinde toplamda 291 takımın başvuru yaptığı yarışmada 125 takımın başvurusu TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer görüldü.

Bursa Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, yarışmada “TOPHANE AYGÖK” takımı ile mücadele etti. TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında Gaziantep Alleben Göletinde düzenlenen yarışlarda teknik şartları yerine getiren 79 takımla beraber TEKNOFESTe katılmaya hak kazandı. TOPHANE AYGÖK takımının projesi bu kapsamda düzenlenen yarışmaların sonunda Türkiye üçüncüsü olarak büyük bir başarıya imza attı. 1 Danışman öğretmen ve 5 öğrenciden oluşan ekip yarışmanın sonunda büyük bir sevinç yaşadı.

Yarışmaya Bursa’dan katılan ve 79 takım arasında yer alma başarısı gösteren Nilüfer İMKB Fen Lisesi ile Bursa Anadolu Lisesi’nin projeleri de TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer görüldü.

Yarışmanın ödülleri, 27 Eylül Pazar günü Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezinde gerçekleştirilecek törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından verilecek.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Şükrü Deviren Teşekkür Ziyaretlerine Başladı

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, hafta içi yoğun geçen hayırlı olsun ziyaretleri son…