Home GÜNCEL Bursa’da BATISİAD’dan kınama

Bursa’da BATISİAD’dan kınama

- Guncellenme Tarihi: 19 Eylül 2020 11:37
4 min read
Bursa’da BATISİAD’dan kınama için yorumlar kapalı
0

Batı Trakya Türkleri Yönetici ve Sanayici İş Adamları Derneği (BATISİAD), Yunanistan’da yayın yapan Dimokratika isimli gazetenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret dolu ifadeler kullanmasını sert bir dille kınadı.
BATISİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Er yaptığı açıklamada, “Gerilimi tırmandırmak için, her türlü yolu deneyen Yunan yönetiminin hukuksuz davranışlarına, bu kez de küstah medyası alet oldu. Bu tarz yayınları yapan sözde basın yayın organlarına yaptırım uygulanmasını talep ediyor ve resmi olarak özür dilenmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“Yunanistan gerilimi tırmandırmak için her yolu deniyor”

 

Yunanistan’ın AB ile Fransa’dan medet umduğunu belirten BATISİAD Başkanı Ahmet Er şunları söyledi: “Türkiye kararlı adımları ile hak ve menfaatlerini savunurken, Yunanistan, AB ile Fransa’dan medet umuyor. Gerilimi tırmandırmak için, her türlü yolu deneyen Yunan yönetiminin hukuksuz davranışlarına, bu kez de küstah medyası alet oldu. Ülkede yayın yapan Dimokratia isimli gazete 18.09.2020 Cuma günü, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı ağır bir küfürle hedef aldı, gazetede ahlaksız sözler yer aldı. Yunanistan Dışişleri Bakanlığının açıklamasında konuyla ilgili bir özür ifadesinin kullanılmaması ise tepki çekti.”

 

“Yunanistan; içinden çıkılamaz bir darboğaza sürükleniyor”

 

Başkan Er sözlerini şöyle sürdürdü: “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan hakkında Türkçe ibareler ile küfür dolu bir başlık ile haber yapılıp, manşet atılması basın özgürlüğü ile açıklanamaz; kesinlikle kabul edilemez. İyi komşuluk ilişkileri ve ticaret köprüleri kurmamız gereken Yunanistan’ın vatandaşlarının da bu konuya gereken tepkiyi göstermeleri gerekmektedir. Yıllardan beri ekonomik sıkıntılarla boğuşan Yunanistan; içinden çıkılamaz bir darboğaza sürükleniyor.”

 

Başkan Er, bu tarz yayınları yapan sözde basın yayın organlarına yaptırım uygulanmasını talep ettiklerini ve resmi olarak özür dilenmesini beklediklerini de sözlerine ekledi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Aktaş, “Ana Kucakları Sayısını 100’e Çıkartacağız”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hizmete aldıkları 32 ana kucağında 4 bine …