Home GÜNCEL İnegöl Beton Yollar İle Kaplanmaya Devam Ediyor

İnegöl Beton Yollar İle Kaplanmaya Devam Ediyor

- Guncellenme Tarihi: 18 Eylül 2020 15:11
5 min read
İnegöl Beton Yollar İle Kaplanmaya Devam Ediyor için yorumlar kapalı
0

Organize Sanayi Bölgesinde devam eden beton yol çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Alper Taban, şuana kadar 5 kilometrelik beton yol uygulandığını hatırlattı. Taban, “Önümüzde 15-20 alanın programı var. Biri bitince hemen diğerine geçiyoruz. Çalışmalarımız hızlı hızlı devam edecek. Sırasıyla da her alana ulaştıracağız” dedi.

İnegöl Belediyesi, Süleymaniye Mahallesi Organize Sanayi Bölgesinde beton yol uygulamalarına devam ediyor. 5. Cadde üzerinde 500 metrelik alanda devam eden beton yol uygulamasıyla deforme olmuş cadde yenilenirken, Belediye Başkanı Alper Taban bugün beraberindeki heyetle çalışmayı yerinde inceledi.

BETON YOL KULLANILABİLECEK TÜM ALANLARDA UYGULANACAK
İnceleme sırasında açıklamalarda bulunan Başkan Taban, “Bugün yapılan çalışmalarımızı inceliyoruz. Süleymaniye Mahallemizde OSB bölgesindeyiz. 5’inci Caddenin 12inci cadde ile 2’nci cadde arasında kalan 500 metrelik alanında arkadaşlarımız yol ihtiyacı olduğunu tespit ettiler. Bizlere gelen bu yolun artık kullanılamadığı, deforme olduğu yönündeki talepler üzerine yapılan tespitler neticesinde, burada da beton yol uygulamasını hayata geçiriyoruz. Arkadaşlarımız burada yer er 8 metre ve ileriye doğru genişleyen yol üzerinde 500 metrelik alanda çalışma yapacaklar. SSB (Silindirle Sıkıştırılmış Beton) uygulaması olacak. Şuana kadar yaklaşık 5 kilometrelik bir hattı beton yol ile kaplamış olduk. Tabi bunların her biri farklı bir deneyim. Ancak arkadaşlarımıza şunu hep söyledik, arkadaşlar daha tasarruflu, daha az maliyetli ama daha sağlıklı kaplamalar oluşturabilmek için çalışın dedik. Beton yol uygulamasını da konunun taraflarıyla çalışarak uygulamaya başlamıştık. Bölgesinde belki de ilk uygulayan olduk ve her geçen gün de bu konudaki bilgi birikim, tecrübe ve hafızanın arttığını görüyoruz. Çok daha güzel olacak. Kullanılabilecek tüm alanlarda uygulanmış olacak” dedi.

ÇALIŞMALAR SÜRECEK
1 kilometre asfalt yolun maliyeti ile 2 kilometre beton yol yapılabildiğini kaydeden Taban, “Bu ne demek? Daha fazla ayağımızın toza çamura bastığı alanları bizim güzel güzel kaplayarak vatandaşımızı bu standartlara kavuşturmuş olacağız. Burada emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Önümüzde 15-20 alanın programı var. Biri bitince hemen diğerine geçiyoruz. Çalışmalarımız hızlı hızlı devam edecek. Özellikle arsaların olduğu bölgelerden ziyade yerleşik hayatın tamamen oluştuğu alanlarda bu kaplamaları yoğunlaştıracağız. Sırasıyla da her alana ulaştıracağız. Bir yandan altyapı çalışmaları bir yandan da üst yapı çalışmaları devam edecek. Şehrimizi donatı alanlarıyla, rekreasyon alanlarıyla donatarak daha yaşanabilir bir şehri hayata geçireceğiz. Bedre deresi ıslahının ihalesini de dün gerçekleştirdik. En kısa zamanda ihaleyi alacak şirkete işi teslim ederek çalışmanın başlamasını sağlamış olacağız” diye konuştu.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …