Home GÜNCEL İYİ PARTİ BURSA KURUCU İL BAŞKANI YÜKSEL YILMAZ’IN “BİZ OLURSAK GÜÇLÜYÜZ”

İYİ PARTİ BURSA KURUCU İL BAŞKANI YÜKSEL YILMAZ’IN “BİZ OLURSAK GÜÇLÜYÜZ”

- Guncellenme Tarihi: 28 Temmuz 2020 10:22
8 min read
İYİ PARTİ BURSA KURUCU İL BAŞKANI YÜKSEL YILMAZ’IN “BİZ OLURSAK GÜÇLÜYÜZ” için yorumlar kapalı
0

16 Ağustos’ta gerçekleşecek bütün İYİ’lerin kazanacağı il kongremizde, bana yarenlik eden arkadaşlarımla birlikte “BİZ OLURSAK GÜÇLÜYÜZ” düşüncesiyle yola çıkarak İYİ Parti Bursa İl Başkanlığına ve yönetimine talip olduk.
Uzunca zamandan beri yaklaşık olarak 20 yıla yakın süre zarfında, ülkemiz AK Parti iktidarı tarafından yönetildiği hepimizin malumudur. Milletçe içinde bulunduğumuz durumda gün gibi aşikârdır. Aziz milletimizin teveccühü ile iş başına getirilen Ak Parti hükümeti, devri iktidarlarında uygulamış olduğu, vizyonsuz, ufuksuz ve akılsız politikalarla ülkemizi getirmiş olduğu durum gözler önündedir. Maalesef hayatın birçok alanında eskisinden çok daha kötü durumdayız. İktidar olmadan önce aziz milletimize vaat edilenler ile gerçekler arasında hiçbir benzerlik bulunmamaktadır.
Yasakların önündeki engeller kaldırılacak bireysel özgürlüklerin önü açılacak dendi,
Yoksulluk ile mücadele edilerek kökü kazınacak dendi,
Yolsuzlukların damarına girilecek ve kurutulacak dendi
Oysa yaklaşık 20 yıllık devri iktidarlarında yapılan uygulamalarda bunun tam tersi uygulamalarına şahit olduk. Bırakın yasakların önündeki engelleri kaldırmayı, ülkemizde neredeyse yasaklanmadık hiçbir şey kalmadı. En basit anlatımla, en ufak bir sosyal medya eleştirisine bile tahammül edilemez hale gelindi.
“Yoksullukla mücadele edip insanlarımızın yüzünü güldüreceğiz, vatandaşımızın daha müreffeh bir halde yaşamalarını sağlayacağız” demişlerdi. Oysa zatı muhteremlerin bir baltaya sap olamayacak çocukları ve yandaşları hariç yaklaşık 30 milyon insanımız yoksulluk yardımları ile geçinir hale getirildi. Ve maalesef utanmadan sıkılmadan da bunu bir övünç kaynağı olarak da anlatmaktalar.
Diğer bir konuda ise “Yolsuzluk ile mücadele edeceğiz, bütün hırsızlıkları önleyeceğiz, her türlü rüşvetin kökünü kazıyacağız” denerek iktidar olundu. Ama maalesef gelinen nokta itibarıyla önceden bireysel olan yolsuzluklar devri iktidarlarında kurumsal hale dönüştü.
Bütün bunlar ile birlikte hayatın diğer alanlarını ilgilendiren konularda da işler arzu edildiği gibi gitmiyor hatta tam tersine gidiyor. Gelinen durum itibariyle Ak Partide bu kötü gidişatın günah işlemekte beis görmeyenler hariç herkes farkında.
Eğitim alanında fikri hür vicdanı hür nesil yetiştirmek yerine, sözde dindar özde kindar bir nesil yetiştirir hale geldik
Tarım alanında; Mahsulünü yetiştirip satıp geçinen iken, artık tarlasını satarak geçinen bir ülke olduk.
Birçok esnafın ve şirketin iflas ettiği Ekonomide, dip noktaların test edildiği günleri yaşıyoruz.
Ekonomik sebeplerden ötürü münferit ve toplu intiharların yaşandığı bir döneme ilk kez tanıklık ediyoruz. Eskiden seyyar satıcıların dolaştığı sokaklarda, şimdi icra memurları dolaşır hale geldi.
Bununla birlikte evrensel dünyada önemli bir yere sahip demokrasi, hürriyet, eşitlik, adalet, hakkaniyet ve liyakat gibi kavramların günümüz muktedirlerinin zaviyesinde maalesef hiçbir önemi kalmadı
Böyle bir ülkede halk iktidardan memnun değilse, gözler muhalefete çevrilir. Gel gör ki bizim ülkemizde İYİ parti kurulmadan evvel, siyaset üretme adına her türlü ortam müsait iken, muhalefet partileri milletimize umut olamadılar. Hal böyle olunca aziz milletimiz de “ehven-i şer” gözüyle Ak Partiyi istemeyerek de olsa iktidar da tutarak kaderine razı olmak zorunda bırakılmıştır. Böylesi ruh ikliminin hâkim olduğu bir ortamda “bu böyle gitmez kardeşim” diyerek ortaya çıkan ve İYİ partiyi kuran cesurlar hareketinin lideri Sayın Meral AKŞENER ülkemizde umutların yeşermesine vesile olmuştur.
İYİ Partinin milletimizin umudu olması ile kuruluş aşamasında, anayasasının yazılmasında, tüzüğünün hazırlanmasında bu kadim şehrin ve bu garip kardeşinizle beraber bütün iyiliksever insanlarının büyük emeği, gayreti, mücadelesi ve alın teri vardır. Bu fedakârlıklar çok anlamlı ve değerlidir. Bu mücadeleyi anlamlı ve değerli kılan doğruları bilmek, doğruları söylemek ve daha da önemlisi sorumluluk sahibi iken, makam sahibi iken yani Süleyman iken doğrulardan yana tavır almak zordur. Bu tavır ve duruş neticesinde güzel günler görmek adına kurulan İYİ Parti yaklaşık 32 ayını geride bıraktı. Bu süre zarfında

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da 23 Nisan Coşkusu Kentin Dört Bir Yanını Sardı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Şenliği’nde çocuklar, birbirinden …