Home GÜNCEL Sağlıklı ve doğal görünümün sırrı: Rinoplasti

Sağlıklı ve doğal görünümün sırrı: Rinoplasti

- Guncellenme Tarihi: 9 Temmuz 2020 10:44
5 min read
Sağlıklı ve doğal görünümün sırrı: Rinoplasti için yorumlar kapalı
0

Rinoplasti ameliyatı ile hem nefes alma probleminin aşıldığını hem de estetik olarak kişinin kendini daha iyi hissettiğini belirten Özel Bursa Anadolu Hastanesi Kulak Burun Boğaz Bölümü’nden Op. Dr. Ayhan Dağaşan, oldukça kısa süre içerisinde kemik ve kıkırdak dokularında ince bir işçilik uygulayarak burun yapısının şekillendirildiğini söyledi.

Burunda oluşan anatomik deformasyon veya yaşanan kaza, darp, düşme gibi nedenler hem nefes almada sıkıntı yaşatır hem de estetik olarak kişiyi huzursuz eder. Tüm bu problemlerden kurtulmak için rinoplasti ameliyatı önerilmektedir.

Rinoplasti hakkında açıklamalarda bulunan Özel Bursa Anadolu Hastanesi Kulak Burun Boğaz Bölümü’nden Op. Dr. Ayhan Dağaşan, işlemde hastanın nefes almasını engelleyen kemik ve kıkırdak eğriliklerinin düzeltildiğini söyledi. Dağaşan, rinoplasti ile burnun yeniden şekillendiğini dile getirerek, “Ameliyat özellikle son yıllarda ülkemizde çok fazla tercih edilir hale geldi. Rinoplasti ile burundaki şekil bozukluklarının düzeltilmesinin yanında burun içinde nefes almaya engel olan eğiklikler, burun eti gibi sıkıntılar da gideriliyor” dedi.

Rinoplasti ameliyatı ile birkaç saat içinde yeni bir burun şekli ortaya çıktığını dile getiren Dağaşan, özellikle kadınların işleme daha fazla ilgi gösterdiğini kaydetti.

Bir gece hastanede kalınıyor

Gelişen teknoloji ile birlikte rinoplasti ameliyatının sadece birkaç saat içerisinde yapılabildiğine dikkat çeken Dağaşan, “Çok kısa bir sürede yeni bir buruna sahip olmak mümkün. Günümüzde rinoplasti korkulu bir ameliyat olmaktan çıktı. Oldukça kısa bir süre içerisinde kemik ve kıkırdak dokularında ince bir işçilik uygulayarak burun yapısını şekillendirebiliyoruz. Bu şekilde kişi hem daha rahat nefes alıyor hem de estetik olarak kendini daha iyi hissediyor” diye konuştu.

Rinoplasti ameliyatında kapalı ve açık olmak üzere iki teknik kullanıldığını belirten Dağaşan, kişinin durumuna göre tekniğe karar verildiğini söyledi.

Kontroller ihmal edilmemeli

Operasyondan sonra hastaların genel olarak bir gece hastanede kaldıklarını ifade eden Op. Dr. Ayhan Dağaşan, “Ardından hemen hemen normal yaşantıya devam edilmektedir. Rinoplasti ameliyatından sonra kişinin ana görevi dinlenmek. Operasyonu yapan doktor hastaya ameliyattan sonra yapılması gerekenleri ayrıntılı bir şekilde anlatacaktır. İşlemden sonra sadece verilen ilaçlar kullanılmalı. Ayrıca doktorun iyileşme ve burun gelişimini takip etmesi açısında kontroller ihmal edilmemeli” dedi.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…