Home GÜNCEL Osmangazi’den 15 Temmuz Destanı Sergisi

Osmangazi’den 15 Temmuz Destanı Sergisi

- Guncellenme Tarihi: 7 Temmuz 2020 14:48
11 min read
Osmangazi’den 15 Temmuz Destanı Sergisi için yorumlar kapalı
0

Osmangazi Belediyesi, FETÖ tarafından düzenlenen 15 Temmuz hain darbe girişimini unutturmamak ve şehit düşenleri anmak için sergi düzenledi. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen sergide, darbeciler tarafından kullanılan tankın altında kalarak ezilen otomobil ile o gece yaşanan olaylar esnasında çekilen fotoğraflar yer aldı.

Osmangazi Belediyesi’nin 15 Temmuz hain darbe girişimini unutmamak ve unutturmamak adına düzenlediği fotoğraf sergisi açıldı. Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen darbe gecesinin 4’üncü yıl dönümü öncesinde düzenlenen sergide, o gece Atatürk Havalimanı’na giderken darbeciler tarafından kullanılan tankın altında kalarak ezilen otomobil ile birlikte İstanbul ve Ankara’da yaşanan olaylara ait 70 fotoğraf yer aldı. Bursalıların ilgi gösterdiği ve büyük dikkatle incelediği sergi, 15 Temmuz’a kadar duracak. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın ev sahipliğinde düzenlenen sergi açılışına AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez, 15 Temmuz Derneği Başkanı Tarık Şebik ile vatandaşlar katıldı.

DÜNDAR: “YAZILAN DESTANI UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ”

Serginin açılışında konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 15 Temmuz 2016 tarihinde düzenlenen hain işgal girişimine karşı milletimizin göstermiş olduğu, mücadeleyi, azmi ve bunun karşılığında alınan zaferin tekrardan hatırladıklarını söyledi. O gece şehit olan tüm vatandaşları rahmetle andıklarını ifade eden Başkan Dündar, “O gece araçlarıyla ve bedenleri ile tankların önüne geçen vatandaşlarımızın yazdığı bu destanı, açtığımız sergi ile unutmamak ve unutturmamak istiyoruz. Aradan 4 yıl geçti. Bu 4 yıl içerisinde Türkiye kendini yeniden yapılandırdı. 15 Temmuz, Türkiye’nin değişimi, gelişimi ve yeniden ayağa kalkışının bir mücadelesi oldu. O günkü darbe girişimi ile içimizdeki hainler, ülkemize, bayrağımıza ve milletimize kastettiler. Bu millet aynı Çanakkale Savaşı’nda olduğu gibi vatanına, bayrağına, demokrasisine ve kendisine sahip çıktı. Bizlerin o geceyi, yapılan hainliği ve milletimizin yazdığı destanı her zaman hatırlamamız lazım. Burada sergilediğimiz tankın altında kalan aracı görenler, araca ne olduğu hakkında anlam vermeye çalışıyor. Bu araca bir kazadan çıkmış araca bakar gibi bakmamalıyız, vatandaşlarımız bu araca baktıklarında bir kahramanlık öyküsüne baktıklarını bilmeli” dedi.

Başkan Dündar, 15 Temmuz’u hiçbir zaman unutmayacaklarını ve o gece şehit olan tüm vatandaşları her zaman rahmet ve minnet ile anacaklarını ifade ederek, “O kara gecede yaşananlar, bu milleti uyandırdı. Bu ülke kendini yenileyerek büyümeye başladı. Öyle büyüdük ki bugün tüm dünya korona virüse karşı çaresiz kalıp, sağlık sistemleri çökerken; Türkiye, tüm dünyaya tıbbı malzeme ile solumun cihazları gönderdi” diye konuştu. Başkan Dündar, konuşmasının sonunda, bu sergiyi, Bursa’nın en hareketli meydanında açarak, o gece yaşananları bir kez daha hatırlatmayı amaçladıklarını dile getirerek sözlerini tamamladı.

AKTAŞ: “MİLLETİN DEDİĞİ HER ŞEYİN ÜSTÜNDEDİR”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise yaptığı konuşmada “Türkiye Cumhuriyeti tarihine baktığımız zaman, direkt ve endirekt darbe girişimleri olmuştur. 15 Temmuz 2016 tarihine bakıldığında, yapılmak istenilenin diğer darbelerden çok da farkı yoktur. Her ne kadar bazı kişiler, yapılan bu işgal girişimini tiyatro olarak nitelendirmeye çalışsa da, atılan bombalar ve sıkılan kurşunlar ile 251 vatan evladının şehit olduğu gerçeğini kimse görmezden gelemez. Bu ülkenin okullarında okumuş, bu ülkenin askeri olarak görev yapmış kişiler, bu milletin paraları ile alınmış silahlar ile bu milletin evlatlarını vurmuş ve yönetim ele geçirilmeye çalışmıştır. Türk milleti, büyük bir irade ortaya koyarak darbe girişimine dur dedi. Bizler de o günleri unutturmamak, acıları taze tutmak adına bu tür etkinlikler gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bu meydan Şehreküstü Meydanı olarak anılırken, Osmangazi Belediyesi’nin gayretleri ile 15 Temmuz Demokrasi Meydanı olmuştur. Bugün, Osmangazi Belediyemiz tarafından yapılan düzenleme ile yenilenen ve 15 Temmuz Demokrasi Meydanı alan bu meydan, çok önemli bir sergiye ev sahipliği yapmaktadır. Bu serginin hayırlı ve faydalı olmasını temenni ediyorum. Bu millet 8-10 senede bir kendilerine ayar vermeye çalışanlara asla itibar etmeyecektir. Milletin dediği olur. Milletin dediği her şeyin üstündedir. 15 Temmuz 2016 tarihinde de milletimiz gerekeni yapmıştır ” dedi.

ŞEBİK: “BU TOPRAKLARIN KAHRAMANI ÇOKTUR”

15 Temmuz Derneği Başkanı Tarık Şebik de yaptığı konuşmada, darbe girişiminin unutulmaması için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini dile getirerek, “Fotoğraf sergisi bizim için çok önemli. Çünkü sayfalarca yazıyla anlatılmak istenilenler, fotoğraf sayesinde bir karede anlatılıyor” dedi. Darbe gecesi hasar gören birçok aracı kendilerinin satın aldığını söyleyen Şebik, “O gece, bu aracın içinde olan Yasin Çiftçi kardeşimiz, ‘10 saniye ile ben şehadeti kaçırdım’ diyor. Bunu şuan benim gibi kürsüde söylemek ya da kitapta okumak kolay geliyor. Ancak aracınızı kullanırken ve üstünüze doğru tank doğru gelirken söylemek, insanın yaşamadan tahayyül edemeyeceği bir durumdur. Allah bir daha bunu yaşatmasın. Bulunduğumuz coğrafya zor bir coğrafya. Kendi içimizde hainler olsa da, bu topraklar her zaman nice kahramanlara ev sahipliği yapmıştır Allah o günleri bir daha yaşatmasın” diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar fotoğraf sergisini gezdi.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…