Home EKONOMİ “Pandeminin etkisi belli oluyor”

“Pandeminin etkisi belli oluyor”

- Guncellenme Tarihi: 3 Temmuz 2020 11:05
2 min read
“Pandeminin etkisi belli oluyor” için yorumlar kapalı
0

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, Haziran 2020 enflasyonun yüzde 1,13, yıllık enflasyonun ise yüzde 12,62 çıktığını hatırlatarak, “Gıdada tarladan sofraya taze sebze meyvenin gelmesiyle yaşanan düşüş enflasyonu frenlemeye yetmedi anlaşılan. Tüm alanlarda daha çok üretimi artırmazsak enflasyonu da makul seviyeye çekemeyiz” dedi.
BUSİAD Başkanı Türkay, rakamları harcama kalemlerine göre incelediğinde, pandeminin acısının çıkarıldığının açıkça görüldüğünü belirterek, şunları söyledi:
“Pandemiden en fazla zarar gören sektörler ulaştırma, eğlence, lokanta ve otel hizmetleri olmuştu. Buralarda aylık fiyat artışı ortalamanın çok üstünde. Geçen ay ulaştırma yüzde 4,49, lokanta ve oteller 2,83 ve yüzde 2,45 ile eğlence ve kültür harcamalarında yüksek artış olmuş. Gıdada ise yüzde -1.60’lık düşüş yaşanmış. Umarım gelecek aylarda sorun yaşayan sektörlerde fiyat artışı olmaz ve gıdada bolluk devam eder.
Pandemide gerileme olursa, enflasyonu körükleyen sektörlerde de düşüş olmasını bekliyoruz.”
Başkan Türkay, sözlerini, “Bir kez daha belirtmek istiyorum ki, önceliğimiz kuşku yok ki sağlımızda. Sağlık için de maske, mesafe ve hijyene uyalım” diyerek tamamladı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…