Home GÜNCEL ‘YEŞİL ÇEVRE’DE HEDEF ÜRETİRKEN KORUYAN BURSA’YA DAHA FAZLA KATKI SUNMAK

‘YEŞİL ÇEVRE’DE HEDEF ÜRETİRKEN KORUYAN BURSA’YA DAHA FAZLA KATKI SUNMAK

- Guncellenme Tarihi: 2 Temmuz 2020 12:30
7 min read
‘YEŞİL ÇEVRE’DE HEDEF ÜRETİRKEN KORUYAN BURSA’YA DAHA FAZLA KATKI SUNMAK için yorumlar kapalı
0

Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi, Yönetim Kurulu Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Tesisin kuruluşunun 22. Yıldönümünü kutladığı bugünlerde gerçekleştirilen toplantıda çalışmalar ve gelecek hedefleri masaya yatırıldı.

Toplantıya Yeşil Çevre Arıtma Tesisi Yönetim Kurulu Başkanı ve Bursa Valisi Yakup Canbolat,Gürsu Kaymakamı Mustafa Koç, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Yönetim Kurulu Saymanı ve BARSİAD Başkanı Arif Demirören, Yönetim Kurulu Sekreteri ve BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantının ardından tesisin kuruluşunun 22. Yıldönümü adına pasta kesildi.

VALİ CANBOLAT: GELECEK NESİLLERE TEMİZ BİR BURSA BIRAKMAK İSTİYORUZ

Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa’nın Türkiye’de üretimin merkezi olan şehirlerden biri olduğunu belirtti. Üretirken çevreyi korumak adına Türkiye’ye ve dünyaya örnek bir şekilde hizmet veren Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi’nin Bursa Ovası’nın ve bölgenin korunması adına üstlendiği misyonun önemine vurgu yaptı. Gelecek nesillere bir yandan üretirken, diğer yandan da çevreyi koruyan bir Bursa bırakmak için çalıştıklarının altını çizen Vali Canbolat, bu yolda tesisin gelişimi adına her projenin ve çalışmanın destekçisi olacaklarını ifade etti. Vali Canbolat, yönetim kurulu toplantılarında pandemi sürecinin ardından raporları da incelediklerini belirterek, “Tesislerimiz yüzde 60 – 65 oranında tekrar üretime başlamış durumda. Şu anda çok olumlu bir tablo ile karşı karşıyayız. İnşallah ülkemiz tüm bu çabalarla birlikte sanayicisiyle el ele pandemi sürecini en hızlı bir şekilde atlatmış ve yine sürecin öncesinde olduğu gibi uluslararası pazarda yerini almış konuma gelecektir” dedi.

İBRAHİM BURKAY: SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMANIN YOLU DOĞAYI KORUMAKTAN GEÇİYOR

BTSO Başkanı İbrahim Burkay ise, sürdürülebilir kalkınmanın en önemli unsurlarından birinin çevreyi korumaya olan duyarlılık olduğunun altını çizdi. Bursa’nın Türkiye’de sanayinin, üretimin, kalkınmanın merkezi konumunda olan bir kent olduğunu söyleyen Başkan Burkay, Yeşil Çevre, Şehrimizin doğu bölgesindeki üç ana sanayi bölgesinin ve aynı zamanda bölgedeki konutların endüstriyel ve evsel atıklarının arıtıldığı önemli bir tesis ve 22 yıldır Bursa Ovası’nın korunması adına çok önemli bir misyon üstlendiğinin altını çizerek tesisin kuruluş yıldönümünü kutladı.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK BİR TESİS…

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, 22 yıl önceki ilimizi idare eden siyasi ve idari kurumların ortaklaşa kararı ile sistemin hayata geçirildiğini hatırlatarak, “Burada asıl amaç bir yandan sanayimizi güçlendirirken diğer yandan da ovamızı korumaktı. Endüstriyel ve evsel atıkların ovayı kirletmemesi için yıllar önce düşünülmüş vizyoner bir proje. İnşallah bundan sonra da zamane şartlarına göre daha da geliştirilerek ve alandaki arıtma daha da arttırılarak arıtıldıktan sonra ortaya çıkan suyun da bölgemizdeki tarlalarda kullanılabilecek hale gelmesi sağlanabilir. Yeşil çevre, isminde olduğu gibi bizim en büyük dileğimiz ve hedefimiz İnşallah bunu sağladıktan sonra ciddi bir dönüş sağlamış olacağız” şeklinde konuşurken, BARSİAD Başkanı Arif Demirören, Yeşil Çevre’de ‘Bursa temiz olursa Türkiye temiz olur’ sloganı ile bir yandan üretirken diğer taraftan da çevreyi korumaya çalıştıklarını anlattı. BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç ise, 22 yıl önce kurulan Yeşil Çevre tesisi sayesinde bölgede hem büyük maliyetli işlerin, arazi kayıplarının ve çevre kirliğinin önüne geçildiğinin altını çizerek, Türkiye’ye örnek bir tesis olan Yeşil Çevre’nin kuruluşundan bugünlerine kadar emeği olan herkese teşekkür etti.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…