Home GÜNCEL Başkan Taban Maske Dağıtıp Vatandaşı Uyardı: “Rehavete Kapılmayalım”

Başkan Taban Maske Dağıtıp Vatandaşı Uyardı: “Rehavete Kapılmayalım”

- Guncellenme Tarihi: 30 Haziran 2020 16:57
8 min read
Başkan Taban Maske Dağıtıp Vatandaşı Uyardı: “Rehavete Kapılmayalım” için yorumlar kapalı
0

Maske kullanımı konusunda farkındalık oluşturmak için sokağa inerek İnegöl Belediyesi’nin ürettiği maskeleri vatandaşlara dağıtan Belediye Başkanı Alper Taban, “rehavete kapılmayalım” uyarısında bulundu. AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş ve parti yöneticileri ile meclis üyelerinin de katıldığı dağıtım etkinliğinde 12 ayrı bölgede 1200 adet maske dağıtıldı.

Belediye Başkanı Alper Taban, pandemi sürecinde normalleşmeyle beraber vatandaşta oluşan rehavete dikkat çekmek ve maske, mesafe, temizlik kuralına dikkat çekmek adına bugün sahaya indi. AK Parti İnegöl İlçe Başkanlığı işbirliğinde İlçe Başkanı Mustafa Durmuş, parti yöneticileri ve meclis üyelerinin katılımıyla şehrin 12 ayrı noktasında maske dağıtımı gerçekleştirildi.

12 AYRI NOKTADA DAĞITIM YAPILDI
Maske kullanımına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak adına yapılan etkinlik, İnegöl Belediyesi önünden başladı. Burada bir açıklama yapan Başkan Alper Taban, “Belediyemizin önünde teşkilat üyelerimizle bir araya geldik. Gerçekten çok kıymetli bir çalışma yapacağız. Biliyorsunuz salgın süreci boyunca hem Sağlık Bakanımızın hem Bilim Kurulunun hem Sayın Cumhurbaşkanımızın sürekli olarak ifade ettiği kurallar çerçevesinde maske kullanımını sürekli olarak hatırlatıyoruz. Bugün de kendi ürettiğimiz maskeleri 12 ayrı noktada yöneticilerimiz ve meclis üyelerimizle birlikte dağıtmak istiyoruz. Burada amacımız farkındalık oluşturmak. Eğer dışarıdaysak maskenin artık zorun olduğunu biliyoruz. Maksadının ne olduğunu biliyoruz. Hem bize hem karşımızdaki insana bulaşmayı önlemek adına, beraberinde bunun bir yasal zorunluluk olduğunu az önce ifade ettim. Maskeniz yoksa maskenizi de biz veriyoruz. Lütfen maskelerinizi cebinizde değil, ağız ve burun kapalı olacak şekilde takalım. Dolayısıyla bu sürecin bir an önce atlatılması noktasında katkı koyalım istiyoruz. Bundan dolayı da ben Sayın İlçe Başkanıma ve teşkilat üyelerime teşekkür ediyorum” dedi.

HER GÜN 30 BİN MASKE DAĞITILIYOR
Rehavete kapılmamak gerektiğine de dikkat çeken Taban, “Sürecin başından bu yana olduğu gibi rutin dağıtımlarımızı yapıyoruz ama bugün ekstra bir farkındalık çalışması olarak sahaya inelim istedik. Her gün 30 bin civarında maskeyi arkadaşlarımız üretiyor ve farklı alanlarda bu maskeler dağıtılıyor. Eğer o an vatandaşın yanında maskesi yoksa da o insana bir maske verelim ve takılmasını sağlayalım istiyoruz. Bana göre yaptığımız en kıymetli işlerden bir tanesi bu. Bugün de bunu hep birlikte gerçekleştirmiş olacağız. Lütfen tedbirlere uyalım hatırlatmasını bir kez daha yapmak istiyorum. Bize bir şey olmaz ve zaten bu iş bitti gibi rehavetlere kapılmamamız gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Büyüklerimiz bu işin ne zaman bittiğini söylerse o zamana kadar bizler tedbirlerimizi almaya devam edelim. Tabi sadece maske değil mesafe ve hijyen kurallarına da dikkat etmeye özen gösterelim” diye konuştu.

MASKEYİ ZORUNLU OLDUĞU İÇİN DEĞİL SAĞLIĞIMIZ İÇİN TAKALIM
AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş ise “Sayın Cumhurbaşkanımızın TMM olarak ifade ettiği temizlik, mesafe ve maske kuralına önce kendi sağlığımız için, sonra tüm sevdiklerimiz, yakınlarımız için dikkat etmek zorundayız. Biz de bugün kıymetli Belediye Başkanımızla beraber yönetim kurulu üyelerimiz, meclis üyelerimiz ve gençlik kollarımızla sahaya inerek böyle bir farkındalık çalışması yapmak istedik. Maskeyi zorunlu olduğu için değil sağlığımız için takmalıyız. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sağlık Bakanımız ne zaman tamam bu iş bitti derse o güne kadar bu tedbirlere uymalıyız. Hep birlikte ne kadar çabuk bu sürece uyum sağlarsak, o kadar çabuk atlatırız. Yoksa 4 aydır uğraşılan tüm kazanımlar elimizden gider. Tedbirlere uymaya devam edelim” ifadelerinde bulundu.

12 AYRI NOKTADA MASKE DAĞITIMI YAPILDI
Açıklama sonrası Belediye Başkanı Alper Taban ve AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş Nuri Doğrul Caddesi güzergahında, diğer yönetici ve meclis üyeleri de şehrin farklı 12 noktasında vatandaşlara maske dağıtımı gerçekleştirdi. Etkinlikte maske kullanımının önemine dikkat çekilerek kurallara uyulması konusunda uyarıda bulunuldu.

 

????????????????????????????????????
????????????????????????????????????
????????????????????????????????????
????????????????????????????????????
????????????????????????????????????
????????????????????????????????????
????????????????????????????????????
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…