Home GÜNCEL BURSA’DA 3 MİLYONLUK ŞANTAJ..!

BURSA’DA 3 MİLYONLUK ŞANTAJ..!

- Guncellenme Tarihi: 17 Haziran 2020 00:10
11 min read
BURSA’DA 3 MİLYONLUK ŞANTAJ..! için yorumlar kapalı
0

Artık Bursa’da ve dahi Türkiye’de gazeteci olmak gerçekten zor ve sıkıntılı..!

Sorunun iki kademesi var… Birincisi bu gazeteci geçinip ve fakat şantajcı olup, yazarım haaa’cılar, diğeri de gerçekten yılların gazetecisi olup birinci tayfayı yok sayanlar. Ben en çok bu ikinci tayfaya dargınım. Çünkü onların görmezden geldiğini artık sosyal medya sayesinde halkın yok saymadığını, takip ve rağbet gördüklerini fark etmediler. Yada bu arsız tayfa ile uğraşmaktan korktular kim bilir…

Onlar birinci tayfayı yok sayadursunlar,  işte o tayfa bu onurlu mesleğin hiç edilmesine, itibar ve güven kaybetmesine sebep oldu. Artık tüm gazeteciler aynı kategoride anılıyor. Yaşın yanında kuru yandı, kül oldu… El Fatiha…

Eskiden birine “Ustam” dediğinizde “Estağfurullah” kelimesini duyardınız, mütevazılık ne güzel şeydi.

Şimdilerde bazı arkadaşlar kendisi kendi yazdığı yazıyı paylaşırken “USTA GAZETECİ YAZDI” başlığını atıyor. Güler misin, ağlar mısın? Ben ağlarım… Tüm onurlu gazeteciler adına ağlarım hem de…

Diyorlar ki “Aman kardeşim, Necmi de kim, itibarı mı var, kim ciddiye alıyor onu, salla, boşver, yazma, vs…

Evet son kez Necmi kim hepiniz öğreneceksiniz ve ben bundan sonra adını asla anmayacağım… Söz!

Necmi, Ak Parti üyeliği, her dönem bir yerlerden milletvekilliği gibi aday adaylıkları ile Partinin en parlak yıllarında kendine bir yer edinmiş, çıkardığı gazete ile birdenbire gazeteci oluvermiş, kimin sayesinde olduğu bilinmez Olay Tv’de dahi program yapmış bir arkadaş…

Ekmek parasıdır… Ekmek için, aş için tüm bu güç odaklarının içinde yer alma çabasına asla bir şey demiyorum. Öyle devam etseydi de sıkıntı yoktu zaten…

Benim arkadaşlık edebileceğim biri asla olmadı Necmi, arkamdan konuşup bir de “hakkını helal et, arkandan konuştum” dediği gün benim için bitmiş, selam dahi vermediğim biri haline gelmişti.  “Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer, ya satılıktır ya kiralık” paylaşımı ile de insana bakış açısı tarafımca tam olarak çözülmüş ve dikkat edilecekler listesine girmişti.

Sonrasında hep duyduk, o belediyeye bu kadar fatura kesmiş, bu belediyeden bu kadar para alıyormuş, falan filan…

Yazık ki; Bursa’da medya politikası konusunda her daim başarısız olan Ak Parti’nin ve Ak Partili Belediyelerin 3 yıl öncesine kadar böyle adaletsizlikler yapmasına kimse ses çıkaramadı.

Nitekim yatıp kalkıp sosyal medyadan Ak Partiye söven bir adamın oğlu olan Necmi de bu politikasızlığı iyi kullandı. Parti büyükleri ile çekilmiş fotoğraflar onun için çok kapının anahtarı oldu.

Ama sonunda çuvalladı. Hem parti üyesi olup hem Büyükşehir Belediye Başkanına, hem İl Başkanına iftira ve mesnetsiz iddialarla saldıran Necmi, bel altı vuruşlarla Bursa’da çok kişinin konuştuğu bir isim haline geldi.

Ama kendisinin çok kişi tarafından konuşulması Necmi’ye para kazandırmıyordu. Necmi ortaya bir konu atıyor, o konuyu 5 kere yazacağım deyip 10 gün bekliyordu, hiç olmamış şeyleri yazıyor, kendinin de dediği gibi ÖZEL HAYAT’la ilgili, neredeyse kırmızı noktalı konulara girmesi sosyal medyadan şantaj yaptığı kişilerce ciddiye alınmıyordu.

Hal böyle olunca söylenenlere göre kendisi attı adımı…

Büyükşehir’den bir yönetici ile dışarıda görüşmek istediği ve bu görüşmenin yapıldığı da kayda değer bir iddia…

Şimdi gözlerinizi dört açın da okuyun Necmi’nin Büyükşehir Belediyesinden talebini içeren iletiyi!

Benim 3 Milyon Lira kaybım var. Büyükşehir’den 3 yıldır ilan almıyorum, onlar yüzünüzden diğer belediyeler de vermiyor ilan. Versinler 3 Milyonu yazmayayım..!”

Necmi…!

Sen nesin Necmi?

Sen şimdi gazeteci misin?

Senin için mi üzüleyim, ailen için mi üzüleyim, mesleğimizi bu hale getirdiğin için mi üzüleyim..?

Bursa böylesini gerçekten görmedi Necmi… 

Bu yaptıklarının suç teşkil ettiğini sana kimse söylemedi mi Necmi?

O mesnetsiz iddiaların, bel altı / özel hayat içerikli ha yazıyorum, ha yazacağım paylaşımlarının hukuktaki karşılığının şantaj suçu olduğunu biliyor musun Necmi?

Türk Ceza Kanunu Madde 107, Fıkra 2 “Bir kimsenin şeref veya saygınlığına zarar verecek mahiyette olan hususların açıklanacağı veya isnat edileceği tehdidi ile şantaj suçu” gibi bir madde olduğunu avukatın sana hiç mi demedi?

Hiçbir gazeteci kılıklının bu tür eylemlere tekrar girememesi için Büyükşehir Belediyesinin avukatlarını göreve davet ediyorum. Lütfen, siz de bizim onurlu mesleğimizin kirlenmemesi için katkı koyun.. Kamu vicdanı rahatlasın… 

Ve ötesi..!

Sen yıllarca belediyelerden böyle mi kazanç sağladın Necmi?

Yılda 1 Milyon kazanan gazeteci olamaz, olmamalı da..!

Bu bahisle Ak Parti yönetimini, gelmiş geçmiş tüm Ak Partili Belediyelerin Necmi’ye ödedikleri meblağları tespite ve bu belediye başkanlarından hesap sormaya davet ediyorum.

Halktan aldığınız vergilerden yılda 1 Milyon TL değil Necmi, gazetecinin Tillah’ı gelse veremezsiniz kardeşim… Hiçbir kurum veremez, kul hakkıdır yahu..!

Benim seçim dönemi Ak Parti Mudanya İlçe Başkanlığına kestiğim 1.000 (Bin) Liralık faturamı yayınlarken hiç arlanmadın da, nasıl gittin Büyükşehir’e 3 Milyonluk şantaj çektin Necmi?

Yazık…

Vallahi çok yazık…

O kadar üzücü ki düştüğün hal…

Ha bu arada git bana dava aç Necmi kardeş, senin “yanında” sandığın şahıslar da gelsin tanıklık etsin…

Ben bunun için yargılanmaktan onur duyarım, peki sen gazetecilik mesleğine verdiğin zarardan, kendine, ailene, eşine, dostuna, istifa etmek zorunda kaldığın partine ve dahi insanlık onuruna, gururuna verdiğin zarardan gurur duyuyor musun Necmi?

Load More Related Articles
Load More By Semra NEJLA TEKE
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Seçim Sürecini Damga Vuranlar ve Seçim Tahminlerim…

En güzelinden başlıyorum: 14 – 25 yaş arası gençler… Evet, gençlerin sürece en çok entegre…