Home GÜNCEL HASRET SONA ERDİ

HASRET SONA ERDİ

- Guncellenme Tarihi: 31 Mayıs 2020 10:23
6 min read
HASRET SONA ERDİ için yorumlar kapalı
0

İBADETHANELERİN AÇILMASIYLA YILDIRIMLILAR CAMİLERE AKIN ETTİ.
-DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ALİ ERBAŞ’IN 16 MART’TA YAPTIĞI AÇIKLAMANIN ARDINDAN TÜRKİYE GENELİ İLE BİRLİKTE YILDIRIM’DA DA KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ KAPSAMINDA 74 GÜNDÜR İBADETE ARA VERİLEN CAMİLERDE, CUMA NAMAZI İLE BİRLİKTE YENİDEN TOPLU İBADET BAŞLADI.
-YILDIRIM BELEDİYE BAŞKANI OKTAY YILMAZ: “RAMAZAN AYINDA DA KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ NEDENİYLE TERAVİH NAMAZLARIMIZI, VAKİT NAMAZLARIMIZI VE CUMA NAMAZLARIMIZI CAMİLERİMİZDE HEMŞEHRİLERİMİZLE OMUZ OMUZA EDA EDEMEMENİN BURUKLUĞUNU YAŞADIK.”
-BAŞKAN YILMAZ: “RABBİM BİRLİK VE DİRLİĞİMİZİ DAİM ETSİN, İNŞALLAH CAMİLERİMİZİN İÇERİSİNDE HUZURLA NAMAZ KILACAĞIMIZ GÜNLERİ EN KISA ZAMANDA BİZLERE GÖSTERSİN.”
Yıldırım’da camilerdeki ibadet hasreti, 74 günlük aranın ardından Cuma Namazı ile birlikte sona erdi.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan önlemlerden biri de vatandaşların toplu halde bulunduğu, özellikle Cuma namazları ve Ramazan ayı ile birlikte kılınan Teravih namazlarında yaşanan yoğunluk nedeniyle bulaş riskini önlemek adına 16 Mart’ta camilerde ibadete ara verilmesi olmuştu. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın yaptığı açıklamanın ardından Türkiye geneli ile birlikte Yıldırım’da da koronavirüs tedbirleri kapsamında 74 gündür ibadete ara verilen camilerde, cuma namazı ile birlikte yeniden toplu ibadet başladı. Geride kalan dönemde Yıldırım Belediyesi tarafından yapılan dezenfekte çalışmalarıyla ilçede bulunan camilerin içi ile birlikte avluları ve bahçeleri detaylı olarak ilaçlanarak ve dezenfekte edilerek ibadete hazırlandı. Bunun yanında üzerinde namaz kılınan hasır örtülere de yine ekiplerce hijyen çalışması yapıldı. Emirsultan Meydanı, Namazgah Parkı, Yıldırım Belediyesi Bayrak Meydanı ve pazar yerleri başta olmak üzere, avlusu ve bahçeleri namaz kılmaya elverişli olan camilerde kılınan Cuma Namazı ile birlikte ibadet hasreti sona ermiş oldu. Yıldırım Belediyesi tarafından tek kullanımlık seccadelerin de dağıtıldığı Cuma Namazı, maske ve sosyal mesafe kurallarıyla birlikte toplu halde kılınmış oldu.
‘RABBİMİZE HAMD OLSUN’
Cuma Namazı’nı 74 günlük aranın ardından Emirsultan Meydanı’nda ilçe sakinleriyle birlikte kılmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “16 Mart’tan bu yana camilerimiz pandemi sürecinde kapalı kalmıştı. Camilerimizde ibadete ara verilmesi ile bizler de mahzunlaştık. Ramazan ayında da koronavirüs tedbirleri nedeniyle teravih namazlarımızı, vakit namazlarımızı ve Cuma namazlarımızı camilerimizde hemşehrilerimizle omuz omuza eda edememenin burukluğunu yaşadık. Hamd olsun bugün Cuma’nın neşesini, heyecanını, huzurunu tüm hemşehrilerimizle birlikte tüm Türkiye’de olduğu gibi, Yıldırım’da da farklı noktalarda yaşadık. Biz de Yıldırım Belediyesi olarak bu mekanlarımızda, meydanlarımızda, cami avlularımızda 70 noktada gerekli temizlik ve dezenfekte çalışmasını yaptık. Safların sosyal mesafeye göre belirlenmesini, tek kullanımlık seccade teminini sağladık. Rabbim birlik ve dirliğimizi daim etsin, inşallah camilerimizin içerisinde huzurla namaz kılacağımız günleri en kısa zamanda bizlere göstersin” dedi.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…