Home GÜNCEL RUMELİSİAD sağlık çalışanlarına destek vermeye devam ediyor

RUMELİSİAD sağlık çalışanlarına destek vermeye devam ediyor

- Guncellenme Tarihi: 29 Mayıs 2020 15:01
7 min read
RUMELİSİAD sağlık çalışanlarına destek vermeye devam ediyor için yorumlar kapalı
0

Rumeli kökenli girişimcilerin Türkiye’deki ve Balkanlardaki sesi olmak ve dünyaya tanıtmak vizyonu ile çalışmalarını sürdüren RUMELİSİAD, korona virüs (Covid-19) salgını ile mücadelede yoğun emek sarf eden sağlık çalışanlarına destek vermeye devam ediyor. Dernek son olarak, Çekirge Devlet Hastanesi’ne 470 adet yıkanılabilir tulum teslim etti ve Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne de destekte bulundu.
RUMELİSİAD Başkanı Ömer Kumova, daha önce Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne sanayi tipi çamaşır makinesi, kurutma makinesi, otomatik ütüleme makinesi ve 26 adet plexiglass’tan koruma ünitesi ile dezenfektan püskürtme makinesi teslim ettiklerini hatırlatarak, sağlık çalışanları için bu zamana kadar toplam 350 bin TL’lik destekte bulunduklarını söyledi.

Rumeli kökenli girişimcilerin Türkiye’deki ve Balkanlardaki sesi olmak ve dünyaya tanıtmak vizyonu ile çalışmalarını sürdüren RUMELİSİAD, yeni tip korona virüs salgınında büyük emekleri olan sağlık çalışanlarına destek vermeye devam ediyor. Dernek son olarak, Çekirge Devlet Hastanesi’ne 470 adet yıkanılabilir tulum teslim etti ve Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne de destekte bulundu.
Küresel bir tehdit haline gelen korona virüs nedeniyle tüm dünyanın zorlu bir süreçten geçtiğini ifade eden RUMELİSİAD Başkanı Ömer Kumova, Türkiye’yi de etkisi altına alan pandemi sürecinde dernek olarak üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmek için çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.
Kumova, salgına karşı sağlık çalışanlarının canla başla gece gündüz demeden görev yaptıklarını belirterek, “Bu dönemde biz de ailesini bile göremeyen sağlık çalışanlarına destek olma amacındayız. Son olarak Çekirge Devlet Hastanesi’nde görev yapan sağlık çalışanlarımız için 470 adet yıkanılabilir tulum teslim ettik. Bunun yanında Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne de destekte bulunduk. Hastanede kullanılan sarf malzemelerin tedariğine destek sağlarken, diğer taraftan 291 sağlık çalışanımızın ihtiyaçlarına katkıda bulunduk” dedi.
Daha önce Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin bir kısım acil ihtiyaçlarını karşıladıklarını dile getiren Kumova, sanayi tipi çamaşır makinesi, kurutma makinesi, otomatik ütüleme makinesi ile entübe olmuş hastaların rahat nefes alabilmeleri için 26 adet plexiglass’tan koruma ünitesi yapılıp, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin yoğun bakım bölümüne teslim edildiğini hatırlattı. Kumova, ayrıca dezenfektan püskürtme makinesi de üniversiteye teslim ettiklerini ve sağlık çalışanları için bu zamana kadar toplam 350 bin TL’lik destekte bulunduklarını kaydetti.
Topyekün mücadele edilmesi oldukça önemli

Sağlık çalışanlarının korona virüs döneminde büyük bir çaba gösterdiklerini ve büyük bir özveri ile çalışmalarına devam ettiklerini dile getiren Kumova, RUMELİSİAD olarak yoğun mesai harcayan sağlık çalışanlarına destek vermeye devam edeceklerini söyledi. “Bu salgının üstesinden hep birlikte mücadele ederek geleceğiz” diyen Kumova, şunları kaydetti: “Ülke olarak önemli bir süreçten geçiyoruz. Bu salgına karşı topyekün mücadele edilmesi oldukça önemli. Bu süreci bilinçle ve sabırla hep birlikte mücadele ederek aşacağımıza yürekten inanıyorum. Bunun için de elimizden gelen her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.”

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…