Home GÜNCEL ÖZEL GÜNLER!..

ÖZEL GÜNLER!..

- Guncellenme Tarihi: 12 Mayıs 2020 10:26
6 min read
ÖZEL GÜNLER!.. için yorumlar kapalı
0

Bu Pandemi de: Her yaşta ki bireyin ‘GÜNÜ’ oluştu. Ekonomi de üretim durdu, tedarik zincirinde kopmalar başladı. Yaygın istihdam kayıpları kendini gösterdi.
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap bugün yaptığı açıklamada, “Çok zorunda kalmazsam alışveriş merkezine gitmem” demesi ne rağmen; ekonomiyi canlandırma çabası, bu virüsün önüne geçti ve AVM’lerin 4’te 3’nü bugün açtı.
SAĞLIKÇILAR-HEMŞİRELER GÜNÜ KUTLU OLSUN!12 MAYIS 2020.
Yurdum insanın GÜNÜ :
Canı sıkılan AVM’lere koştu. “Alışveriş değil. İnsan çoktan beri böyle yerlere girip çıkamadığı için özlem duyuyor. Dolayısıyla gezmek için geldim. Maske cebimde. Gerekiyorsa maske takacağız” diyerek bulaşa meydan okuyanlar..

-Anneler GÜNÜ: 10 Mayıs 2020, sessiz sedasız evde kutlandı.

-65 yaş üstü nefes alma GÜNÜ:
Yaklaşık iki aydır evde kapalı kalan 65 yaş üstü değerli büyüklerimiz; 10 Mayıs da, 4 saatlik dışarı çıktı ve nefes aldı. Ve güneşi hissetti. Kronik rahatsızlığı bulunan yurttaşlar, sahile ve parklara akın etti. Güneşlenen, yürüyüş yapan ve deniz havasını içine çekenler arasında durumundan memnun olan da var, şikâyetçi olan da…

İyi oldu, AMA!…
Bazılar; “Çıkmasaydım çıldıracaktım”, “Bırakmıyorlar gideyim”, “Sokağa çıktım sonunda, yaşasın özgürlük. İhtilal döneminde sokağa çıkma yasağını yaşadım ama o zaman sokağa çıkıyorduk, askerlerimize yemek veriyorduk. Bu tam bir faşizm. Hipokrat yemini edenlere küskünüm. Bu süreçten sonra psikolojik tedaviye ihtiyacımız var”, “Buranın kalabalıklığı biraz beni ürküttü. Hava çok güzel, böyle bir uygulama yapılması da çok güzel. Evden oturmaktan ziyade virüs psikolojimizi bozdu. İlerleyen günlerde havalar güzelleştikçe, programlarımız aksadıkça belki psikolojimiz bozulabilir”, “Benim gibi çok gezen birisi için içer de olmak biraz zor oldu. Her gün yürüyüş yapan bir insandım. Bu süreçte bize hafta içi resmi dairelerin açık olduğu bir günde izin vermeleri lazım. Çünkü kredi kartı borcumuz, faturalamız öyle duruyor. Gidip ödeyecek insan da yok. Bugün arabamı alıp her köşeyi gezmek istedim ama polisler izin vermez diye vazgeçtim. Evde çıldırıyordum. Böyle bir süreç yaşadığımı hiç hatırlamıyorum. Tam alaturka idare ediliyoruz”, “Bugün bizim günümüz siz ne arıyorsunuz sokaklarda” diyenler çoğunluktaydı.
Bazıları da; Sahilde yerinde duramayan ve sürekli volta atan, denize bakıp iç geçiren, sokak sevinciyle sosyal mesafeyi unutan ve dışarıda mahsur kalanlar da..
Bizim sitede; çok heyecanlı bir yaşlı çift, 4 saatlik sokağa çıkmayı fırsat bilerek, anahtarını kapının arkasında unutmuş. Döndüğünde, kapı açılmadı. İtfaiye çağrıldı. 3. Kat balkon kapısından girildi ve kapı açıldı.

-20 Yaş altı sokağa çıkma GÜNLERİ: Onlarda iki aşamalı olacak.
0-14 yaş grubu hafta içinde, 13 Mayıs Çarşamba günü, yine 11.00 ile 15.00 saatleri arasında, yürüme mesafesiyle tahditli olarak dışarı çıkartılabilecek.
15-20 yaş grubu ise 15 Mayıs Cuma günü, yine aynı şartlarda ve aynı saatlerde dışarı çıkarak, hava alıp dinlenebilecekler.

Kültürümüzün vazgeçilmez bazı ÖZEL GÜNLERİ:
Kadınların toplantı ve börek çörek günleri. Erkeklerin kahvehane oyun GÜNLERİ ve toplu yaşam, sohbet günleri yasaklandı..
YENİ ÖZEL GÜNLERE!..

Load More Related Articles
  • Milletin Tasarrufu!

    Bir millet düşünün! Çalışma hayatına başladığı andan itibaren devleti için vergisini düzen…
  • Hedef Şaşırtma!

    Nereden baktığınıza bağlı bir davranış biçimi ‘hedef şaşırtma!… Bir iktidar Milletve…
  • Şatafat mı? İhtiyaçlar Hiyarerşisi mi?

    Bize çok yerinde bir örnek olacak ve bu gün yaşanan şatafata dur diyen bir insan psikoloji…
Load More By Ali Özdemir
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Milletin Tasarrufu!

Bir millet düşünün! Çalışma hayatına başladığı andan itibaren devleti için vergisini düzen…