Home GÜNCEL Gemlik Belediyesi’nden yoğun hafta sonu mesaisi

Gemlik Belediyesi’nden yoğun hafta sonu mesaisi

- Guncellenme Tarihi: 11 Nisan 2020 14:57
4 min read
Gemlik Belediyesi’nden yoğun hafta sonu mesaisi için yorumlar kapalı
0

Gemlik Belediyesi sokağa çıkma yasağında da hizmete hız kesmeden devam ederken Gemliklilerin ekmek ihtiyacını fırıncılarla birlikte çözüme kavuşturdu.
Cuma akşamı beklenmedik bir şekilde ilan edilen ve Türkiye’nin hazırlıksız yakalandığı sokağa çıkma yasağının ardından, Gemlik Belediyesi tüm ekipleri ile hizmete ara vermeksizin devam etti. Sabah saatlerinde hizmete başlayan Vefa Destek Grubu, 65 yaş üzeri ve kronik hastalığı olan, evinden çıkamayan vatandaşların ihtiyaç ve taleplerini not alırken, yasak nedeniyle evinden ayrılamayan fakat çeşitli sağlık sorunlarıyla karşılaşan Gemliklileri de en yakın sağlık kuruluşlarına yönlendirdi. Vefa Destek Grubu, zabıta, emniyet güçleri, sağlık personeli ve bekçiler ile hizmete devam etti.
Ekmek vatandaşın sokağına geldi
Dün akşam fırınların önünde uzun kuyruklar oluşmasına neden olan ekmek ihtiyacı ise Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’ın girişimi ile çözüldü. Öğleden önce fırıncılar ile bir araya gelen Belediye Başkanı Sertaslan, Gemlik’te ekmek eksikliği meydana gelmemesi ve vatandaşların kolayca ekmeğe ulaşabilmeleri için çözüm önerilerini fırıncılar ile birlikte masaya yatırdı. Buna göre Gemlik’te merkez ve çevre mahalleler ile köyler olmak üzere Cumartesi günü 14.00 ile 18.00, Pazar günü ise 10.00 ile 12.00 ve 16.00 ile 18.00 saatlerinde arasında fırıncıların araçları ile sokaklarda ekmek satışı yapılmasına karar verildi. Karar anons ve sosyal medya yoluyla tüm Gemlik’e duyurulurken, ilçenin ekmek ihtiyacı da problemsiz şekilde çözüme kavuşturulmuş oldu.
Sokak hayvanlarına mama takviyesi, caddelerde temizlik
Gemlik Belediyesi Sağlık ve Temizlik İşleri ekipleri de hizmetlerine devam etti. Önceki gün taksi duraklarını ve ticari taksileri dezenfekte eden Sağlık İşleri ekipleri, hafta sonu da ilçenin çeşitli yerlerindeki besleme odaklarına kedi ve köpek maması ile su takviyesi yaptı. Ayrıca yasak nedeniyle boş kalan İskele Meydanı’nda güvercinleri yemlemeyi unutmayan ekipler, Kumla ve Kurşunlu’da sahildeki ördekleri besledi. Temizlik İşleri ise Hürriyet ve Orhangazi caddeleri başta olmak üzere Gemlik’in çeşitli sokak ve caddelerinde yıkama çalışmalarına devam etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Eczacılar, Nilüfer Belediyesi Dr. Ceyhun İrgil Sağlık Müzesi’nde Buluştu

Nilüfer Belediyesi’nin 14 Mayıs Dünya Eczacılık Günü’nde düzenlediği söyleşiye konuk olan …