Home GÜNCEL Bumerang-COVID-19!

Bumerang-COVID-19!

- Guncellenme Tarihi: 24 Mart 2020 09:21
5 min read
Bumerang-COVID-19! için yorumlar kapalı
0

Atıldığı yere geri dönebilen bir tür SİLAH gibi COVID-19 VİRÜSÜNÜ DÜŞÜNÜN.
Şimdi ABD ‘yi kasıp kavuran bu virüs için; ABD Başkanı Trump, Çin’de patlak veren salgından siyasi ve ekonomik çıkar ummuş, ondan hemen ‘Çin virüsü’ diye söz edebilmişti!..
Kaderin cilvesine bakın ki, bu virüs melaneti bir ’bumerang’ gibi Amerika’ya döndü. Belki de orada, Çin’dekinden daha fazla can alacak, yıkım yapacak gibi görünüyor..

Dünya Sağlık Örgütü’nün üst düzey ismi; “Bu hastalık sadece yaşlıları ilgilendirmiyor. Orta yaşlılara da ciddi zarar veriyor .Şu an gerçekten odaklanmamız gereken şey hasta olanları bulmak, virüsü taşıyanları bulmak ve onları izole etmek. Onları bularak, tecrit altına almalıyız” dedi.” Bu virüsü aşısının kullanımına başlanmasının da en az 1 yılı olduğu” dile getirdi.
***
Alkışlanması gereken; açık yürekli, ŞEFFAF olan sağlıkçılar, cezalandırılıyor.
*Her büyük felaket, kurbanlar, mağdurlar kadar kahramanlar da yaratır.
Koronavirüs pandemisi de özellikle tıp camiası içinden pek çok kahraman çıkarıyor. Wuhan’da insanlığın farklı bir virüsle karşı karşıya olduğunu ilk rapor eden Dr. Li, bu yüzden cezalandırılmıştı. Doktor Li’nin haklı olduğu ortaya çıktı ama kendisi ‘Koronavirüs’ten öldü.

***
Almanya örneğine bakalım:
Virüs haberini aldıklarında; hastanelerinde 35 bin adet solunum cihazı vardı, henüz bir kişi bile ölmemişken, derhal günlük 20-25 bin adet TEST yapmaya başladılar. Disiplinli ve öz vereli ALMANLAR, çok dikkatliler.Tüm verilere, aydınlatmalara üst düzeyde uyuyorlar. Devlet, test yaparak halkını bilgilendiriyor. Önlemlerini alıyor. Pozitif çıkan herkesi iki gün hastanede tuttu, belirti göstermeyenleri evinde karantinaya aldı, belirti gösterenleri 14 gün daha tuttu, çok erken teşhisle, çok erken müdahale etmiş oldu. Doğrulanmış Vaka: 22.364 olmasına rağmen, Ölüm Vakası: 84’ü geçmedi. Tedaviyi fazlasıyla anında yapabiliyorlar.
“Egoist-bencil” zannettiğimiz Alman halkı, aslında en üst düzeyde “toplumsal dayanışma ruhuna” hakim oldu. Parasız, “fahri gönüllüler” devreye girdi, özellikle gençlerden alışveriş ekipleri kuruldu. Virüs taşıdığı için evinde karantinaya alınan vatandaşların, risk grubunda oldukları için dışarı çıkmaması gereken yaşlıların market alışverişleri, bu gönüllüler tarafından yapılıyor. İhtiyacı olanlara destek için para bile toplanıyor.
***
Ülkemiz de; 65 Yaş üstü evde kalmaları gerekirken, balık tutanlar, alış veriş yapanlar, rahatça dışarda mesafe KURALINA uymayanlar…
‘EVDE KAL’ Kuralına ne zaman uyarız?…

YORUMSUZ
22 Mart 2020 –saat 14.45.
Ülke-Bölge: Germany
Doğrulanmış Vaka: 22.364
Ölüm Vakası: 84
İyileşen Sayısı: 239
Aktif Vaka . 22.041

Ülke-Bölge: Turkey
Doğrulanmış Vaka: 947
Ölüm Vakası: 21
İyileşen Sayısı: 0
Aktif Vaka: 926

Load More Related Articles
Load More By Ali Özdemir
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Şatafat mı? İhtiyaçlar Hiyarerşisi mi?

Bize çok yerinde bir örnek olacak ve bu gün yaşanan şatafata dur diyen bir insan psikoloji…