Home GÜNCEL MUDANYA DASKUT’a EMANET

MUDANYA DASKUT’a EMANET

- Guncellenme Tarihi: 12 Mart 2020 20:31
5 min read
MUDANYA DASKUT’a EMANET için yorumlar kapalı
0

Doğal Afet ve Sağlık Arama Kurtarma (DASKUT) Derneği Genel Başkanı Tuncay Meriçli ve Yönetim Kurulu Üyeleri ve Daskut MUDANYA İlçe teşkilatı Mudanya Kaymakamı Sayın Faik Oktay SÖZER’i makamında ziyaret etti.

Kaymakam beyin kabulünde Genel Başkan Meriçli Kaymakam Beye DASKUT MUDANYA İLÇE teşkilatını takdim ederek MUDANYA da çok ciddi bir yapılanmaya gidileceğini, u yapılanmanın başında da MUDANYA teşkilatından Emre Bulut ve Cem Bilgiç görevlendirildiğini belirtirken, MUDANYA ILÇE teşkilatını en kısa sürede faaliyete sokarak MUDANYA ve çevresine fayda sağlamaya hazır olduklarını belirterek Ilçe teşkilatı için yer tahsisi konusunda Kaymakam beyden yardım sözü aldı ve GÖNÜLLÜ üyeleri hakkında bilgi verdi. Arama Kurtarma personellerinin Ilkyardimci eğitimlerini Kızılay tarafından tamamladığını ve AFAD Il Müdürlüğü iş birliği ile tüm ekibe Arama Kurtarma eğitimlerinin Mart ayı içerisinde başlayacağını, bu eğitimlerin tamamlanması ardından olası afet ve kazalara hazırlık olarak derhal Dernek bünyesinde 7/24 göreve hazır olacak Hazır Kıta Arama Kurtarma birimin oluşturulacağını ve başta Valilik olmak üzere, ilçe Kaymakamlıkları AFAD ve diğer kurumların emirlerine hazır bulunduralacığını belirtti.

Meriçli sunumunun devamında GÖNÜLLÜ üyelerin eğitimlerini çok yakında eğitimler için hazırlık çalışmaları devam eden Dernek bünyesindeki 20.000 m2 üzerinde kurulmakta olan DASKUT ARAMA VE KURTARMA DERNEĞİ EĞITIM VADISI nde dernek bünyesinde verileceğini belirtti. DASKUT EĞITIM VADISI inde eğitimler icin özel parkurların hazırlandığını da belirten Meriçli, Kaza simülasyonu için hurda araçlardan oluşan kaza eğitim alanı, deprem ve deprem tahliyesini için bir göçük simülasyonu hazırlandığını ve araziye yıkılmış bir konutun parçalarında depremde çökmüş bir göçük eğitim parkurunun hazırlandığını ve eğitim vadisinde, kamp alanları, tüm eğitimler için bir birinden farklı parkurların en kısa zamanda hazırlanarak AFAD il müdürlüğü koordinasyonunda eğitimlerin başlayacağını belirtti.

Tüm MUDANYA halkını gönüllü olmaya davet ederek GÖNÜLLÜ üyelik kayıtlarının derneğin www.daskut.com web sitesinden yapılabileceğini ve tüm eğitimlerinin üyelerine ücretsiz olduğunu belirtirken her sokakta en az 2 GÖNÜLLÜ ilkyardımcı ve arama kurtarma gönüllüsü hedeflediklerini ve derneğin üyelik kampanya sloganının GÖNÜLLÜ OL HAYAT KURTAR olduğunu da ekledi.

Kaymakam Sayın Faik Oktay SÖZER DASKUT ARAMA VE KURTARMA DERNEĞI’ne hizmetlerinden dolayı teşekkür ederken destek sözü verdi. Genel Başkan Meriçli kabulün sonunda Kaymakam Sayın Faik Oktay SÖZER’e DASKUT üniformasını hediye ederek fahri üyeliğini tebliğ etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da “21. Yüzyılda Öğretmen Olmak” Konulu Panel Gerçekleştirildi

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bursa Uludağ Üniversitesi’nin iş birliğinde gerçekleşti…