Home GÜNCEL İnegöl’de Kitap Şöleni Başladı

İnegöl’de Kitap Şöleni Başladı

- Guncellenme Tarihi: 14 Şubat 2020 16:12
15 min read
İnegöl’de Kitap Şöleni Başladı için yorumlar kapalı
0

İnegöl Belediyesi tarafından bilginin tek değişmez unsuru olan kitap ile buluşma adına bu yıl 4’üncüsü düzenlenen ‘İnegöl Kitap Günleri’ törenle kapılarını açtı. MODEF Fuar Alanında düzenlenen ve 13-23 Şubat tarihleri arasında açık kalacak olan kitap fuarında 124 yayınevi, 100 yazar ve 1 milyonu aşkın kitap İnegöllülerle buluşacak. Fuara ilk günden öğrenciler akın ederken, fuar kapsamında birçok yazar da İnegöl’de konuk edilecek.
İnegöl Belediyesi’nin bu yıl 4’üncüsünü düzenlediği İnegöl Kitap Günleri Fuarı, bugün düzenlenen coşkulu törenle kapılarını ziyaretçilerine açtı. Akıl Kültür ve Sanat Organizasyon Şirketi işbirliğinde MODEF Fuar Alanında düzenlenen İnegöl Kitap Günleri Fuarında; 100 yazar, 124 yayınevi, 1 milyon kitap, konferanslar, söyleşiler ve imza günleri ile İnegöl halkı dolu dolu bir 10 gün geçirecek.
BİRÇOK ÜNLÜ YAZAR İLÇE HALKIYLA BULUŞACAK
İlçe halkına kitap okumanın önemini aşılamak, okuma yazma seferberliğine katkı sağlamak ve okur-yazar buluşmalarına öncülük ederek geleceğe hazırlanan çocuklara kitabı ve okumayı teşvik etmek amacıyla düzenlenen fuar, 23 Şubat Pazar gününe kadar devam edecek. Bu 10 günlük sürede her gün aralarında birçok ünlü yazarın da yer aldığı yazarlar ‘Yazar Buluşmaları’ kapsamında İnegöllülerle bir araya gelecek. Kitap Günleri etkinliği hafta içi 09.00-20.00 hafta sonu ise 10.00-20.00 saatleri arasında 10 gün dolu dolu yaşanacak.
KİTAPLAR BİZE TECRÜBEYİ SUNAR
Fuarın açılış töreni bugün 14.00’da MODEF Fuar Alanında gerçekleştirildi. Açılışa; Kaymakam Şükrü Görücü, AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, Belediye Meclis Üyeleri ve siyasi parti temsilcileri ile öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru yaptı. Çok özel bir etkinliğin açılış programında bir araya geldiklerini ifade eden Doğru, “Bizi kitabın etrafında toplayan, belki bir yazardan ya da kitaptan yeni yazarlara yeni kitaplara ulaştırarak keyifli bir okuma serüvenine vesile olacağına inandığımız İnegöl’ün Kitap Günlerinin hayırlı olmasını diliyorum. Bu vesileyle Sayın Kaymakamımız başta olmak üzere siz değerli katılımcılara hoş geldiniz demek istiyorum. Kitaplar bizi kelimelerle kurulan bir dünyanın eşiğine, kelimelerle örülü bir yaşamın içine götürür. Kitapların bize kelimelerle, cümlelerle, hasılı yazılı metinlerle sunduğu bu asil yaşam tarzının içinde inceliği, nezaketi, tevazuu ve bilgiyi, tarihi birikimi ve tecrübeyi buluruz” dedi.
BAŞUCUNUZDA HER ZAMAN BİR KİTABINIZ OLSUN
Belediye Başkanı Alper Taban ise Kitap Günlerinin bu yıl 4’üncüsünü gerçekleştirdiklerini hatırlatarak “2 yıldır görevdeyim, 4’üncü organizasyonumuz. Neredeyse yıl içerisinde 2 defa denk gelen kitap fuarı gerçekleştirmiş olacağız. Tabi ki insanın bir yaradılış gayesi vardır. İnsan nereden gelip nereye gittiğini bilmek zorunda. Allah’ın ilk emri ‘Oku’dur. Bizler okuyarak, gelişerek, düşünerek, aklederek, üreterek, insanlığa faydalı olarak yaşamak zorundayız. Kendimizi sürekli günün şartlarına uygun şekilde yenilemek ve güncellemek zorundayız. Dolayısıyla buradan hareketle kitap okumanın, kitap bilinci oluşturmanın ne kadar kıymetli ve önemli olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Benim öğrencilerimize söylediğim kıymetli şeylerden bir tanesi, ne olur başucunuzda her zaman bir kitabınız olsun ve hiç eksik olmasın bu. Dolayısıyla hayat boyu öğrenme, eğitim ve değişim devam ettiği sürece bizler de buna ayak uydurmak zorundayız” dedi.
124 YAYINEVİ, 100 YAZAR, 1 MİLYON KİTAP
Burada çok kıymetli, değerli bir iş yaptıklarının farkında olduklarını da belirten Taban, şöyle devam etti: “Birazdan içeri girdiğimizde 124 yayınevini göreceğiz. 100 yazarımız, bunların 13 tanesi de İnegöllü hemşerilerimiz olan yazarlarımız. Beraberinde 1 milyon kitap burada inşallah burada kitapseverlerle buluşmuş olacak. Konferanslar, söyleşiler yapılacak. İmza günlerimizi bugünden başlamak üzere gerçekleştirmiş olacağız. 23 Şubat’a kadar sabah 09.00 akşam 20.00 ve hafta sonları da 10.00 ile akşam 20.00 arasında buradan faydalanmış olacağız. Ben bu vesileyle tüm ilçe halkımızı, öğrencilerimizi, velilerimizi fuarımıza davet etmek istiyorum.”
30 BİN KUMBARA DAĞITILDI
“Kitap fuarımız öncesi öğrencilerimize 30 bin adet kumbara dağıtarak onların küçük küçük birikimleriyle burada kitaplar almalarını istedik. Çok kıymetli ve güzel bir iş yapacaklar. Planlamamıza göre 54 bin öğrencimizin burayı ziyaret etmesini hedefledik. 54 bin öğrencinin de 30 binini İnegöl Belediyemizin organizasyonuyla okullarımızdan taşıyarak buraya getirmiş olacağız. Diğer öğrencilerimiz de kendi gayretleriyle buraya gelmiş olacaklar. Civar il ve ilçelerimize de fuarı haber ederek davet ettik. 36 okulumuzda 28 yazarımızla da söyleşiler gerçekleştireceğiz.”
KİTAP KULESİ SAHİBİNİ BULACAK
“İçeride dev bir kitap kumbarası var. Bu kumbara içerisine hayır yapmak niyetiyle kitap atanların bağışlarını ihtiyacı olan okullarımıza ulaştıracağız. Yine 100 kitaptan oluşan bir kitap kulemiz var. Bunun sahibinin de kim olacağını sosyal medya hesaplarımız üzerinden yaptığımız duyuru neticesinde gerçekleştirilecek çekilişle belirleyeceğiz. Aynı zamanda telefona 45 dakika ara veriyoruz sloganıyla etkinliklerimiz olacak. Salonlarda görevli arkadaşlarımızın bulunduğu kitap alanlarına geçip telefonlarını bırakarak 45 dakika kitap okuyanlara kitap hediye edeceğiz. Emeği geçen herkese, katkı sunan tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum.”
DAHA ÇOK OKUMALIYIZ
Son olarak bir konuşma yapan Kaymakam Şükrü Görücü de böyle güzel bir ortamda bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek; “Belediyemizce hazırlanan 4. Kitap günlerinin öncelikle hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Tabi okumayla ilgili gerek belediye başkanımız gerek Milli Eğitim Müdürümüz her şeyi söylediler ama biz Türkiye olarak toplum olarak çok okuduğumuzu sanmıyoruz. Çünkü baktığımızda çok okuyan ülkeler sırasında 18. sıradayız. Bunu da nasıl okuduğumuzu hepimiz biliyoruz ama burada gençlerimiz, öğrencilerimiz var. Bugün kahvelere gittiğimizde tıklım tıklım. Elimizde bir cep telefonu… Öyle şeyler görüyoruz ki kulağına takmış görüşürken neredeyse ağaca, duvara çarpacak ama gelin bu gün burada kitap okuma dediğimizde… Şimdi kütüphanelere bakıyorsun okullarda dahil ülkemiz genelinde yaklaşık 29000 kütüphane var ama bizim çok daha gerimizde olan ülkelere baktığımızda dünyada en çok okuyan ülkelerin başında hiç ummazsınız Hindistan, Tayland, Çin geliyor. Avrupa ülkelerinde sadece Fransa, Macaristan ve birkaç ülke var. Afrika’da, Suudi Arabistan’da bizden fazla okuyor biliyor musunuz? Mutlaka biliyorsunuz da bir hatırlatmakta fayda var. Ama biz şunu çok iyi biliyoruz ki bu milletin çocuklarına fırsat verildiğinde yapamayacağı bir şey yok. Bizde bugün burada biran önce çocuklarımızı kitaplarla buluşturmak istiyoruz. Bu buluşmayı sağlayan başta belediye başkanı olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile İnegöl Kitap Günleri’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılış sonrası protokol üyeleri ve yüzlerce öğrenci kitapların sergilendiği stantlara akın etti. Protokol üyeleri burada yazarlarla birlikte kitapları inceledi. Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu da stant ziyaretleri sırasında protokol üyeleri için kitaplarını imzaladı.
YENİŞEHİRLİOĞLU İNEGÖLLÜLERLE SÖYLEŞİDE BULUŞTU
Açılış sonrası ilk söyleşi ve imza programı da fuar alanında yazar Bahadır Yenişehirlioğlu’nun katılımıyla yapıldı. Başkan Alper Taban ile Belediye Başkan Yardımcılarının da söyleşiye katıldı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Çilek ve Marul Dikerek Tarımla Tanıştılar

Zekai Gümüşdiş Ortaokulu öğrencileri, Nilüfer Belediyesi tarafından getirilen çilek ve mar…