Home GÜNCEL İranlı reformist siyasetçi Atrianfer: İran’da reformistler halkın ilgisini kaybetti

İranlı reformist siyasetçi Atrianfer: İran’da reformistler halkın ilgisini kaybetti

- Guncellenme Tarihi: 9 Şubat 2020 16:19
2 min read
İranlı reformist siyasetçi Atrianfer: İran’da reformistler halkın ilgisini kaybetti için yorumlar kapalı
0

İran’da reformist Kargozarani Sazendegi Partisi Şura Üyesi Muhammed Atrianfer, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani hükümetinin başarısızlığı nedeniyle reformistlerin halkın ilgisini yitirdiğini söyledi.
İran’da muhafazakarlara yakınlığıyla bilinen Camu Cem haber sitesine konuşan Atrianfer, 21 Şubat’ta düzenlenecek genel seçimlere dair değerlendirmelerde bulundu.

Ruhani hükümetinin başarısızlığının reformistleri olumsuz yönde etkilediğini dile getiren Atrianfer, “Hükümet reformistlerin çabasıyla iş başına geldi. Hükümetin (başarısız ve yanlış) icraatları nedeniyle İran’da reformistler, halkın ilgisini kaybetti.” dedi.

Meclis aritmetiğinin nasıl şekilleneceğine dair soruyu Atrianfer, “Halk, reformist ya da muhafazakarları yüzde 100 tasvip etmiyor. Her iki siyasi yönelişin başarısız olduğu bu dönemde halk, siyasi gruplardan ziyade kişilere oy verecektir.” şeklinde cevaplandırdı.

Atrianfer şunları söyledi:

“Ruhani hükümetinin başarısızlığının sebebi, hükümetin tek bir vücut olmamasından kaynaklanıyor. Herkes kendi hedefleri doğrultusunda çalışıyor. Gelecek mecliste reformistlerin sayısı düşük olabilir. Fakat muhafazakarlar da kendi içlerinde birliği sağlayamadıkları için halktan bekledikleri desteği alamayacaklardır.”

İran’da 11. dönem milletvekili ve 5. dönemin ilk uzmanlar meclisi seçimlerinin, 21 Şubat’ta yapılması planlanıyor.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …