Home EKONOMİ AYHAN SALMAN GÖREVİNE GÜÇLENEREK DEVAM EDER…

AYHAN SALMAN GÖREVİNE GÜÇLENEREK DEVAM EDER…

- Guncellenme Tarihi: 20 Ocak 2020 23:51
11 min read
AYHAN SALMAN GÖREVİNE GÜÇLENEREK DEVAM EDER… için yorumlar kapalı
0

 

 

Fena halde grip olmuştum, Ak Parti İl Başkanlığının Bursa yatırımları derleme toplantısına çok istediğim halde katılamadım.

Son yerel seçimlerden beri Bursa’nın Ak Parti’nin en güçlü kalesi pozisyonuna ulaşmasının Ankara’da yarattığı tepkiyi merak ediyordum ki yerli otomobil fabrikasının Bursa’ya kurulacağı müjdesi geldi. Kabul edelim, sol görüş, sağ görüş fark etmez bu girişim hepimizde heyecan yarattı.

Biz ilkokula giderken yerli malı haftası kutlanır, ceviz, incir, fındık, fıstık yerdik biz de kutlamalar esnasında. O zamanlar sınıfta bir şey yemek büyük lükstü. Ne tatlı gelirdi yediklerimiz…

Sınıfta tüm arkadaşlarımızın karınca kararınca getirdiği bu yiyecekler paylaşılırdı. Bende yarattığı duygu “Bunlar bizim”di. Yerli demekten bunu anladım ve o duyguyu ömrümce unutmadım.

Şimdi her trafiğe çıktığımda o ultra lüks ve pahalı araçları görüp bir yandan geç kalmışlık için hayıflanıyor, bir yandan da yakında bizim araçlarımızı da göreceğiz diye seviniyorum.

Hele ki yerli oto fabrikasının Bursa’da kurulacak olması, yaratacağı istihdam, sonrasında belki ihracat ve Türkiye’de ilk olması açısından Bursa’yı çok daha özel kılacak tüm Türkiye’de… Ve dahi dünyada…

İl Başkanı Ayhan Salman 1 buçuk yılda 31 buçuk milyar liralık yatırım yapıldığını bildirmiş toplantıda. Ekonomi bu denli sıkıntıdayken Bursa’nın aldığı yatırım bedelini yadsımamak gerekir. Benim beğendiğim projelerden biri de Atatürk Stadyumu Millet Bahçesi… Şehrin nefesini sağlayacak meydanlardan biri olarak bırakılması çok isabetli oldu. Salman Soğanlı ve Gökdere Millet Bahçelerinin de inşasının başladığı, Toki’nin Bursa’da 3 bin 200 konut inşa edeceğini de müjdeledi. Ayrıca 2023 yılına kadar 100 yeni okul inşa edilerek tekli öğretime geçilmesi de planlar arasında.

Başta Şehir Hastanesi olmak üzere sağlık alanında yapılan yatırımlara da Salman dikkat çekmiş. Rakamlar şöyle; Bursa’da yatak sayısı 4 bin 935’ten 11 bin 100’e çıkarak neredeyse 2,5 katına gelmiş. Hekim sayıları 2837 iken bugün 6500 civarında doktor sağlık hizmet veriyor. Yoğun bakımda 145 ünite varken 10 kat artarak 1411 sayısına çıktı. 2002 yılında Bursa’da muayene sayısı 5 milyon 700 bin iken 2019 yılında 32 milyon 500 bin kişi hastanelerden hizmet almış. Bunlar önemli ve dikkat çekici hizmetler… Ancak, özellikle bu yoğun bakım üniteleri hala yetersiz kalıyor Bursa’da, bunu Bursa’nın aldığı göçe bağlamak doğru olur sanırım.

Birkaç ay önce İl Başkanı Ayhan Salman, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ilçe belediye başkanları, Bakanlar Hakan Çavuşoğlu ve Efkan Ala Ankara’ya yaptıkları çıkarmada Gençlik ve Spor Bakanlığından Bursa’ya çok ciddi yatırımlar aldı. Spor gençlerimiz ve çocuklarımız için çok çok önemli… Tüm kötü alışkanlıklardan korunmak, disiplinli ve sağlıklı bir yaşam oluşturmak için sporun evlatlarımız üzerinde etkisi tartışmaya açık değil. Bu anlamda şehre yapılan spor yatırımlarını gerçekten çok önemsiyorum.

Salman spor yatırımlarını; “Geçtiğimiz yıl 2 bin kişilik öğrenci yurdu kazandırdık. Birinci kısmını tamamladık. 93,5 milyon liralık yatırım yapıldı. Mustafakemalpaşa Gençlik Sosyal Yaşam ve Spor Kompleksi’ni Gençlik Spor Bakanlığı’nın 42 milyon liralık destekleriyle hayata geçirmeyi planlıyoruz. Osmangazi Belediyesi’nin katkılarıyla Osmangazi Atletizm Salonu 27 milyon liralık yatırımla inşallah hayata geçecek. Gürsu Sporcu Fabrikası, Gürsu Gençlik Merkezi, Karapınar Gençlik Merkezi, Orhangazi Kapalı Yüzme Havuzu da hayata geçti. Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi’ne 78 milyon liralık yatırım yapıldı. 12 milyon liraya Kestel Olimpik Buz pateni hokey salonu hayata geçirildi. 2018 -2019 yılları içerisinde Gençlik Spor alanlarında Bursa’ya 400 milyon lira yatırım yapıldı. 2002 yılından bu yana 608 milyon liralık yatırımlar yapıldı. Lisanslı sporcu sayısı 4 katına çıktı. Bursa’da 218 bin lisanslı sporcu var. Engelli lisanslı 4 kat artarak 2025 sayısına ulaştı. Bugün 11 öğrenci yurdunda 7096 öğrenci kapasiteli yurdumuz var. 2020 sonuna kadar 16 bine çıkartmayı öğretmeyi hedefliyoruz. Lisanslı sporcu sayısını da 2023 yılına kadar 300 bine ulaştırmayı hedefliyoruz” şeklinde açıklamış.

Salman; 2002 yılında 1,6 milyardan alınan tarımsal hasılayı 2023 yılında 15 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini, Bursa’nın en önemli değeri zeytin, siyah incir, ipek böceği gibi ürünlerin de üretiminin arttırılması, bol ve nitelikli olmasını istediklerini, coğrafi işaretlerinin alınması ve katma değerli ürünler olarak şehrimize katkı sağlamasını hedeflediklerini dillendirmiş. Bursa için siyah incir ve zeytin gerçekten bir değer… Heba olmasın, Salman Başkan’dan özellikle Mudanya’daki zeytinliklerin korunması için çaba harcamasını rica ediyorum.

2018 – 2019 yılı içinde ulaştırma alanında 2 milyar liralık yatırım yapıldığına da dikkat çekmiş Ayhan Salman, bu yol konusunu iyice kanıksadık artık, Ak Parti döneminde şehirlerarası yolların ne kadar güzelleştiğini tekrarlamaya gerek yok.

Toplantıya ait fotoğraf ve videolardan izlediğim kadarıyla Ak Parti İl Başkanı, belediye başkanları, geçmiş dönem ve mevcut milletvekilleri, ilçe başkanları ile tam bir birlik mesajı verdi.

Ak Parti’nin Bursa’da yekvücut olması Ankara yatırımlarının Bursa’ya sürmesi anlamında önemli ve gerekli… Hal böyleyken Ayhan Salman’ın il başkanlığının elinden alınacağını dair heves içinde bulunanlar da bu tablodan bir sonuç çıkarmışlardır diye düşünüyorum.

Hiç heveslenmeyin… Ayhan Salman görevinde daha da güçlenerek devam edecek…

Load More Related Articles
Load More By Semra NEJLA TEKE
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Çekirge Devlet Hastanesi ve Kök Hücre Meselesi…

Çekirge Devlet Hastanesinde kök hücre tedavisi yapıldığını biliyor muydunuz? Bilen biliyor…