Home GÜNCEL Nâzım’ın ölümsüz dizeleri tiyatro sahnesinde

Nâzım’ın ölümsüz dizeleri tiyatro sahnesinde

- Guncellenme Tarihi: 17 Ocak 2020 18:45
2 min read
Nâzım’ın ölümsüz dizeleri tiyatro sahnesinde için yorumlar kapalı
0

Nâzım Hikmet’in Mussolini İtalyası’nı hicvettiği eserinden sahneye uyarlanan “Taranta Babu”, Oyun Sandalı tarafından Nilüfer Belediyesi Nâzım Hikmet Kültürevi’nde sahnelendi.
Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu tarafından düzenlenen “Artı Festival” oyunları “Taranta Babu” ile devam etti. Oyun Sandalı tarafından Nâzım Hikmet Kültürevi’nde sahnelenen oyuna ilgi yoğundu.
Nâzım Hikmet’in 1935 yılı Faşist Mussolini İtalyası’nı hicvettiği on üç şiir ve mektubu içeren eserinden uyarlanan “Taranta Babu”, palyaço metaforu ile Nâzım Hikmet yaratıcılığını bir araya getirerek seyirlik zevki yüksek bir performans ortaya koydu.
Oyun boyunca faşizmden kaçırılan mektupların, oyunu seyreden seyircilere emanet edilmesi ile interaktif hale gelen “Taranta Babu”; aşka, mücadeleye, tarihe dair etkileyici dizeler eşliğinde Cansu Fırıncı’nın tek kişilik performansıyla sahnede hayat buldu. Harun Güzeloğlu’nun yönetmenliğini üstlendiği oyunda dikkat çekici bir başka nokta ise dönemin şartlarını yansıtırken izleyicinin kendisinden parçalar bulması ve günümüz sosyal ve siyasal yaşamından izleri taşıması.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…