Home GÜNCEL KURTULAN MI KURTULDU, MUSTAFAKEMALPAŞA MI?

KURTULAN MI KURTULDU, MUSTAFAKEMALPAŞA MI?

- Guncellenme Tarihi: 2 Aralık 2019 17:21
9 min read
KURTULAN MI KURTULDU, MUSTAFAKEMALPAŞA MI? için yorumlar kapalı
0

Mustafakemalpaşa’nın köy kalmayı başarmış (yada bir adım öteye geçememiş görecesine yenik) içinden küçük bir dere akan, kış aylarında çekilmez bir hal alan Derecik Köyünün bir evladı olarak kendi ilçemi kaleme alıyorum bu kez…

2009 – 2019 yılları arasında tam 10 yıl görevde kalan eski Başkan Sadi Kurtulan iyi ki eski başkan oldu. Zira dile kolay 10 yıl neredeyse hiçbir şey yapmadığı gibi adı çok fazla spekülasyona karıştı. Belediyeyi zarara uğratmaktan ve dahi kendi çıkarları için kullanmaktan hakkında savcılığa belgelerle yapılmış başvurular olduğuna dair duyumlar çokça geliyor.

Bursa – İzmir yoluna cephesi olup da bundan faydalanamayan tek ilçe olarak tarihe geçer Mustafakemalpaşa… İmar sorunlarını aşmak adına çaba sarf edilmediği için de yıllarca bu şekilde kaldı. Öksüz gibiydi Mustafakemalpaşa… Ne Recep Altepe, ne de Sadi Kurtulan gereken özeni göstermedi bu ilçeye…

Bu yola cephe imar konusuna özellikle dikkat çekmek istiyorum ki; burada bazı bölgeler sit alanı, bazı bölgeler tarla vasfında… Burada Mustafakemalpaşa ve Büyükşehir belediyeleri, Vakıflar ve Anıtlar Kurulunun ortak çalışması ile imar sıkıntısının ivedilikle aşılması gerekiyor ki artık Mustafakemalpaşa da kuracağı tesislerle o yolun trafiğinden faydalansın.

Susurluk ilçesi yola cephe olduğu halde yeni otobanla birlikte iş verimliğinde yüzde 50 düşüş yaşandığı gelen bilgiler arasında. Ne çok zaman kaybetti güzel ilçem, ah Sadi Kurtulan ah…

Hatta Osmangazi Belediyesi tarafından Mustafakemalpaşa’ya yaptırılan parkın adını Mustafa Dündar parkı koymaktan ve seçim üzeri törenle açılış yapmaktan utanmadı Sadi Kurtulan… Ben kendi ilçeme bir park bile yapamıyorum sorgusuna gerek bile duymadı… Burada yapan değil, yaptıran, talep eden konumunda olmaktır utanç duyulması gereken… Yoksa koskoca Osmangazi Belediyesine bir ilçeye bir park yapmak bütçede devede kulaktır.

Mustafakemalpaşa’nın kasası boşaltılan belediyelerden biri olduğu hepimizin malumu… Çok fazla borcu var… Başkan Mehmet Kanar gerçekten enkaz devraldı.

Ve fakat Bursa artık Ak Partinin elinde kalan tek büyükşehir ve Ankara da sonunda Başkan Alinur Aktaş’ın girişimleriyle Bursa’yı fark etti

Başkan Kanar’ın sosyal medya paylaşımlarına bakılırsa Mustafakemalpaşa Ankara çıkarmasından eli en çok dolu dönen ilçe oldu. Başkan Alinur Aktaş, İl Başkanı Ayhan Salman, eski Bakanlar Hakan Çavuşoğlu ve Efkan Ala, bölge Milletvekili Mustafa Esgin de destek atınca şanslı ilçe birdenbire Mustafakemalpaşa oluverdi. Şahsım adına o bölgenin bir evladı olarak ben de kendilerine teşekkür ederim.

Gelelim hemşerilerim için Başkan Kanar’ın verdiği müjdelere:

Yarım kalan Gençlik ve Spor Merkezi için 14 MİLYON TL destek verdi. Gençlik Merkezi Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanacak.
321 bin metrekarelik alan ilçeye Millet Bahçesi ve Rekreasyon Alanı yapılması için BEDELSİZ tahsis edildi. İlçe halkı çok büyük bir alanda artık dinlenme ve yürüyüş alanı kazanmış olacak, bundan sonraki adım belediyenin görevi dahlinde… Belediye bütçesinden ödenek çıkmadan bu büyüklükte alanın ancak il seviyesinde verileceğinin altını çizelim.
Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğünün bulunduğu 12 bin metrekarelik alana Milli Emlak Genel Müdürlüğüne yıllık 20 bin lira kira ödenirken Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan destek istendi ve artık bu alan belediyeye bedelsiz olarak kesin tahsis edildi.
Fevzidede Mahallesinde bulunan 6 bin 820 metrekare alana sahip konumu itibariyle büyük önem taşıyan arsa vasıflı taşınmaz Mehmet Kanar göreve seçildiğinden bu yana bu önemli yeri ilçe belediyesine kazandırmak İçin büyük uğraşlar sarf etti. Sonuçta bu alan da belediye sınırları içine bedelsiz tahsis edilerek sosyal ve kültürel açıdan kullanılacak bir hale dönüştürülecek.
Kanar’ın Kirmasti Deresi rekreasyon projesi Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2020 yılı yatırım programına alındı ve Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu başlangıç ödeneğinin sözünü verdi. İlçenin değeri Kirmasti Deresi Rekreasyon Projesi için ihale bile yapılmış, ancak Mali Disiplin Uygulaması nedeniyle iptal aşamasına getirilmişti. İlçenin bu değerinin daha da kıymetlenmesi için muhakkak yapılması gerektiğine Kanar özellikle dikkat çekiyor.
İhale bedeli günü gününe ödendiği halde Müteahhit Firmanın tasfiye isteği üzerine yapımı bekletilen üçüncü köprünün yapımına başlanıyor.
Bu yatırım sözleri gerçeğe dönerse Mustafakemalpaşa çok şey kazanmış olacak. Ancak ilçenin sadece tarımla değil, biraz da turizmle öne çıkması gerekiyor. Otoyol kenarı tesisleri şart, elzem, acil… Çadır branda ile yapılan derme çatma satış noktaları son derece ilkel ve tehlikeli…

Load More Related Articles
Load More By Semra NEJLA TEKE
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Seçim Sürecini Damga Vuranlar ve Seçim Tahminlerim…

En güzelinden başlıyorum: 14 – 25 yaş arası gençler… Evet, gençlerin sürece en çok entegre…