Home GÜNCEL Karacabey Belediyesi’nden molozla mücadele

Karacabey Belediyesi’nden molozla mücadele

- Guncellenme Tarihi: 2 Aralık 2019 13:50
3 min read
Karacabey Belediyesi’nden molozla mücadele için yorumlar kapalı
0

Karacabey Belediyesi şehir içinde olduğu kadar kırsal bölgelerde de izinsiz moloz dökümüne karşı mücadelesini sürdürüyor. Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, vatandaşları bu konuda uyararak belediyenin sunduğu ücretsiz moloz döküm sahasını kullanmak yerine çevre kirliliğine sebep olan vatandaşlara cezai işlem uygulanacağını söyledi.

Kaçak moloz dökümü çalışmaları hakkında bilgi veren Özkan, Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin bu konuda titiz bir çalışma yürüttüğünü söyledi. Ekiplerin her ihbarı 7 gün 24 saat takip ettiklerini belirten Özkan, “Moloz dökmek isteyen vatandaşlarımız Akçakoyun Mahallemizde ücretsiz sunduğumuz hafriyat döküm sahamıza döküm yapabilir. Bunun karşılığında hiçbir bedel alınmaz. Ancak buna rağmen ısrarla çevre kirliliğine sebep olacak şekilde tarla ve ormanlık alanlara ya da boş meralara döküm yapan vatandaşlarımıza Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz cezai işlem uygulayacaktır’’ dedi.

Özkan, konu ile ilgili olarak belediyenin whatsap ihbar hattı olan 0 532 221 31 98 nolu telefon ya da 156 Zabıta ihbar hattı ile iletişime geçilebileceğini söyledi.

Cezai işlem uygulanıyor

İnşaat ve diğer atıkların depolanmasına özgü alanların dışına atılması, Kabahatler Kanunu 5326/41-4 ‘Çevreyi Kirletme Maddesi’ne göre yasaktır. Söz konusu işleme uymayan kişilere 9.898 TL, kuruma ise 16.510 TL cezai işlem uygulanmaktadır.

Karacabey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, kurulan özel bir ekiple gece gündüz gelen ihbarları değerlendiriyor ve denetimlerini bu anlamda sıkı tutuyor. Ekipler ayrıca ihbar hattına vatandaşlardan gelen fotoğraflara dayanarak da işlem yapabiliyor. Bugüne kadar konu ile ilgili olarak 24.500 TL’lik cezai işlem uygulandığı öğrenildi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Çilek ve Marul Dikerek Tarımla Tanıştılar

Zekai Gümüşdiş Ortaokulu öğrencileri, Nilüfer Belediyesi tarafından getirilen çilek ve mar…