Home GÜNCEL İlçelerde müzikal buluşma başladı

İlçelerde müzikal buluşma başladı

- Guncellenme Tarihi: 30 Kasım 2019 16:38
3 min read
İlçelerde müzikal buluşma başladı için yorumlar kapalı
0

Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü sanatçıları ilçe konserlerine Orhaneli’de başladı.
Orkestra Şube Müdürlüğü Türk Sanat Müziği Topluluğu, Orhaneli İbrahim Hüsniye Çağlayan Orta Okulu Konferans Salonunda Orhaneli halkına sanat müziği ziyafeti sundu. Çoğunluğu Sanat müziği repertuarından oluşan ilçe konserine vatandaşlar yoğun katılım sağladı. Konserin ilk parçası Avni Anıl bestesi olan, Sefalar Getirdiniz isimli eser Orkestra Sanatçıları tarafından koro halinde seslendirildi. Gökay Usludur’un seslendirdiği Rüzgar Söylüyor isimli parçayı ve Nezihe Boztepe’nin okuduğu Manolyam isimli şarkıya salonu dolduran izleyiciler hep bir ağızdan eşlik etti. Kürdili Hicazkar şarkılarla devam eden konserde Bağa Girdim Kamışa isimli şarkıyı Ümit Tok seslendirirken, sözleri Azeri Bestekara ait Değdi Saçlarıma isimli şarkıyı Bahar Güldiren okudu.
Rast makamının en sevilen şarkılarından Açılan Bir Gül Gibi isimli eseri Ayşe Sağlam seslendirdi. Güftesi Cemal Safi’ye Bestesi Selçuk Tekay’a ait olan Vurgun isimli parçayı Oğuz İmrak izleyicilerle buluşturdu. Beyaz Giyme Toz Olur isimli türküyü seslendiren Serkan Gençer dinleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. Bestecisi Alâeddin Yavaşca olan Geçmesin Günümüz adlı parçayı İlker Cansevdi, Gamzedeyim Deva Bulmam isimli şarkıyı da Özlem Adım seslendirdi.
Türk Sanat Müziği konseri Orhaneli Halkı tarafından büyük bir ilgi ile izlenirken Orkestra Sanatçıları alkışlarla ödüllendirildi.
Orhaneli Belediye Başkan Yardımcısı Salim Aktürk, kültür ve sanatı Orhaneli halkıyla buluşturan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkürlerini iletirken, Türk Sanat Müziği Bölüm Başkanı Ümit Sipahi’ye Orkestra Sanatçıları adına teşekkür çiçeklerini takdim etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…