Home GÜNCEL Çocuk Meclisi yeni başkanını seçti

Çocuk Meclisi yeni başkanını seçti

- Guncellenme Tarihi: 10 Kasım 2019 15:38
3 min read
Çocuk Meclisi yeni başkanını seçti için yorumlar kapalı
0

Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin 4.Seçimli Olağan Genel Kurulu Konak Kültürevi’nde yapıldı. 21 adayın başkanlık için aday olduğu seçimlerde Eda Türkmen Başkan seçildi.

Nilüfer Kent Konseyi bünyesinde faaliyet gösteren Çocuk Meclisi yeni başkanını seçti. Konak Kültürevi’nde gerçekleştirilen Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi 4.Seçimli Olağan Genel Kurulu, önceki dönem başkanı Sevim Eda Arslan’ın faaliyet raporunu sunmasıyla başladı. 2017-2019 dönemi faaliyet raporu sunumuyla görev süresi boyunca yapılan çalışmaları ve projeleri aktaran Arslan, meclisin yeni dönem faaliyetleri arasında özellikle iklim değişikliğine dikkat çekici eylemlerin artacağını umduğunu ifade etti. Arslan “Bizler Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi ve buradaki tüm çocuklar olarak; yetişkinlerin, hükümetin ve yerel yönetimlerin sesimizi duymasını, iklim adaletini sağlamak için yarını beklemeden hemen bugün, sorunu çözmek için çalışmalara başlamasını talep ediyoruz” sözleri ile iklim adaleti çağrısında bulundu.
Sunumun ardından Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş çalışmaları ve değerli katkıları için Sevim Eda Arslan’a teşekkür etti. 21 adayın başkanlık için aday olduğu Çocuk Meclisi Genel Kurulu’nda adayların kendilerini tanıtmasının ardından oylamaya geçildi. Oylama sonucunda Eda Türkmen oy çokluğuyla başkan seçildi. Merve Kargı ve Elanur Azman da yürütme kurulunda görev aldı. Meclisin yeni başkanı 11 yaşındaki Eda Türkmen, “Çocuk hakları ile ilgili çalışmalarda ve projelerde Nilüferli çocuklarla birlikte fikir sunmaya, karar almaya ve dünyamızın geleceği ile iklim adaleti konularında aktif olarak görev almaya devam edeceğiz” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzleme ve Değerlendirme Merkezi açıldı. İlk olarak …