Home GÜNCEL BÜYÜKŞEHRİN İLAÇLAMADIĞI TEK YER MUDANYA BELEDİYESİNİN İÇİ..!

BÜYÜKŞEHRİN İLAÇLAMADIĞI TEK YER MUDANYA BELEDİYESİNİN İÇİ..!

- Guncellenme Tarihi: 7 Kasım 2019 11:34
15 min read
BÜYÜKŞEHRİN İLAÇLAMADIĞI TEK YER MUDANYA BELEDİYESİNİN İÇİ..! için yorumlar kapalı
0

Mudanya Ak Parti İlçe Başkanı Av. İnci  Söğütlü, Belediye Başkanı Türkyılmaz’ın Büyükşehir Mudanya’da ilaçlama yapmıyor çıkışına karşılık çok sert cevap verdi. Hayri Türkyılmaz’ın iddiasını basın kuruluşlarına gönderdiği onlarca görsel ile çürüten Söğütlü, bu açıklamayı siyasi bir gaf olarak niteledi.

Görsellere bakılırsa adeta Büyükşehrin ilaçlamadığı tek yer Mudanya Belediyesinin içi  görünüyor.

İşte Söğütlü’nün zehir zemberek açıklaması:

 

Hayri Türkyılmaz Bursa Büyükşehir Belediyesi ilaçlama yapılmıyor derken neyi kastediyor?

 

Sn. Hayri Türkyılmaz’ın  oturduğu yerden poz verip, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni görevsizlik ile suçlamasını büyük bir talihsizlik hatta siyasi bir gaf olarak görüyoruz.

 

Sayın Türkyılmaz, halkın içine karışıp, lutfedip biraz Mudanya sokaklarında gezerse, Bursa Büyükşehir Belediyesi ’nin araçlarını şüphesiz ki bolca görecektir.

 

Biz yine de zahmet etmeyebileceğini düşünerek yazımızı ve ekindeki videoyu, gerek kendi bilgisine, gerekse kamuoyuna arz ediyoruz.

 

Teknik olarak biraz bilgi paylaşımı yapmak gerekir ise ;

 

Bursa genelinde 17 ilçede 10 şantiyede;

 

227 ilaçlama personeli

 

45 adet plv-ulv

3 adet karasinek ulv

5 adet mist blower

1 adet 600 lt plv ve diğer araçlarla beraber

toplamda 67 adet arac ile Bursa Büyükşehir Belediye’miz ilaçlama hizmetine durmaksızın devam etmektedir.

 

Ayrıca Bursa Büyükşehir Belediye’mizin ilgili dairesi olan Veterinerlik Şubesi’nden aldığımız teknik görüşe göre, şirin ilçemiz Mudanya’nın başlıca geçim kaynağı olan zeytincik faaliyetlerinin, yılın bu döneminde sinek sayısındaki artışa neden olabileceği mütala edilmiştir.

 

Zeytin tarlalarına vatandaşlarımız tarafından serilen tavuk gübresinin de sinek sayısındaki artış neden olabileceği belirtilmektedir.

Keza mevsimsel yağışların gecikmesi de sinek oluşumunda ve artışında pozitif ivmeye neden olmaktadır.

 

Kamuoyunun bilgisine sunduğumuz video ve görüntülerde , Mudanya Belediyesi’ne ait çöp konteynırlarının dahi Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı çalışanları tarafından ilaçlandığı görülmektedir.

 

Sayın Türkyılmaz’ın iddialarının aksine

bakımı ve temizliği Mudanya Belediyesi’nin sorumluluğuna ait çöp konteynırlarının temizlenmemesi, yine Mudanya Belediyesi tarafından çöplerin zamanında toplanmaması sinek üremesine ortam hazırlamaktadır.

 

Yine kamu oyunun bilgisine sunulan video ve resimlerde, Bursa Büyükşehir Belediyesi ekiplerince gece gündüz demeden, durmaksızın Mudanya ve civarında bulunan park ve bahçeler, sahil ve merkez mahallelerin tamamında gerekli ilaçlamaların yapıldığı görülmektedir.

 

Mudanyalı hemşehrilerimizin tüm taleplerine ivedi bir şekilde çözüm odaklı müdahale edildiği, sahil bandında bulunan Altıntaş’tan Mudanya balıkçılar bölgesine kadar tüm şeridin ve hatta Mudanya Devlet Hastanesi’nin dahi,  gereği gibi durmaksızın ilaçlandığı görülecektir.

 

Sayın Hayri Türkyılmaz’ın ilçe belediyesi olarak üzerine düşen yükümlülükleri layıkıyla yerine getirmeksizin, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin görevsizliğine yönelik gerçek dışı beyanlar ile bir algı yaratarak vatandaş nezdinde karşılık bulmaya çalışmasını büyük bir talihsizlik olarak görmekteyiz.

 

Türlü bahaneler ile Mudanya halkının ihtiyaçlarına yetersiz kalmasını bir kenara bırakıp, iyi olursa Mudanya Belediyesi’nden, kötü olursa Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden mantığı ile hareket edilmesi, Mudanyalı hemşehrilerimizin gözünden kaçmamakta olup, hizmet noktasında vatandaşın beklentilerini de karşılamamaktadır.

 

Mudanya Belediyesi olarak eksikliklerini örtbas etmek adına yüklü ücretler karşılığında getirtilen sanatçılar ve verilen konserler ile yapılan organizasyonların maliyetlerinin Mudanya’nın birincil ihtiyaçlarının karşılanması için kullanılması, gerek şirin ilçemiz gerekse de hemşehrilerimiz adına elzemdir.

 

Belediye bütçesi ile Mudanya’dan Romanya’ya Sayın Hayri Türkyılmaz’ın eşi ve  baldızının dahi götürülmesinin ve yine Antalya’da türlü organizasyonlar bahanesi ile belediye bütçesinden karşılanarak lüks otellerde neredeyse belediye kadrosunun tamamı ile günlerce konaklanılmasının, Mudanyalı hemşehrilerimize nasıl ve ne şekilde hizmet ve fayda sağladığının Sn. Türkyılmaz tarafından kamuoyuna açıklanması gerekmektedir.

 

Sayın Türkyılmaz’ın

yine halkımızın bayramı olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda vatansever ve Cumhuriyet aşığı sanatçılara belediye bütçesinden konser için ödenen bedelleri de  Mudanyalı hemşehrilerimiz ile paylaşmasını öneriyoruz.

 

Her cümlenizde arkasına sığındığınız Halk ancak bu gerçekleri öğrendikten sonra kimin gerçekten Cumhuriyet aşığı olduğunu, kimin maddi gelir amacıyla hareket ettiğini gereği gibi takdir edebilir.

 

İşte o zaman Mudanya halkı ceplerinden çıkan yüzlerce bin lira ile adeta krater haline gelen Mudanya sokaklarının tadilatını mı, yoksa konser verilmesini mi tercih eder hep birlikte tanık oluruz.

 

 

Mudanya kapalı pazar yeri hakkında ise Mudanya halkına yapılan zulmü de dile getirin. Arada bir halkın arasına karışıp bu hususu Mudanyalı hemşehrilerimiz ile istişare etmekten korkmayın. Yetkinizi aldığınız millet ile yüzleşin. Sözde mahkeme kararı ile Mudanya Sebzeciler ve Meyveciler Odasının dava açarak kapattırdığını son mecliste ikrar ettiğiniz o meşhur pazar yeri….

 

Pazar yeri meselesinde önce pazar yerinin taşınması için trafik sorununu öne attınız. Başkaca bahaneler de üretip pazar yerini taşıdığınızı söylediniz. Fakat yerel yöneticilerin misyonunun bahaneler değil halka hizmet noktasında çözüm üretmek olduğunu unuttunuz.

 

Pazar yerine ilişkin bir komisyon kurulmuştu, trafik ve vatandaş güvenliği için taşınması uygun görüldü diye rapor hazırlanmıştı … Sonra her nasıl olduysa son mecliste açılan dava sonucunda kapattırıldığını iddia ettiniz

 

Söylemlerinizdeki çelişki trafik rahatlasaydı biz yaptık olacakken, mevcut durumda trafik daha da çekilmez bir hal alınca mahkeme kararı ile gerçekleştirildi halini almıştır.

 

Belediye logosu ile, kapattığınız pazarın tam karşısına Lezet şenliği adı altında haftalarca pazar kurdunuz… ŞENLİK OLUNCA NASILSA İNSALARDA DUYGUSAL BİR YUMUŞAMA  oluştuğunu bildiğiniz için, halkımızın duyguları ve aklı ile oynamaya kalktınız.

 

Mudanya Meyveciler ve Sebzeciler Odası ile birlikte Mudanya Belediyesi logonuzun bulunduğunu pankarttan (kırmızı, yeşil, sarı renklerin yer aldığı) sonradan belediye logosunun kesilerek çıkartılması da halkın gözünden kaçmamıştır. (Görsel alt kısımdadır)

 

Sonrasında peşpeşe düzenlenen, denetim dışı develerin de cirit attığı şölenler ile mevcut alanın, yeni pazar yeri için meşrulaştırılma çabalarına hep beraber şahit olduk.

 

Özetle ilaçlama hususunda halkı Bursa Büyükşehir Belediye’mize karşı kin ve nefrete sürüklemekte harcadığınız vakit ve enerjinizi kendi sorumluluğunuz ve yükümlülüğünüzde bulunan hizmetleri gerçekleştirmekte kullanmanız, şüphesiz şirin ilçemiz Mudanya’ya ve Mudanya’lı hemşehrilerimize daha fazla fayda sağlayacaktır.

 

Bursa Büyükşehir Belediyemiz her zaman ve her yerde görevinin başında olup, ilçe belediyelerinin alanına giren hususlarda dahi halka hizmet Hakk’a hizmettir düsturu ile durmadan çalışmakta ve hizmet üretmektedir.

 

Ak Partili tüm belediyelerimiz, Ak Belediyecilik anlayışı ile vatandaşlarımızı hiçbir zaman mağdur etmemiş ve etmeyecektir.

 

Halkın sinesine dokunacak muamelelerinizin halk tarafında bir gün mutlaka karşılığı olacaktır…

 

Ak Parti Mudanya İlçe Başkanı

Av. İnci Söğütlü

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…