Home GÜNCEL Gemlik Belediyesi’nden Yerli Tohum Atağı

Gemlik Belediyesi’nden Yerli Tohum Atağı

- Guncellenme Tarihi: 23 Ekim 2019 15:10
2 min read
Gemlik Belediyesi’nden Yerli Tohum Atağı için yorumlar kapalı
0

Gemlik Belediyesi, son zamanlarda sıkça gündeme gelen yerli tohum için çalışmalarına başlıyor.

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Belediye Meclis oturumda Belediye bütçesi ile ilgili yaptığı konuşma sırasında, Tarım Kredi Kooperatifi, Gemlik Belediyesi’nin ortak sera kuracaklarını ifade etti.

Gemlik Belediyesinin lisanlı depoculuğa geçmek için çalışmaları sürdürdüğünü belirten Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Gemlik Belediyesinin ilçe sınırları dâhilinde bulunan 800 bin bakılmayan zeytin ağacına bakma hedeflerinin de olduğunu açıkladı.

Gemlik Belediyesi’nin önümüzdeki sene kendi tohumunu üretmenin ilk adımı olan seraları ilçe tarım müdürlüğü ve ilçe ziraat odasıyla birlikte kurma çalışmalarına Adliye köyünde geçmiş dönemde , Belediye tarafından yapılan seranın bulunduğunu  bölgeye iki adet daha sera eklemek istemelerine rağmen, seranın bahçesine yabani hayvan girdiğini belirtti. Serayı Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün bulunduğu bölgeye taşımak istediklerini de sözlerine ekledi.

Bu seralar sayesinde kendi fidelerini yetiştirip, köylülere domates, biber ve patlıcanı ekmesiyle beraber oluşacak sirkülasyon sonucu Gemlik’in yerli tohumunu ortaya çıkartmak gibi bir hedeflerinin de olduğunu kaydetti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…