Home GÜNCEL İpekerTekstil’e ‘Sürdürülebilir İş’ ödülü

İpekerTekstil’e ‘Sürdürülebilir İş’ ödülü

- Guncellenme Tarihi: 22 Ekim 2019 18:32
5 min read
İpekerTekstil’e ‘Sürdürülebilir İş’ ödülü için yorumlar kapalı
0

İpeker Tekstil’e ‘Sürdürülebilir İş’ ödülü

 

İpeker Tekstil, Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından 6.’sı düzenlenen Sürdürülebilir İş Ödülleri yarışmasında Blue Balance -Vegan Tekstil Prosesleri ile Sürdürülebilir İnovasyon dalında ödüle layık görüldü.

Modaya yön veren fikirleri, dokuma, boya ve baskı koleksiyonlarında hayata geçirerek çevreye ve insana saygılı, üstün kalite ve hizmet felsefesi ile sektörün öncü kuruluşlarından olan İpeker, Avrupa Vejetaryen Birliği tarafından onaylı Vegan V-Label Sertifikası’nı alan dünyadaki ilk kumaş üreticisi konumunda bulunuyor.

Yenilikçi yapısının yanı sıra sürdürülebilirliği de iş modeline entegre etmeyi amaçlayan İpeker, Blue Balance Sustainability Program adını verdiği bu çalışmaları ödüllerle de taçlandırıyor. Okyanus ve atmosfer arasında yaşayan her canlı için dengeyi hedefleyen program sayesinde 2017 yılında da Sürdürülebilir İş Ödülleri yarışmasında Sürdürülebilir İnovasyon kategorisinde ödüle layık görülen İpeker, Vegan Tekstil Prosesi çalışmasını bir adım daha öteye taşıyıp kullanılan doğal kaynakların kullanımını büyük ölçüde azaltarak bu yıl da aynı dalda ödülün sahibi oldu.

İpeker, Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından 6.’sı düzenlenen toplum ve çevreyi odak noktasına alan uzun vadeli hedef ve strateji sahibi projeleri ödüllendiren en prestijli yarışmalar arasında yer alan Sürdürülebilir İş Ödülleri yarışmasında Blue Balance -Vegan Tekstil Prosesleri ile Sürdürülebilir İnovasyon dalında ödüle layık görüldü. Fairmont Quasar İstanbul Otel’de 17 Ekim 2019 tarihinde gerçekleştirilen törende ödülü, İpeker adına Yönetim Kurulu Üyesi Ömer İpeker aldı.

CANLILAR ÜRÜN OLARAK KULLANILMIYOR

Vegan Tekstil Prosesleri, çevrenin ayrılmaz bir parçası olan canlıların bir ürün olarak kullanımı yerine, türüne özgün bir şekilde yaşam koşullarına sahip olmasını, yaşama haklarının korunmasını amaçlayan, hayvanların insanlara yönelik bir mülk olmadığı ve bedenlerinin bir parçasının dahi insan konforuna yönelik kullanımına açık olmadığını savunan bir yapıda kumaş üretmeyi kapsıyor. Blue Balance VTP ile de zamandan yüzde 55 kazanım, yüzde 31.8 oranında su tasarrufu ve yüzde 60.2 oranında enerji tasarrufu sağlanıyor.

SÜRDÜRÜLEBİLİR İŞ ÖDÜLLERİ NEDİR?

Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından 2014 yılından bu yana hayata geçirilen Sürdürülebilir İş Ödülleri’nin amacı, kurumların ekonomik, çevresel ve sosyal etkilerini proaktif olarak ele alıp yöneterek önemli etkiler yaratmış projelerini öne çıkarmak ve geniş kitleler ile paylaşmak; bu projelerin rol model olmasını sağlayarak değişimi teşvik etmek ve sürdürülebilir iş modellerine geçişi hızlandırmak olarak özetleniyor.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…