Home GÜNCEL Ak Parti Milletvekili Gözgeç: “Kadınlarımızın karar alma süreçlerinde daha fazla yer alması lazım”

Ak Parti Milletvekili Gözgeç: “Kadınlarımızın karar alma süreçlerinde daha fazla yer alması lazım”

- Guncellenme Tarihi: 16 Temmuz 2019 11:55
7 min read
Ak Parti Milletvekili Gözgeç: “Kadınlarımızın karar alma süreçlerinde daha fazla yer alması lazım” için yorumlar kapalı
0

31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından Bursa Belediye Meclisi ve ilçe belediyelerinin meclislerine seçilen AK Partili kadın belediye meclis üyeleri, AK Parti Bursa Kadın Kolları ve AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç’in birlikte düzenlediği kahvaltı organizasyonunda bir araya geldi.

Gönül Dostları Restoran’da düzenlenen ve yoğun katılımla gerçekleşen toplantıya Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, AK Parti Bursa Kadın Kolları Başkanı Gülten Kapıcıoğlu ile birlikte Bursa ve ilçelerinde görev yapan AK Partili kadın belediye meclis üyeleri, il ve ilçe teşkilatlarında görev yapan çok sayıda kadın katıldı. Toplantıda gelecek döneme dair yürütülecek çalışmalar hakkında istişarelerde bulunuldu.

“Belediye meclislerinde kadın sayımızı artırdık”

Programda bir selamlama konuşması yapan AK Parti Bursa Kadın Kolları Başkanı Gülten Kapıcıoğlu, 31 Mart seçimlerinde meclis üyeleri listelerindeki kadın sayısını artırdıklarını ve belediye meclislerinde daha fazla kadının temsilini sağladıklarını söyledi. Kapıcıoğlu, “AK Parti çatısı altında siyaset yapan kadınlar olarak şanslıyız. Çünkü kadınların siyasetin öznesi olması gerektiğini söyleyen ve kadınlarımızın siyasete girmesine destek olan bir Cumhurbaşkanımız var. Bizler de siyasetin farklı kademelerinde görev yapan AK Partili kadınlar olarak, her zaman bulunduğumuz yerlere değer katma çabası içindeyiz. İnanıyoruz ki, bir kadın bir şeye inanır ve isterse mutlaka onu yapar” dedi.

“Kadınlarımızın karar alma süreçlerinde daha fazla yer alması lazım”

TBMM’de 104 kadın milletvekilinin görev aldığını ve AK Parti’nin 53 kadın milletvekiliyle en fazla kadın milletvekiline sahip olduğuna değinen AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç de, “Türkiye nüfusunun yüzde 50’sini oluşturan kadınların, toplumu ilgilendiren konularda, karar alma süreçlerinde daha fazla yer alması lazım. Bunun için gerek TBMM’de gerekse de belediye meclislerinde çalışmalar yürütülüyor. Bir diğer üzerinde durmamız gereken konu ise girişimci kadınlarımız. Hem kentte, hem de kırsalda kadın girişimciliğini artırmaya yönelik projeler geliştirmeli, kadınlarımızın ekonomik hayata katılmalarını kolaylaştırmalıyız. Kadınlarımızın her alanda güçlü olmaları, ülkemizin faydasına olacaktır” diye konuştu.

Birlik ve beraberlik vurgusu

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kadınların her zaman siyasetin içinde olmasını desteklediğini ifade eden AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman ise, “Teşkilatlarımızda, belediye meclislerimizde ve farklı kademelerde görev yapan tüm kadınlarımızın birlik ve beraberlik içinde çalışmasını çok önemsiyorum. Geleceği yetiştiren ve şekillendiren siz kıymetli kadınlarımızın, aynı sorumlulukla şehrimiz ve ülkemiz adına çalışacağınıza da tüm kalbimle inanıyorum” şeklinde konuştu.

“Geleceğimiz için, ahenk içerisinde çalışmalıyız”

AK Parti ile Türkiye siyasetinin büyük bir ivme kazandığına dikkat çeken Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, “Şehrimizde, ülkemizde hepimizi ilgilendiren konularda kadınlarımızın da söz sahibi olmasını, karar mekanizmalarının içinde yer almasını oldukça önemsiyoruz. Hizmet bilinciyle, verilmiş her görevin kutsallığına inanarak, bu ülkenin geleceği için hep birlikte ahenk içinde çalışmalıyız” ifadelerini kullandı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

CHP’li Belediye Başkanlarından Bursa Protokolüne Ziyaret

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, göreve geldikten sonra ilk ziyaretlerini Bursa Vali…