Home GÜNCEL ‘Denizden babam çıksa yerim’ demeden önce bir kez daha düşünün

‘Denizden babam çıksa yerim’ demeden önce bir kez daha düşünün

- Guncellenme Tarihi: 12 Haziran 2019 15:03
4 min read
‘Denizden babam çıksa yerim’ demeden önce bir kez daha düşünün için yorumlar kapalı
0

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin dünya çevre günü etkinlikleri kapsamında Gemlik’te deniz dibi temizliği yapan dalgıçlar, sudan çıkan teneke kutu, plastik ve cam şişeler, metal atıklar, plastik kasa ve sandalye gibi atıkları sergileyerek, kirliliğin boyutlarını gözler önüne serdi.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ile Park Bahçeler ve Sahil Hizmetleri Daire Başkanlığı koordinasyonundaki Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında deniz dibinden dalgıçlar aracılığıyla çıkarılan atıklar farkındalık oluşturmak amacıyla sahilde sergilendi. Etkinlik, bilinçsizce, düşüncesizce denize atılan atıkları derinliklerden çekip çıkarmak, denizleri kendi ekosistemine, canlı yaşamına kavuşturmak ve vatandaşları bu konuda bilinçlendirmek amacıyla gerçekleştirildi. Borusan gönüllü dalgıçları tarafından denizden çıkarılan atıklar içinde, şişelerden plastik torbalara, metal atıklardan pet şişelere, plastik kasadan sandalyeye kadar çeşitli atıklar olduğu görüldü. Derelerle taşınan, gemilerden atılan ya da doğrudan kıyılardan vatandaşlar tarafından atılan bu atıkların deniz tabanında oksijensizliğe yol açtığı, bunun da denizdeki canlı yaşamı olumsuz etkilediği belirtildi.

Çevre için duyarlılık çağrısı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hızla artan nüfus ve ona bağlı artan tüketim ile her geçen gün biraz daha kirlenen çevrenin korunması için yerel yönetimler kadar vatandaşlara da önemli görevler düştüğünü söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak 2015 yılından beri deniz yüzeyi ve sahil temizliğine ağırlık verdiklerini hatırlatan Başkan Aktaş, “Bugüne dek deniz yüzeyinden deniz süpürgesi ile toplanarak bertaraf edilen atık miktarı yaklaşık 500 metreküp, kıyı ve plajlarımızdan temizlik ekiplerimiz ile toplanarak bertaraf edilen toplam atık miktarı da 56 bin metreküpü buldu. Biz büyükşehir belediyesi olarak çevreye olan duyarlılığımızı tüm hizmetlerimizde göstermeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımızı da çevreye karşı daha bilinçli ve hassas davranmaya teşvik ediyoruz” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…